loco50 20409 #9451 Napisano 25 Maja 2022 Wyprofilowanie pod palce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8248 #9452 Napisano 26 Maja 2022 Faktycznie, na wcześniejszych zdjęciach widać. 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9453 Napisano 26 Maja 2022 Była dobra promocja, to się kliknął (foto z netu) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9454 Napisano 26 Maja 2022 W porcie podskoczy Ci teraz tylko ten z pistoletem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1694 #9455 Napisano 26 Maja 2022 Teraz, Louis Cypher napisał(-a): Była dobra promocja, to się kliknął (foto z netu) Zastanawiam się nad przydatnością.Do cięcia lin?Przecież jesteś marynarzem a nie żeglarzem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24328 #9456 Napisano 26 Maja 2022 Do podrzynania gardeł w ciemnych zaułkach (przynajmniej tak głosi marketingowa legenda Spyderco😆). 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9457 Napisano 26 Maja 2022 (edytowane) 17 minut temu, goral_ napisał(-a): Zastanawiam się nad przydatnością.Do cięcia lin?Przecież jesteś marynarzem a nie żeglarzem? W zasadzie, to tylko z nazwy. Jestem (byłem) mechanikiem a teraz operatorem excela i innych gier komputerowych. Jak przychodzą części zamienne, to tylko ja mogę rozcinać kartony 🤣 A jeśli chodzi o przydatność, to w zasadzie każdemu wystarczy jeden nóż - a ten to nr 7. A Koledzy tutaj mają wielokrotnie więcej. Zbieractwo… Edytowane 26 Maja 2022 przez Louis Cypher 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9458 Napisano 26 Maja 2022 To jest typowy nóż jak sie chce komuś twarz przestawić. Może być czasem użyty pierwszy i ostatni raz, zarówno dla ofiary jak i napastnika. Zakładając, ze większość tu zgromadzonych nie używa noży powyżej 50zł może i ten zostanie jako kolekcjonerski. Co oferuje poza postrachem ? Niewiele, szpon może dobrze rozcinać kartony ale jak się stępi a VG-10 długo ostrości nie trzyma to wkurwa nad nieudolną próbą naostrzenia ząbków... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9459 Napisano 26 Maja 2022 2 minuty temu, Burns napisał(-a): To jest typowy nóż jak sie chce komuś twarz przestawić. Może być czasem użyty pierwszy i ostatni raz, zarówno dla ofiary jak i napastnika. Zakładając, ze większość tu zgromadzonych nie używa noży powyżej 50zł może i ten zostanie jako kolekcjonerski. Co oferuje poza postrachem ? Niewiele, szpon może dobrze rozcinać kartony ale jak się stępi a VG-10 długo ostrości nie trzyma to wkurwa nad nieudolną próbą naostrzenia ząbków... Zauważ, że sam szpon nie ma zębów i można bez problemu naostrzyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9460 Napisano 26 Maja 2022 (edytowane) Do cięcia taśmy może i tak, na kartonie zawsze zejdzie dalej. Ładnie tnie, nie łupie. Edytowane 26 Maja 2022 przez Burns 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 301 #9461 Napisano 26 Maja 2022 2 godziny temu, Louis Cypher napisał(-a): Była dobra promocja, to się kliknął (foto z netu) Moim zdaniem pasuje do: 15 godzin temu, Genovese_ napisał(-a): Do mnie dziś doleciał MT Socom Bravo Tanto.jedyne co mogę napisać to ,że oferuje on bajeczną jakość.Amerykańce mogą się uczyć od ekipy Rike i raczej nigdy nie dorównają ich jakości...Po prostu nie ma się do czego doczepić.Także jak ktoś rozważa lub ma obiekcje to mogę potwierdzić jedynie ,że nie ma się czego bać i warto kupić poki ceny MT całkiem nie odjadą.Kilka fotek na szybko : Gdzie kupowałeś ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9462 Napisano 26 Maja 2022 Nóż do mania. Fajny i marka zacna. Ale tak jak pisał Burns ostrzenie zębów wrukwia strasznie. Do walki jeśli ktoś lubi walkę nożem😁 to lepiej, podobny w założeniu, karambit. Albo w ostateczności Yo jumbo trzymany odwrotnie. Ostrzenie łatwiejsze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22281 #9463 Napisano 26 Maja 2022 15 godzin temu, Genovese_ napisał(-a): Do mnie dziś doleciał MT Socom Bravo Tanto.jedyne co mogę napisać to ,że oferuje on bajeczną jakość.Amerykańce mogą się uczyć od ekipy Rike i raczej nigdy nie dorównają ich jakości...Po prostu nie ma się do czego doczepić.Także jak ktoś rozważa lub ma obiekcje to mogę potwierdzić jedynie ,że nie ma się czego bać i warto kupić poki ceny MT całkiem nie odjadą.Kilka fotek na szybko : Wygląda rewelacyjnie, chociaż trudno ocenić jaki jest w tym udział Twoich zdjęć, a jaki samego noża 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9464 Napisano 26 Maja 2022 27 minut temu, loco50 napisał(-a): Nóż do mania. Fajny i marka zacna. Ale tak jak pisał Burns ostrzenie zębów wrukwia strasznie. Life hack 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9465 Napisano 26 Maja 2022 13 minut temu, rmak napisał(-a): Wygląda rewelacyjnie, chociaż trudno ocenić jaki jest w tym udział Twoich zdjęć, a jaki samego noża 😉 Ja mam zwyklego Socoma z Alu, Rafał też miał. Skoro ten jest na sterydach z tytanem i CF to musi być b.fajny. Jest długa klinga, mega grube porządne śruby, cena trochę podskoczyła, ale nadal warto. Mimo wszystkich ochów i achów nie ma się co oszukiwać, że jest to kropka nad i i ten jeden ostateczny nóż na długie lata, który chciałbyś mieć zawsze w kieszeni. Taki bardziej fotogeniczny pułkownik no i spore rąbajło... 15 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Life hack Pewnie, wszystko się da, kwestia chęci, umiejętności, czasu i sprytu. Filmiki zawsze fajnie ogląda się a życie swoje. W każdym razie trzeba kombinować z iglakami, prętami, papierem ściernym itd. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8857 #9466 Napisano 26 Maja 2022 Godzinę temu, rmak napisał(-a): Wygląda rewelacyjnie, chociaż trudno ocenić jaki jest w tym udział Twoich zdjęć, a jaki samego noża 😉 Na żywo jest naprawdę super.Mechanika tip-top. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9467 Napisano 26 Maja 2022 Godzinę temu, Louis Cypher napisał(-a): Life hack Sam sprawdzisz. Ja sprawdziłem i jak ognia unikam zębatych 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9468 Napisano 26 Maja 2022 (edytowane) 4 godziny temu, loco50 napisał(-a): Sam sprawdzisz. Ja sprawdziłem i jak ognia unikam zębatych 😁 Psze Pana. To jest Mordulec i w wersji bezzębnej byłby bez sensu. To kosa do mania. Zresztą była w fajnej promocji 😈 PS. Pan na filmie stępił go ekstremalnie, żeby pokazać proces ostrzenia. Wystarczy nie dopuścić do takiego stępienia… Edytowane 26 Maja 2022 przez Louis Cypher 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4470 #9469 Napisano 26 Maja 2022 CS bez ząbków też daje radę szczególnie, że stal lepsza S35VN. Jest też z ząbkami jeszcze trudniejszymi w naostrzeniu, ale samo recurve też jest problematyczne. Zdolności penetracyjne i rany szarpane na pewno większe o dobre 20% przy ząbkach. Abstrahując od powyższego. Naprawdę po otwarciu tego noża wywoływał we mnie ciary. Podejrzewam, że kwestia czasu gdybym użył go w markecie do rozcięcia zgrzewki, aż ktoś zadzwoniłby na policję, że nożownik w sklepie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9470 Napisano 26 Maja 2022 Do mordowania lepszy karambit ze stałą klingą a la Doug Marcaida 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9471 Napisano 26 Maja 2022 3 minuty temu, loco50 napisał(-a): Do mordowania lepszy karambit ze stałą klingą a la Doug Marcaida Wiesz to z autopsji? 🤣😂😆 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9472 Napisano 26 Maja 2022 Nie mordowalem😁. Ale trochę bawiłem się, oczywiście treningowym, Cold Steelem. Karambit lepiej się trzyma i prowadzi cięcia dzięki dziurze na palec na końcu rękojeści. Wszystkie cięcia miejsc wrażliwych łatwiej się wykonuje dzięki większej krzywiźnie głowni. A zęby na ostrzu to taki bajer do szokowania gawiedzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #9473 Napisano 26 Maja 2022 Mona dokupić taki bekspejser z kółeczkiem na palec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1694 #9474 Napisano 26 Maja 2022 brrrrrrrrr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20409 #9475 Napisano 26 Maja 2022 Fajny kawał noża daaaawno kupiony. Gdyby nie te zęby. Pierwsze ostrzenie mnie w.... yprowadziło z równowagi😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach