Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, Przemek84 napisał(-a):

Ja tam wolę tytan😉

52423206804_22b257846d_b.jpg

Ta lupka jest fajna.W moim wieku wzrok już słabnie i nie raz bym z niej skorzystał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Louis Cypher napisał(-a):

Udało się 😁 Już w drodze do mnie...

291354844_2567437523391832_7428675399679005269_n.jpeg

291588523_570073191296544_5467909532690077463_n.jpeg

Jeden z najlepszych OTS , gratuluje🔪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mirek 1969 napisał(-a):

Ta lupka jest fajna.W moim wieku wzrok już słabnie i nie raz bym z niej skorzystał

Przydatny gadżet, nie powiem.

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.10.2022 o 17:27, ecipeci napisał(-a):

a ja na trzech sztukach ( noży ) poprzestanę ! :) 

takie mam przynajmniej postanowienie póki co ;) 

Trzymanie się postanowień to podstawa! Ja na przykład postanowiłem sobie, że poprzestanę na jednym 😂

9452938D-0940-4EB6-9A72-39261354B220.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie przekracza 10 . Lubię mieć taką klekcyjkę  różnej maści noży.

2 godziny temu, Louis Cypher napisał(-a):

Udało się 😁 Już w drodze do mnie...

291354844_2567437523391832_7428675399679005269_n.jpeg

291588523_570073191296544_5467909532690077463_n.jpeg

Miałem niedawno kupić fioletowego ale jakoś tak wyszło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, RysiekOchodzki napisał(-a):

Trzymanie się postanowień to podstawa! Ja na przykład postanowiłem sobie, że poprzestanę na jednym 😂

w pełni się zgadzam ! :)

dwa kolejne już jadą ;) :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja trochę się dziwię, bo sposobów na utylizację kasy znam olbrzymią ilość a ładowanie jej w noże które trafiają na półkę od razu po otwarciu przesyłki jest dla mnie nienormalne (nie obraźcie się za to słowo).

Noze traktuję jako typowe narzędzie, przede wszystkim mają mi pomagać w życiu codziennym.

Również mam swoje noże, tańsze, droższe, te które lubię i te które się mi nie sprawdziły, ale wszystkie z nich co najmniej kilka razy użyłem aby wyrobić sobie zdanie, czy będą mi przydatne w codziennym życiu. 

Zakończenie sezonu grilowego robiłem np z takim przydupkiem.

Mały, zgrabny, kieszeni nie wypycha,  nie przeszkadza w czasie wsiadania-wysiadania z auta, waga piórkowa (60g).

Jedyne czego się obawiam, to kradzieży albo zagubienia.. 

20220827_150415.jpg

Edytowane przez zadra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, zadra napisał(-a):

ja trochę się dziwię, bo sposobów na utylizację kasy znam olbrzymią ilość a ładowanie jej w noże które trafiają na półkę od razu po otwarciu przesyłki jest dla mnie nienormalne (nie obraźcie się za to słowo).

Noze traktuję jako typowe narzędzie, przede wszystkim mają mi pomagać w życiu codziennym.

Również mam swoje noże, tańsze, droższe, te które lubię i te które się mi nie sprawdziły, ale wszystkie z nich co najmniej kilka razy użyłem aby wyrobić sobie zdanie, czy będą mi przydatne w codziennym życiu. 

Zakończenie sezonu grilowego robiłem np z takim przydupkiem.

Mały, zgrabny, kieszeni nie wypycha,  nie przeszkadza w czasie wsiadania-wysiadania z auta, waga piórkowa (60g).

Jedyne czego się obawiam, to kradzieży albo zagubienia.. 

20220827_150415.jpg

Zgadzam się z tobą. Ale ludzie mają różne zboczenia. A tak nawiasem mówiąc to jak masz dobre noże to na nich nie stracisz. Ja pamiętam Green Bereta po 600 zeta teraz lecą po ponad 2000. Ale oczywiście stan kolekcjnerski musi być. Więc ja mam dwa w jednym. I oko cieszą te moje noże a jak dam rade potrzymać dłużej to i jakiś większy piniondz też jest w tych nożach.A do charatania to mam tanioche.Dobrze mówię albo tak?😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, zadra napisał(-a):

A jak podchodzisz do kolekcjonerów szabli i mieczy? Czy owi kolekcjonerzy też powinni podchodzić użytkowo do swoich kolekcji?

Jak widzę komentarze dot. kto na co wydaje i jak z tego korzysta, to mi się nóż w kieszeni otwiera...

Do grilla używam noży kuchennych - polecam 

Edytowane przez Louis Cypher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Louis Cypher napisał(-a):

jak podchodzisz do kolekcjonerów szabli i mieczy

dawno nie widziałem typowo użytkowej broni białej. W mojej okolicy nie korzystamy już na codzień z pałasza ani batorówki a glewie już dawno rdza zeżarła..

Jeśli chodzi o kolekcjonowanie broni historycznej, to jak najbardziej, w tym nie widzę nic zdrożnego podobnie w zbieraniu starych monet.

Nie musisz zgadzać się z moim punktem widzenia,  zbieraj swoje noże - ja po prostu tego nie rozumiem.

To tak jakbym zaczął kolekcjonować klucze oczkowo płaskie "17'ki" - oczywiście można, są różne, każdy producent ma swoje "myki" które wyróżniają jego wyrób, są i chromowane, są i czernione, są również beziskrowe,  są też "do zadań specjalnych" są z materiałów nieżelaznych itd, itp..

Są różnej jakości, wyglądają podobnie i spełniają tę samą funkcję, jednak znacznie się mogą od siebie różnić..

Można zatem zbierać też klucze oczkowo płaskie i trzymać je w gablotach, tylko po co? 

Edytowane przez zadra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, zadra napisał(-a):

dawno nie widziałem typowo użytkowej broni białej. W mojej okolicy nie korzystamy już na codzień z pałasza ani batorówki a glewie już dawno rdza zeżarła..

Jeśli chodzi o kolekcjonowanie broni historycznej, to jak najbardziej, w tym nie widzę nic zdrożnego podobnie w zbieraniu starych monet.

Nie musisz zgadzać się z moim punktem widzenia,  zbieraj swoje noże - ja po prostu tego nie rozumiem.

To tak jakbym zaczął kolekcjonować klucze oczkowo płaskie "17'ki" - oczywiście można, są różne, każdy producent ma swoje "myki" które wyróżniają jego wyrób, są i chromowane, są i czernione, są również beziskrowe,  są też "do zadań specjalnych" są z materiałów nieżelaznych itd, itp..

Są różnej jakości, wyglądają podobnie i spełniają tę samą funkcję, jednak znacznie się mogą od siebie różnić..

Mmm, płasko-oczkowe siedemnastki - klasyka, aż się wzruszyłem. Mam kilka. A w robocie nawet kilkanaście...

Zbieractwo noży, jest jak każde inne zbieractwo. Tak naprawdę, to sami na siłę dorabiamy sobie filozofię użyteczności tych noży dla nas. Naprawdę nie miałeś nic innego pod ręką na grillu, niż ten folderek? Taki był użytkowy do żeberek?

Mam Kilka noży do roboty ale większość do patrzenia, klikania i fotografowania.

Tu: zetka w ogrodzie

IMG_1780.jpeg

Edytowane przez Louis Cypher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, zadra napisał(-a):

Można zatem zbierać też klucze oczkowo płaskie i trzymać je w gablotach, tylko po co? 

Czego można nie rozumieć w tym ze ktoś zbiera noże? Mnie np śmieszy jak ktoś robi grilla czymś takim . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a):

nie miałeś nic innego pod ręką

W zasadzie.. to właśnie ten był pod ręką gdy był potrzebny.. 

2 minuty temu, Pamiko napisał(-a):

robi grilla czymś

raczej "wspomaga się"..

4 minuty temu, mirek 1969 napisał(-a):

😀Ja i tak bedę zbierał noże do patrzenia😀

zbieraj, zbieraj.

ja czekam na kolejne relacje-opisy od Loco50..

chyba zasłabował,  chory, czy coś, bo dziś nic nie opisał..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co innego, ja np używam nozy zgodnie z ich przeznaczeniem i do zadań kuchennych mam Noze kuchenne jak idę do lasu to biore nóż do lasu . Jak mam ochotę kupić nóż i na niego patrzeć to na niego patrzę Proste i mało skomplikowane. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja dla odmiany, żeby nie było nudno pokażę..... 

Civivi😁😁😁😁. Ale sztywniaka. Momentum. Dłuższe żelazo niż w folderku. Kajdeksowa pochwa w zestawie. Sympatico. 

DSC_2546.JPG

DSC_2548.JPG

DSC_2549.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, zadra napisał(-a):

W zasadzie.. to właśnie ten był pod ręką gdy był potrzebny.. 

IMG_3390.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiego maluszka mam w torbie podsiodłowej na rowerze

IMG_20221013_163720_400.jpg

IMG_20221013_163955_593.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też chciałem to kupić, ale wysyłka kosztowała tyle co stand. A akurat nic innego z Lamni nie zamawiałem.

Kupiłem w końcu na Allegro może nie tak ładny, ale wystarczy na razie.

Godzinę temu, loco50 napisał(-a):

Tu jest do kupienia ten z Lamnii jbc

https://www.anvknives.com/prislusenstvi/anv-knife-stand/

Kup i napisz czy warto...

Edytowane przez Mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi