TomcioMiki 63948 #13401 Napisano 3 Stycznia 2023 (edytowane) 15 minut temu, loco50 napisał(-a): Elementum trochę małowaty. To niech będzie WE Big Banter za parę stówek. Może coś takiego Albo taki Edytowane 3 Stycznia 2023 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19110 #13402 Napisano 3 Stycznia 2023 3 godziny temu, WatchSnob27 napisał(-a): Widzisz... Dobre pytanie. Dotychczas używałem cywilnie, a z najbardziej skrajnych zastosowań to okazyjny biwak, ryba czy grill. Najczęściej jednak służył do otwierania kopert i paczek. Każdy nóż sobie w tych zastosowaniach poradzi. Więc po namyśle powiem, że chyba do "patrzenia" z okazyjnym używaniem. Szukam takiego odpowiednika dress watcha wśród noży 🤔😁 Ps. Dzięki wszystkim za obszerne podpowiedzi🙂 Masz teraz w promocji za 216zl sprawdzonego civivi baklash https://sharg.pl/product-pol-115446-Noz-CIVIVI-Baklash-Tan-G10-Satin-Finish-C801B.html Chociaż te powyżej petrifield fish też są ok, mam oba 😉, jakby co są w sklepie kapuga.pl 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4351 #13403 Napisano 3 Stycznia 2023 (edytowane) W dniu 2.01.2023 o 16:43, Louis Cypher napisał(-a): Klasyka gatunku… Niebezpiecznie zaczynają mi się podobac Tanto...aż jestem w szoku bo wcześniej gardziłem bardzo 😵 Nie chcesz się pozbyć lub wymienic za fajnego Socom Elite czarnego? Może ktos chciałby się wymienić na coś fajnego? CRK, Hinderer...jestem otwarty na propozycje 😋 Edytowane 3 Stycznia 2023 przez pisar 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13404 Napisano 3 Stycznia 2023 1 minutę temu, pisar napisał(-a): Niebezpiecznie zaczynają mi się podobac Tanto...aż jestem w szoku bo wcześniej gardziłem bardzo 😵 Nie chcesz się pozbyć lub wymienic za fajnego Socom Elite czarnego? Może ktos chciałby się wymienić na coś fajnego? CRK, Hinderer...jestem otwarty na propozycje 😋 Proponuję Small Inkosi Tanto. Taki sam jak kolegi Louis Cypher, tylko mniejszy. Wymienię na papierki z logo NBP, po korzystnym kursie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4351 #13405 Napisano 3 Stycznia 2023 1 minutę temu, Mateo napisał(-a): Proponuję Small Inkosi Tanto. Taki sam jak kolegi Louis Cypher, tylko mniejszy. Wymienię na papierki z logo NBP, po korzystnym kursie Dzięki za propozycję ale w przypadku CRK odpadają wersje Small oraz z klasyczna klingą - w grę wchodzą tylko Large z klingą Insingo lub Tanto. 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7210 #13406 Napisano 3 Stycznia 2023 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13407 Napisano 3 Stycznia 2023 1 minutę temu, Pamiko napisał(-a): Która to już sztuka w kolekcji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7210 #13408 Napisano 3 Stycznia 2023 Teraz, Mateo napisał(-a): Która to już sztuka w kolekcji? 4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13409 Napisano 3 Stycznia 2023 2 minuty temu, Pamiko napisał(-a): 4 Gratulacje 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4351 #13410 Napisano 3 Stycznia 2023 28 minut temu, Pamiko napisał(-a): Intrygują mnie te noże. Design jest nietuzinkowy. Wygląda jak jakiś pokrak niedorobiony a jednocześnie urzeka Da się kupić w EU czy tylko import z USA? (chyba już kiedyś pytałem ale nie pamiętam 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7210 #13411 Napisano 3 Stycznia 2023 4 godziny temu, pisar napisał(-a): Intrygują mnie te noże. Design jest nietuzinkowy. Wygląda jak jakiś pokrak niedorobiony a jednocześnie urzeka Da się kupić w EU czy tylko import z USA? (chyba już kiedyś pytałem ale nie pamiętam W Europie tylko druga reka. W zasadzie w USA podobnie , na nowy trzeba wypełnić formularz i jak ma się szczęście to po wylosowaniu 24h na opłacenie. Zdjęcie dla przyciągnięcia uwagi😁 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15760 #13412 Napisano 3 Stycznia 2023 6 godzin temu, pisar napisał(-a): Niebezpiecznie zaczynają mi się podobac Tanto...aż jestem w szoku bo wcześniej gardziłem bardzo 😵 Nie chcesz się pozbyć lub wymienic za fajnego Socom Elite czarnego? Może ktos chciałby się wymienić na coś fajnego? CRK, Hinderer...jestem otwarty na propozycje 😋 Priv 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13413 Napisano 4 Stycznia 2023 8 godzin temu, Pamiko napisał(-a): W Europie tylko druga reka. W zasadzie w USA podobnie , na nowy trzeba wypełnić formularz i jak ma się szczęście to po wylosowaniu 24h na opłacenie. Zdjęcie dla przyciągnięcia uwagi😁 Dodam, że te wylosowane jadą z Kanady a nie z USA. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4351 #13414 Napisano 4 Stycznia 2023 11 godzin temu, Pamiko napisał(-a): W Europie tylko druga reka. W zasadzie w USA podobnie , na nowy trzeba wypełnić formularz i jak ma się szczęście to po wylosowaniu 24h na opłacenie. Zdjęcie dla przyciągnięcia uwagi😁 Dzięki za info. Jak spoza EU to przynajmniej problem z głowy bo z zasady nie kupuję noży, które trzeba dodatkowo clić A z fotą dobrze trafiłeś...spokoju mi tanto ostatnio nie daje i mi tylko mącisz w głowie 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20441 #13415 Napisano 4 Stycznia 2023 Z tym, ze ceny nawet cłem są niższe niż w Europie. Właśnie idzie do mnie kilka sztuk od Jankesów. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13416 Napisano 4 Stycznia 2023 (edytowane) 8 minut temu, loco50 napisał(-a): Z tym, ze ceny nawet cłem są niższe niż w Europie. Właśnie idzie do mnie kilka sztuk od Jankesów. Przy tym kursie USD, jak najbardziej się opłaca. Zdjęcie dla przyciągnięcia uwagi.... Edytowane 4 Stycznia 2023 przez Mateo 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20441 #13417 Napisano 4 Stycznia 2023 Koenig super. No do tego pięknego nie mogę się przekonać 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4351 #13418 Napisano 4 Stycznia 2023 35 minut temu, loco50 napisał(-a): Z tym, ze ceny nawet cłem są niższe niż w Europie. Właśnie idzie do mnie kilka sztuk od Jankesów. To może czas zmienić podejście 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63948 #13419 Napisano 4 Stycznia 2023 19 godzin temu, Pamiko napisał(-a): Ja tym kroić to w końcu nóż 🤔🤔🤔😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1348 #13420 Napisano 4 Stycznia 2023 2 godziny temu, Mateo napisał(-a): Przy tym kursie USD, jak najbardziej się opłaca. Zdjęcie dla przyciągnięcia uwagi.... Ten górny tak jakoś mi się kojarzy z nosorożcem. Dolny nożyk fajny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deepex 372 #13421 Napisano 4 Stycznia 2023 25 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): Ten górny tak jakoś mi się kojarzy z nosorożcem. Dolny nożyk fajny Mam dokładnie to samo skojarzenie. Mega mi się podobają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7210 #13422 Napisano 4 Stycznia 2023 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #13423 Napisano 4 Stycznia 2023 (edytowane) 41 minut temu, deepex napisał(-a): Mam dokładnie to samo skojarzenie. Mega mi się podobają. W tej chwili są dwa dostępne od ręki na KnifeCenter, ale drogo. Parę dni temu był jeden na AZCK, po cenie z metki. A do losowania można się zapisać na stronie producenta. Wtedy wysyłka idzie z Kanady. Edytowane 4 Stycznia 2023 przez Mateo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20441 #13424 Napisano 4 Stycznia 2023 U mnie dziś tanizna w środowisku naturalnym leśnym 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maariusz 403 #13425 Napisano 4 Stycznia 2023 Przed chwilą odebrany.Jest po prostu przepotężny. Kawał stali. Full tytan, M390, głownia 6mm, możliwość zastosowania stałej blokady ostrza, zapas możliwych śrubek. A wszystko przyszło w solidnym pudelku. Nóż sprawia wrażenie niezniszczalnego (w granicach rozsądku rzecz jasna). Nie wiem po co kupiłem go. Po prostu chciałem go mieć. Przyda się do prac w ogrodzie. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach