Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Pamiko napisał(-a):

Spokojnej niedzieli👊

IMG_5918.jpeg

Dwie petardy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, loco50 napisał(-a):

Wielki jak koń. 

A wracając do WE Cybernetic. Bardzo duży % noża w nożu 😁. Można by rzec-idealny. Świetne materiały, doskonała mechanika i ergonomia, długa klinga, bardzo dobre ułożenie w ręce i wywazenie, ale.. No właśnie - front fliper i do tego nieduży. Mi to nie przeszkadza bo kciukiem umim😁, ale  niektórych może to zniechęcać. Moim skromnym zdaniem obok Subjugatora jeden z najlepszych nożyków od WE. 

Zobaczymy… bo sie kliknoł 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Pamiko napisał(-a):

Nie miałem w planach ale temat prawie spadł na druga stronę😁

IMG_5921.jpeg

Co to za nóż?

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, pisar napisał(-a):

Co to za nóż?

Curtiss

IMG_5925.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, loco50 napisał(-a):

DSC_1730.JPG

Zacna zawartość stojaczka.

Drugi od góry - to jeden z nowych wypustów Łi? Wygląda trochę jak większy Quixotic. Fajny.

A czwarty od góry to jakiś Bezdech? Też fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a):

Zacna zawartość stojaczka.

Drugi od góry - to jeden z nowych wypustów Łi? Wygląda trochę jak większy Quixotic. Fajny.

A czwarty od góry to jakiś Bezdech? Też fajny.

We Merata 

Bestech Tercel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Louis Cypher napisał(-a):

ZT 0640 

image.jpeg

W mojej pierwszej piątce 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nieprodukowany ten ZT 0640.

Tym czasem to co się stało w Poznaniu przechodzi ludzkie pojęcie. Płakać się chce. Odszedł aniołek ['] a reszta z traumą... 😭😭😭😭

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Poznaniu czub zakłuł dzieciaczka a w Suwałkach kolejny odstrzelił swoją kobitę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

we łbach się poprzestawiało. 

Po 8 latach sami frustraci.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie z branży ale pamiętając afery na FB może być kolejna zadyma

ed710042e5e484e3b96df29e7b74852a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Bugsczego ma się tyczyć i dlaczego?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=40960]Bugs[/mention]czego ma się tyczyć i dlaczego?

Zegarki „made in Poland” - kwestionowano ten zapis, dość burzliwie.
Nic nie wiem o tym nożowym projekcie, mam nadzieję że wyciągnęli wnioski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestionowali głównie Ci co robią gównoburze  w internecie, a chętnie założą na nadgarstek prawilne Pagani Design i San Martin. Zegarki są nadal Made in Poland i Made in Poland jest często bardziej Poland niż Swiss w Swiss Made, gdzie w wielu tanich markach przyjeżdża zaprojektowany zafoliowany produkt z Chin. Różnica jest taka że Made in Poland nie łamie prawa a w Swiss Made jakby zrobić rzetelne kontrole to wiele firm by się posypało a na tym żadnemu Szwajcarowi nie zależy (w przeciwieństwie do Polaków którzy z chęcią dojadą polską firmę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, eye_lip napisał(-a):

Kwestionowali głównie Ci co robią gównoburze  w internecie, a chętnie założą na nadgarstek prawilne Pagani Design i San Martin. Zegarki są nadal Made in Poland i Made in Poland jest często bardziej Poland niż Swiss w Swiss Made, gdzie w wielu tanich markach przyjeżdża zaprojektowany zafoliowany produkt z Chin. Różnica jest taka że Made in Poland nie łamie prawa a w Swiss Made jakby zrobić rzetelne kontrole to wiele firm by się posypało a na tym żadnemu Szwajcarowi nie zależy (w przeciwieństwie do Polaków którzy z chęcią dojadą polską firmę).

Nie znam szczegółów, dyskusje były burzliwe i jak to na FB z poziomem w okolicy dna a nawet poniżej, zarzucano właśnie to że produkt jest chiński a polskość sprowadza się do projektu ew jakiegoś drobnego montażu. Jako że zegarki nie są w moim guście to jest mi obojętne jak jest faktycznie i czy spełniają warunki Wspólnotowego Kodeksu Celnego czy tylko regulacji krajowych czy żadne, niemniej pomijając wymogi formalne przez "polski zegarek" rozumiem bardziej coś jak kiedyś Chronos Art.

Swiss made się trochę rozmyło ale np. made in Italy chyba nie.

Anyway, chciałem bardziej pokazać jako ciekawostkę że idą w tą branżę a czy wejdą z czymś fajnym ( wspomniany jest tam chyba jakiś rodzimy knifemaker więc może produkcja faktycznie w PL ) to już ocenią miłośnicy noży, ja do nich nie należę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co ja kojarzę to Polak Grzegorz "KOMBOU" Grabski jest jednym z głównych dizajnerów dla w pełni chińskiego Bestech'a. Teraz pytanie czy jego pracowania będzie w stanie wyprodukować te noże w całości w PL i tutaj obrobić z gołej blachy i gołego tytanu ( jak np. Herman) , czy jak wszystko zostaną zamówione gotowe podzespoły z Chinach. Jeżeli opcja nr dwa to dla mnie nie ma żadnego znaczenia czy śrubokręt włoży Polak czy Chińczyk. Będzie to rodowity chińczyk, a pierdoły w typie satynowanie czy anodowanie to se można w kieszeń wsadzić...  

I jak znam życie raczej tak będzie - w cuda nie wierzę.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej stawiałbym projekt knifemaker i wykonanie jedna z azjatyckich firm (wiele polskich projektów jest w ten sposób na rynku). Custom folder kosztowałby ponad 2.5k pln a zapewnie nie o to chodzi w tym projekcie.

..a made in Italy czy inne made in w zegarkach to ten sam case, nikt nie produkuje kopert i tarcz w Europie do zegarków za kilkaset euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi