Gość Szymon. #1601 Napisano 9 Czerwca 2015 Uwalniaj, a ja ugodowy jestem Kask airoh, kurtka i rękawice adrenaline, buty alpinestar, a nad spodniami się zastanawiam...ale chyba jeans jakiś będzie Pamiętaj żeby wymienić piankę w kurtce (na plecach) na ochraniacz. A ja bym chętnie uwolnił, ale nikt jakoś nie chce w tym pomóc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #1602 Napisano 9 Czerwca 2015 A tam jest takie płaskie coś, sztywne...chyba nie pianka 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1603 Napisano 9 Czerwca 2015 A tam jest takie płaskie coś, sztywne...chyba nie pianka Jak ma napisane że ma certifikat, to spoko. Jak nie, to znaczy, że wypełniacz kieszeni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #1604 Napisano 9 Czerwca 2015 Jest wszywka z jakimś certyfikat że ma Zresztą zobaczysz, to mi powiesz . 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek16 49 #1605 Napisano 9 Czerwca 2015 Fajny jest. Tylko wedlug mnie trudno bez tej owiewki, jakos wydaje mi sie ze musi byc zimno. Czyzby technicznie niemozliwe bylo by ja jakos przymocowac? Oczywiście są tuningowe owiewki, ale nie mam ochoty ich zakładać. Ten motocykl to klasyczny Naked Bike, a taki z samego faktu przynależności do tej grupy ma nie mieć owiewek. Wygląd by się zepsuł. A komfort jazdy, do 100km/h nie narzekam, a szybciej staram się nie jeździć ;-) To taki automatyczny system bezpieczeństwa - nie masz ochoty na latanie z dużymi prędkościami. A zimno, no trochę bywa, ale od tego mam dopinki żeby nie marznąć, ale ogólnie nie narzekam :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paulik 0 #1606 Napisano 10 Czerwca 2015 Oczywiście są tuningowe owiewki, ale nie mam ochoty ich zakładać. Ten motocykl to klasyczny Naked Bike, a taki z samego faktu przynależności do tej grupy ma nie mieć owiewek. Wygląd by się zepsuł. A komfort jazdy, do 100km/h nie narzekam, a szybciej staram się nie jeździć ;-) To taki automatyczny system bezpieczeństwa - nie masz ochoty na latanie z dużymi prędkościami. A zimno, no trochę bywa, ale od tego mam dopinki żeby nie marznąć, ale ogólnie nie narzekam :-)co do wygladu - masz zupelna racje. a co do predkosci - tez nie jezdze powyzej 100-110 km/h tylko jak kogos wyprzedzam - jade troche szybciej... moze kiedys gdzies na autobanie w Niemcach pojade szybciej... nie wykluczam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1607 Napisano 10 Czerwca 2015 Oczywiście są tuningowe owiewki, ale nie mam ochoty ich zakładać. Ten motocykl to klasyczny Naked Bike, a taki z samego faktu przynależności do tej grupy ma nie mieć owiewek. Wygląd by się zepsuł. A komfort jazdy, do 100km/h nie narzekam, a szybciej staram się nie jeździć ;-) To taki automatyczny system bezpieczeństwa - nie masz ochoty na latanie z dużymi prędkościami. A zimno, no trochę bywa, ale od tego mam dopinki żeby nie marznąć, ale ogólnie nie narzekam :-) Znam wariatów, którzy potrafią dobijać pod 200km/h na golasie Ja na szczęście owiewkę mam - jednak sporo to daje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #1608 Napisano 10 Czerwca 2015 Znam wariatów, którzy potrafią dobijać pod 200km/h na golasie Ja na szczęście owiewkę mam - jednak sporo to daje200 nawet na supermoto leciałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1609 Napisano 10 Czerwca 2015 200 nawet na supermoto leciałem Generalnie chodziło mi o to, że bez owiewki Ja tam się raz przeleciałem 210 i starczy. Zero komfortu prowadzenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #1610 Napisano 11 Czerwca 2015 A ja wczoraj wymieniłem olej, filtry...Doszła czapeczka, to troszkę się przeczłapałem po okolicy 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #1611 Napisano 11 Czerwca 2015 Generalnie chodziło mi o to, że bez owiewki Ja tam się raz przeleciałem 210 i starczy. Zero komfortu prowadzenia.Mi o to samo chodziło. Na siedzonku od SMC jest tak wysoko, że przy wyższych prędkościach targa niemiłosiernie. Owiewki to nie ma żadnej. Lekkie niesamowicie. Przeżycia ekstremalne przy takiej jeździe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek16 49 #1612 Napisano 11 Czerwca 2015 Przeżycia ekstremalne przy takiej jeździe. za to kochamy motory :-) pamiętam początkowe jazdy:myślałem sobie za każdym razem "nie będę mocno odkręcać, bo to niebezpieczne" a po chwili w głowie myśl "WOW jak fajnie!" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartq88 3 #1613 Napisano 12 Czerwca 2015 Motory mogą być w pompach do np szamba, a to są motocykle ;D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1614 Napisano 12 Czerwca 2015 Motory mogą być w pompach do np szamba, a to są motocykle ;D Wywlekane na siłę. W środowisku jakoś większość się o to nie spina i nazywa swoje maszyny różnie (motocykl, motocykiel, motur, motor itp). Poza tym w potocznym języku jest to określenie zupełnie poprawne i dopuszczalne. Bez przesady, ludzie na forum robią prawdziwe błędy i tym bym się bardziej przejmował. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dtox 30 #1615 Napisano 12 Czerwca 2015 Szymon ma 100% racji. Nie ma co sie spinac. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek16 49 #1616 Napisano 13 Czerwca 2015 No przecież mówiłem o silniku motocykla że go tak uwielbiam :-)919 cm3 to jest to co potrzebowałem w moim dwukołowcu! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dtox 30 #1617 Napisano 13 Czerwca 2015 Zacna pojemnosc. V2? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #1618 Napisano 13 Czerwca 2015 Jak 919 to chyba rzędowa czwórka Hondy?Bardzo udany silnik, miałem go kiedyś w dużym Hornecie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1619 Napisano 13 Czerwca 2015 Wczoraj moto dostało przegląd okresowy. Wymiana oleju z filtrem i płynu hamulcowego w obu układach (przód, tył). W sumie to spoko, bo myślałem, że będzie mnie to więcej kosztować (spodziewałem się że jeszcze coś będzie do roboty). Ale niestety, przy następnym przeglądzie będę płakał przy płaceniu, bo się szykuje więcej gratów...opony, klocki, łożysko główki ramy (prawdopodobnie), zobaczymy jak z napędem będzie jeszcze, bo to tez wieczne nie jest. Ale póki co jest spoko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek16 49 #1620 Napisano 13 Czerwca 2015 Jak 919 to chyba rzędowa czwórka Hondy?Bardzo udany silnik, miałem go kiedyś w dużym Hornecie. Tak to R4, a mój motocykl to właśnie duży Hornet :-) Bliźniaczy silnik jest w Fireblade RR, tylko tam silnik kręci się do wyższych obrotów - dzięki czemu ma 20 koni więcej.U mnie "tylko" 110KM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dtox 30 #1621 Napisano 13 Czerwca 2015 U mnie 953cm i tez rzedowa czworka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mararg 5 #1622 Napisano 13 Czerwca 2015 A u mnie 650 cm w układzie v-strom... 0 atlantic seahunter, certina ds spel, aerowatch les grandes classiques, steinhart marine black anchor, atlantic milano, mondaine sport I date, cyma conquistador auto day date, hy moser, auguste reymond tytan, alpina startimer pilot, davosa argonautic ceramic lumis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #1623 Napisano 13 Czerwca 2015 A ja na bogato - 125 we falce Dołożyłem sobie gmole, żeby nie musieć kleić plastików po okresie nauki...I wieczorkiem zabiłem szybką kilkanaście latających robaczków wymęczone z fona.... 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5169 #1624 Napisano 13 Czerwca 2015 Dobrze, że robale nie były w kasku . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek16 49 #1625 Napisano 14 Czerwca 2015 to chyba właściwy kask dla teściowej A poważnie ktoś to jednak kupuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach