rmak 28820 #3351 Napisano 15 Listopada 2020 Ja krótką przejażdżką chyba właśnie zamknąłem sezon. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7872 #3352 Napisano 15 Listopada 2020 Nie mam prawka, miałem zrobić i dzisiaj kumpel przyjechał Yamahą 1100 Dragstar z 2001. I znowu narobił mi ochoty tym klasykiem. 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 23510 #3353 Napisano 15 Listopada 2020 2 godziny temu, rmak napisał: Ja krótką przejażdżką chyba właśnie zamknąłem sezon. My się umówiliśmy z chłopakami, że za tydzień robimy powtórkę, może jeszcze będzie trochę ciepło... 😉😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 28820 #3354 Napisano 15 Listopada 2020 Oby, wtedy chętnie zmienię plany 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #3355 Napisano 16 Listopada 2020 Jeszcze dziś udało się pojeździć. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 28820 #3356 Napisano 17 Listopada 2020 Zazdroszczę. Przy obecnym, krótkim dniu mi zostają tylko weekendy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #3357 Napisano 17 Listopada 2020 Teraz, rmak napisał: Zazdroszczę. Przy obecnym, krótkim dniu mi zostają tylko weekendy. Zalety emerytury. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #3358 Napisano 19 Listopada 2020 Dziś też udało się pojechać motocyklem na zakupy: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieniek1410 666 #3359 Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) Ładny RT-ek , kiedyś o mało nie kupiłem podobnego. Obok stał 1150, ale GS, no to przygarnąłem i miło go wspominam do tej pory Edytowane 19 Listopada 2020 przez Wieniek1410 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabawny 77 #3360 Napisano 22 Listopada 2020 Moja kosa przed zimą po serwisie i czyszczeniu. Ehh chyba powoli się pożegnamy, po 5 latach niezawodności najwyższy czas na zmianę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #3361 Napisano 22 Listopada 2020 Mam ochotę na sportową sześćsetkę, ale wiem, że jestem za głupi i zrobię sobie krzywdę. Z tym zawieszeniem musi się świetnie prowadzić. Co masz teraz na oku?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabawny 77 #3362 Napisano 22 Listopada 2020 Tradycja mówi, że powinienem kupić jakiegoś gixa 600, bo to jedyny SuperSport którego jeszcze nie miałem. Ale z uwagi na to, że już pół życia jeżdżę, mam córkę i już dużo większa odpowiedzialność to chyba wezmę którąś R1, jakiś sentyment do fortepianów mam, fajnie się prowadzą a ,,erłan" ma to coś. Zdjęcie żeby nie było offtopu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #3363 Napisano 24 Listopada 2020 W dniu 19.11.2020 o 20:11, Wieniek1410 napisał: Ładny RT-ek , kiedyś o mało nie kupiłem podobnego. Obok stał 1150, ale GS, no to przygarnąłem i miło go wspominam do tej pory Piękny sprzęt. Może jeszcze i takim pojeżdżę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 410 #3364 Napisano 24 Listopada 2020 W dniu 8.11.2020 o 16:59, jacus napisał: Też dzisiaj wietrzyłem się Przesliczna ta SR500. Coraz trudniej znaleźć taką w oryginalnym stanie. Gratulacje 1 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1743 #3365 Napisano 24 Listopada 2020 Dziękuję to SR400. Faktycznie daje dużo radości a odpalanie z kopa to już totalny oldschool. 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieniek1410 666 #3366 Napisano 24 Listopada 2020 5 godzin temu, goral_ napisał: Piękny sprzęt. Może jeszcze i takim pojeżdżę. Życzę aby się spełniło, choć rozsądniej było by kupić 1200GS. Ja żółtka sprzedałem, chłopak potrzebował coś z mniej skomplikowaną elektroniką, zrobił na tym moim Pamir highway i wrócił bez najmniejszej awarii. Sprzedałem jeszcze VS1400 i zamiast dwu moto (gdzie jeden praktycznie tylko stał) kupiłem GS1200, trochę nowszego (wtedy) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1743 #3367 Napisano 24 Listopada 2020 W dniu 11.11.2020 o 18:23, porcelanowy napisał: Powitoł @jacus - wincyj fotek poproszę Dziękuję Twoja też świetna, będzie fajny mod🙂 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #3368 Napisano 25 Listopada 2020 17 godzin temu, Wieniek1410 napisał: Życzę aby się spełniło, choć rozsądniej było by kupić 1200GS. Ja żółtka sprzedałem, chłopak potrzebował coś z mniej skomplikowaną elektroniką, zrobił na tym moim Pamir highway i wrócił bez najmniejszej awarii. Sprzedałem jeszcze VS1400 i zamiast dwu moto (gdzie jeden praktycznie tylko stał) kupiłem GS1200, trochę nowszego (wtedy) Dzięki za życzenia. Też życzę spełnienia motomarzeń. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żaki-Czan 113 #3369 Napisano 17 Grudnia 2020 O widzę, że istnieje tu silna reprezentacja motocyklistów To ja, jak przystało na spotkaniu Anonimowych Motocyklistów przy przywitaniu kilka słów o sobie Zaczynałem standardowo od Komarków, Kadetów, później TS350, aż wreszcie 10 lat temu kupiłem CBR 600F2. W życiu się nie spodziewałem, że jazda sportowym motocyklem może tak szybko się znudzić. Sprzedałem po 3 latach, przez co ostatni rok, to takie daily do pracy w ciepłe dni i nic więcej. Zero emocji... W tym roku wiosną zakupiłem za to Hondę Transalp XL 600V i parę km już połknąłem nią. Jednakże najlepsze przygody motocyklowe przeżyłem pomiędzy CBR a Transalpem. Po sprzedaży sporta byłem w trakcie rozpoczynania budowy domu na wsi. W planach ucieczka z miasta, cisza, spokój, więc wpadł mi do głowy pomysł, by kupić jakiegoś pierdka do eksploracji okolic wioski - asfaltem, szutrem, wszystko jedno. I tak kupiłem... Rometa ADV 150. Od bliskich eksploracji, do dalszych, do poznania ludzi, którzy również jeżdżą na ADV-kach (a było ich niemało). Tak też założyłem w pewnym momencie forum posiadaczy ADV-ek. Nowe znajomości spowodowały już eksplorację kraju, a nie najbliższych okolic. Później również tego było nam mało i pojechaliśmy na objazd Tatr (słowacka strona jest piękna do jazdy na moto). W kolejnym roku wzrósł nam apetyt i pojechaliśmy przez Słowację, Węgry do Rumunii, gdzie objechaliśmy Transrarau, Transalpinę i Trasę Transfogaraską. Spotykani na miejscu Polacy na moto robili sobie z nami fotki, bo nie wierzyli, że można takim czymś zapuścić się na takie trasy Napotkani przedstawiciele innych nacji również z ciekawością oglądali Romety Wyjazd się udał, więc w tym samym roku jeszcze pojechaliśmy na Litwę. Kolejny rok to Ukraina i Białoruś. W tym roku miał być Triest, ale wiadomo, dlaczego się nie udało. Zaplanowaliśmy więc na przyszłość dalsze wyjazdy na wschód, więc sprzedałem ADV-kę, czego do dzisiaj niezmiernie żałuję. Choćbym Pamir Trampkiem zrobił, to już nie będzie to samo... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 28820 #3370 Napisano 18 Grudnia 2020 Fajna historia i wskazuje na to, że ciągle jeszcze szukasz swojego motocykla. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #3371 Napisano 18 Grudnia 2020 Jestem pod wrażeniem. Wiele widziałem, ale Kolega mi zaimponował. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żaki-Czan 113 #3372 Napisano 21 Grudnia 2020 (edytowane) @rmak wydaje mi się, że tej "swój" to był właśnie Romet. Po prostu fascynujące było pokonywanie nim kolejnych barier psychologicznych. Z osobą, która go ode mnie odkupiła jeszcze jakiś kontakt mam i nie jest wykluczone, że go odkupię. @goral_ tu nie ma nic imponującego, wsiadasz i jedziesz Fun większy tylko niż z jazdy na dużym moto Jeśli będzie Wam się nudzić, to wrzuciłem nudny filmik z kamerki na mojej ADV-ce z Rumunii: Edytowane 21 Grudnia 2020 przez Żaki-Czan 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1894 #3373 Napisano 21 Grudnia 2020 Fajny film. Duży ruch w Rumunii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 23510 #3374 Napisano 21 Grudnia 2020 Ja też byłem w 18stym w Rumunii, piękna sprawa 😊 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żaki-Czan 113 #3375 Napisano 21 Grudnia 2020 O! Jednak wiem, jaki motocykl byłby dla mnie idealny - stara Afryka Podobają mi się bezgranicznie @karloss może nawet się minęliśmy gdzieś w okolicy. Na Transalpinie spotkałem chłopaków ze Starachowic, więc nasze okolice 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach