Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Marcin99

Motocykle

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, egzo18 napisał(-a):

Dałem post z butami na grupie fb motocykle 125. Ale zaczęły " Janusze " hejtować. Boże. Że na 125 to trampki.

Idioci. 

Na tej samej grupie jedynym motocyklem polecanym do kupna jak zabytkowe waradero 125

Janusze, bo myślą inaczej? No co za idioci... 😅

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Janusze, bo myślą inaczej? No co za idioci... 😅

Niee. Ogólnie mi chodzi o ogromny hejt panujący na tych grupach. Podobnie się dzieje zresztą na grupkach rowerowych.

Ktoś zada pytanie, to go zjedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, egzo18 napisał(-a):

Niee. Ogólnie mi chodzi o ogromny hejt panujący na tych grupach. Podobnie się dzieje zresztą na grupkach rowerowych.

Ktoś zada pytanie, to go zjedzą.

I dlatego Janusze i idioci?! Uważasz, że ferując takie wstawki jesteś ponad tym, co? Skoro wiesz, jak tam to wygląda, to po co tam publikujesz, a później wchodzisz tu i wypłakujesz się w rękaw, oczekując współczucia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie zmontowane, szacun za jazdę solo, super przygoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

bo myślą inaczej

egzo raczej chodziło, że zamiast sugerować "właściwe obuwie motocyklowe" sugerowali "sandałki" .

Popatrz jak ubierają się rowerzyści a nawet już u rolkowców hulajnogowców jest trend do ochrony zdrowia w razie wypadku więc sugestie "zakładaj trampki na motor" są faktycznie słabe..

No i co, że 125ccm? 

Lepiej się uzbroić i stracić na buty niż utykać przez pół życia przez złamanie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, zadra napisał(-a):

egzo raczej chodziło, że zamiast sugerować "właściwe obuwie motocyklowe" sugerowali "sandałki" .

Popatrz jak ubierają się rowerzyści a nawet już u rolkowców hulajnogowców jest trend do ochrony zdrowia w razie wypadku więc sugestie "zakładaj trampki na motor" są faktycznie słabe..

No i co, że 125ccm? 

Sam pokazał tymi Januszami, że od nich zupełnie nie odstaje. 

Co do moto ciuchów, zanim zacznie się komentować, trzeba najpierw głęboko spojrzeć w lustro. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, zadra napisał(-a):

No i co, że 125ccm? 

Dokładnie

W kolarstwie górskim jest bardzo mocne opancerzenie. Enduro, dh. Xc mniej. Masa.

Szosa jeszcze mniej. A patrząc na statystyki najwięcej wypadków śmiertelnych to szosa. I tu nie piszę o ruchu ulicznym a o zamkniętych zawodach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przecież nikt nie zabrania Ci się opancerzyć jak Ci się podoba. Ja jeżdżę na 1300 w "cywilnych" spodniach i trampkach, ale jakoś nie wyzywam tych, co jeżdżą poubierani od idiotów, bo uważam inaczej. 

Edytowane przez just_nobody07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Egzo... Obojętnie co napiszą nie bądź taki jak oni. Nawet jeśli masz rację. Chociaż my trzymajmy poziom. 

Wracając do tematu. 

Jeżdżę turystycznie. Jadąc gdzieś w trasę co kilkaset kilometrów robię przerwy. Ale żeby wykorzystać czas to coś wtedy zwiedzam. W miarę wygodne buty do chodzenia to dla mnie takie np. Modeki. Tak mi się wygodnie w nich jeździ że zamawiam następne. I tak w nich jeżdżę i chodzę. Podeszwy wytrzymują kilka sezonów. 

IMG_20240518_080508553.jpg

IMG_20240518_080622362.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.05.2024 o 00:18, irekm napisał(-a):

W zeszłym roku kupilem Nolan N100-5

zamówiłem "po taniosci" nolana 120-1 i zobaczę czy mi wystarczy. Każdy następny będzie droższy, ale AGV to dla mnie już byłby zbyt duży wydatek choć 1300 gram masy robi wrażenie..  

Niestety prawie 3000zł kosztuje- to już jest dużo kasy.. 

Może gdybym "erniego" sprzedał..

Chce może ktoś cb500 z końcówki produkcji w nietypowym malowaniu ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile można po górach/pogórzach jeździć? To dziś zrobiłem tour po Śląsku :)

IMG20240518132203.thumb.jpg.44a635a393d79e3c41a2c49854ec6400.jpg

IMG20240518130728.thumb.jpg.e8c5450c0c764e6fb73482e6eacd05dd.jpg

IMG20240518130605.thumb.jpg.5d17aac103bb41bab8abe26c200a2e40.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to jest za miejscowość? 

Godzinę temu, zadra napisał(-a):

zamówiłem "po taniosci" nolana 120-1 i zobaczę czy mi wystarczy. Każdy następny będzie droższy, ale AGV to dla mnie już byłby zbyt duży wydatek choć 1300 gram masy robi wrażenie..  

Niestety prawie 3000zł kosztuje- to już jest dużo kasy.. 

Może gdybym "erniego" sprzedał..

Chce może ktoś cb500 z końcówki produkcji w nietypowym malowaniu ? 

W pewnym sensie tak wg mnie z kaskami jest , to że ktos mówi że jakiś jest super wygodny to w sumie nie znaczy że akurat Tobie podpasuje. 

Kiedyś kupiłem kask, kurcze nie pamiętam już jakiej to był marki. 

W sklepie przymierzalem było ok, fachowcy od sprzedaży też mówili że jest bardzo dobry. No i był tak długo dopuki raz nie pojechałem na jedną długą ( jak na mnie) trasę  zrobiłem 1300km w dwa dni, jak dojechałem na miejsce to oierwsze co zrobiłem to poszedłem do bike shop po nowy garnek na głowę. 

Dopiero po kilku godzinach noszenia go okazało się że naciskał mi w jednym miejscu, na koniec czułem sie tak jakby ktoś mi przywalił młotkiem w głowę i ten kask naciskał dokladnie w to miejsce. 

* masakra normalnie 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cbx 1050 to jest wg mnie najlepiej brzmiacy silnik po tej stronie F1😁

Nie ma "lepszej" rzędowki od starej Hondy 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżbym tylko ja jeżdził 50 letnim piernikiem? :lol:

W tym sezonie wpadło już 1000km. W ostatnią niedziele byłem na kawie w Leżajsku :)

IMG_20240519_214900_635.jpg

20240519_134428.jpg

20240519_134419.jpg

20240519_142354.jpg

20240519_142410.jpg

20240519_145922.jpg

20240519_145926.jpg

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, egzo18 napisał(-a):

Siatka jest ok

20240521_181809.jpg

przeciez zaraz CI kask przeleci przez to "oczko" xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, zielony.m napisał(-a):

przeciez zaraz CI kask przeleci przez to "oczko" xD

Niee nie ma na to sans :)

testowane już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie wczoraj dotarł nolan.

Że przed 1-ą w nocy wyjąłem z paczkomatu, to tylko szybko na czerep wetknąłem.

Nie jest źle, choć wydaje się lekko mały - mógłby być te 5% większy. Pewnie gdyby był jeden rozmiar większy to by latał..

Dzisiaj trochę po chacie w nim pochodzę i zobaczę ja sprawa wygląda po godzinie czy dwu..

Wydaje się lepiej spasowany niż scorpion exo-tech evo i ls2 ff906 co to je rok temu sprawdzałem.

Testy drogowe zacznę, gdy przestanie z nieba siąpić..

24h później ...

Trochę pochodziłem z tym garnkiem na głowie po chacie.

W sumie to ok godzinę..

Nie uciska nigdzie jakoś "znaczniej" natomiast siedzi dość sztywno i mocno na czaszce.

Po godzinie skóra głowy jest dokładnym odzwierciedleniem "mapy" wyściółki wewnętrznej kasku.

Nie są to bardzo mocne bruzdy ale są widoczne wyraźnie.

Poprzedni kask mocniej wrzynał się w czerep i "sznyty" były bardzo wyraźne. Tu jest lepiej, ale miałem nadzieję, że tego efektu nie będę widział bo oczywistym jest, że na łysej głowie widać mocniej niż na czaszce owłosionej..

Też tak macie w swoich dopasowanych kaskach, że skóra głowy przez jakiś czas jest odbiciem wnętrza kasku?

Nie wiem, czy szukać dalej, czy to po prostu normalny objaw prawidłowego dopasowania.. ??

Edytowane przez zadra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zostawił, kask powinien być dość ciasno dopasowany, z czasem wyściółka i tak się zbije. A I najważniejsze, żeby kask w trakcie jazdy był zapięty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli godzinę wytrzymujesz w kasku to powinien z czasem się odpowiednio dopasować 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.05.2024 o 15:23, zadra napisał(-a):

Do mnie wczoraj dotarł nolan.

Że przed 1-ą w nocy wyjąłem z paczkomatu, to tylko szybko na czerep wetknąłem.

Nie jest źle, choć wydaje się lekko mały - mógłby być te 5% większy. Pewnie gdyby był jeden rozmiar większy to by latał..

Dzisiaj trochę po chacie w nim pochodzę i zobaczę ja sprawa wygląda po godzinie czy dwu..

Wydaje się lepiej spasowany niż scorpion exo-tech evo i ls2 ff906 co to je rok temu sprawdzałem.

Testy drogowe zacznę, gdy przestanie z nieba siąpić..

24h później ...

Trochę pochodziłem z tym garnkiem na głowie po chacie.

W sumie to ok godzinę..

Nie uciska nigdzie jakoś "znaczniej" natomiast siedzi dość sztywno i mocno na czaszce.

Po godzinie skóra głowy jest dokładnym odzwierciedleniem "mapy" wyściółki wewnętrznej kasku.

Nie są to bardzo mocne bruzdy ale są widoczne wyraźnie.

Poprzedni kask mocniej wrzynał się w czerep i "sznyty" były bardzo wyraźne. Tu jest lepiej, ale miałem nadzieję, że tego efektu nie będę widział bo oczywistym jest, że na łysej głowie widać mocniej niż na czaszce owłosionej..

Też tak macie w swoich dopasowanych kaskach, że skóra głowy przez jakiś czas jest odbiciem wnętrza kasku?

Nie wiem, czy szukać dalej, czy to po prostu normalny objaw prawidłowego dopasowania.. ??

To że masz widoczne bruzdy to nic dziwnego. Przecież kask musi trochę uciskać żeby nie był za luźny. Jeśli obraca Ci się na głowie wtedy kiedy szybko ruszasz głową w lewo i w prawo to jest za luźny. Najważniejsze żeby nie uciskał skroni.

Najlepiej się w nim przejechać i wtedy zobaczysz czy będzie ok.

Jeśli masz zamiar jeździć w kominiarce to obowiązkowo ubierz.

Pozdro!

Edytowane przez markali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi