Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Marcin99

Motocykle

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 13.08.2026 o 16:10, eye_lip napisał(-a):

Moja dzisiejsza epopeja 😅

Chciałem wymienić pęknięte mocowanie kierunkowskazów - mega plus dla Hondy że jest od ręki i kosztuje tyle co dwa piwa w knajpie.

..ale co się nakląłem, najpierw trzeba było rozkręcić pół tyłu motocykla,  a do tego okazało się że przewody kierunkowskazy się nie wypinają z tyłu tylko trzeba zlokalizować je przy instalacji i do tego poprowadzić jakimiś korytarzami niczym w jaskini Mylnej, jeszcze nie skończyłem a już 2h 🙈

20260813_144934.jpg

mogłeś ciąć, ja tak robie jak mi się nie chce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na koniec okazało się jak już poprowadziłem te przewody że ostatni (do światła stopu) ma dużą złączkę i wszystko trzeba od nowa robić (powinien być poprowadzony jako pierwszy) aby się zmieścił przy końcówce plastikowego mocowania gdzie było ciasno - nie miałem już na to siły i nożem wyciąłem większą dziurę w plastiku🙈

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, eye_lip napisał(-a):

i nożem wyciąłem większą dziurę w plastiku🙈

No i możesz śmiało teraz powiedzieć że masz własnoręcznie modyfikowanego custom'a ...;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W koncu dojechal prawidlowy przekaznik wiec wszystko poskladane i podlaczone  na gotowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyk! I już nie mam miejsca w garażu 😀 "mała" Multistrada 

20260817_144452.thumb.jpg.98b5ba15a4f7fd9e9322cfa16f42f10e.jpg

20260818_135219.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Yakuz napisał(-a):

Cyk! I już nie mam miejsca w garażu 😀 "mała" Multistrada 

Jezdziłeś wcześniej ducatami? Jak wrażenia z L-ki? Miałem okazję kiedyś jezdzić monsterem 620 i to była katastrofa... Szczególnie jak się posiada hondę 🤣🤣🤣🤣

To co się działo w tym silniku... Ojzeusie. Tam było słychać każdy element, już nie mówiąc o słynnym sprzętle.  Ale o dziwo działało, chociaż wymagało częstych serwisów. Wyleczyłem się wtedy z tej marki.

A niedawno karnąłem się znajomego nowym (2025) scramblerem 800 i bardzo się zdziwiłem kulturą pracy. Złagodzili całośc, nawet już nie było tego charakterystycznego mocnego hamowania silnikiem po odpuszczeniu. Może dlatego, że sam mam silniki V (hondowskie 650 i bulldoga 1100)? Nie wiem. Zawsze mocno mnie ciągnęło do ducatów ale ostatecznie odpuszczałem.

Lewa w górę

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moj pierwszy dukat :) nie wiem o co chodzi ze sprzęgłem :) to w multi jest ok. Co do silnika to fakt że brzmi jakby gwoździ do betoniarki nasypac i kręcić :P ale jak odkręcić to się zmienia in plus, choć fakt że lubi szarpać przy bardzo wolnej jeździe. Hamuje silnikiem podobnie jak moj intruder 1400 :) przyzwyczaiłem sie. Moto prowadzi się świetnie, zawias mega. Narazie jestem zachwycony, zapytajcie mnie za 2 sezony 😜 To jeszcze piec z desmo, te nowe 890 podobno wygładzone do bólu i bez polotu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Yakuz napisał(-a):

To moj pierwszy dukat :) nie wiem o co chodzi ze sprzęgłem :) 😜

Suche sprzęgło. Klamoce jakby sie miało urwać ale entuzjaści za to kochają ducati.

Przy desmo pilnuj interwałów wymian pasków z rolkami i niech to robi ten co zna sie na tym. Są specjalne przyrządy do naciągu i trzeba doświadczenia. Ważne są sprawdzania zaworów. Poza luzem trzeba zweryfikować zabezpieczenia na trzonkach bo są to takie charakterystyczne półkola, dosyć delikatne i potrafią się wytłuc co grozi rozpięciem zworów. Ale to już przy dużych zaniedbaniach.

Generalnie maszyny dają mega frajdę.

Ja ostatnio spoglądam na moto guzzi, szczególnie breva 750/1100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna dziś pogoda na jazdę 😄

20260820_185722.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Honda cb400 super-four będzie dostępna w Europie jako pojazd dla początkujących..

Taki neo-klasyk, przyznam, że mi się podoba i na moje miejskie potrzeby wystarczająca.

Gorzej w jakąś trasę 200+ ale to i simsonkami jeździli, więc i honda dałaby radę. 

https://swiatmotocykli.pl/aktualnosci/motocykle-aktualnosci/wojciech-grzesiak/honda-cb400-super-four-e-clutch-powalczy-z-chinska-konkurencja-motocykl-trafi-do-europy/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczyłem że pojawi się cb500 super four. Warto też wspomnieć że zaprezentowano na wschodzie cb500 (powiększony i przestylizowany gb/cb 350) który wygląda  za7ebiście😎

HondaCB500-MotoTribe2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Idą w dobrym kierunku.

Może zaczekam i nie kupię xbr500 ? 

Już z tydzień jestem bez motocykla, przeglądam ogłoszenia i nie wiem w którą stronę pójść.

Na 70% robionego przebiegu wypada gęste miasto a reszta to trochę tras.

Przydałby mi się sprytny nieciężki motorek do miasta ale co z dalszymi wyjazdami?

Albo jakbym już zdecydował się na jakiegoś cięższego to znowu będę się wkurzał stojąc w korkach ktore mogłem wcześniej minąć manewrując "pomiędzy" . 

Idealnie to gb350, albo himek450 a do tego Guzzi 1100 albo jakaś starsza Bawaria.

Gdzie to trzymać ? Musiałoby stać pod chmurką - żal trochę a taki Gutek, to miałby wiosną chimery bo czułe były zawsze na wilgoć.. 

W którą stronę nie obrócisz, to ogon zawsze z tyłu.. 

Edytowane przez zadra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, zadra napisał(-a):

Idą w dobrym kierunku.

Może zaczekam i nie kupię xbr500 ? 

Już z tydzień jestem bez motocykla, przeglądam ogłoszenia i nie wiem w którą stronę pójść.

Na 70% robionego przebiegu wypada gęste miasto a reszta to trochę tras.

Przydałby mi się sprytny nieciężki motorek do miasta ale co z dalszymi wyjazdami?

Albo jakbym już zdecydował się na jakiegoś cięższego to znowu będę się wkurzał stojąc w korkach ktore mogłem wcześniej minąć manewrując "pomiędzy" . 

Idealnie to gb350, albo himek450 a do tego Guzzi 1100 albo jakaś starsza Bawaria.

Gdzie to trzymać ? Musiałoby stać pod chmurką - żal trochę a taki Gutek, to miałby wiosną chimery bo czułe były zawsze na wilgoć.. 

W którą stronę nie obrócisz, to ogon zawsze z tyłu.. 

Tak szczerze, to bez garażu to straszna lipa z motocyklami. Jak już to jakiś większy skuter. Plastiki po prostu osłaniają większość części

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zeszłego roku garażowałem, ale już ostatnia zima to pod chmurką w pokrowcu stał - sytuacja życiowa się zmieniła i raczej z garażem może być trudniej.

MIałbym może inne miejsce pod dachem, ale nie dopilnuję a do tego duża szansa, że gryzonie się zagnieżdżą.

Na przykład w Cb500 dobierały mi się do instalacji od tylnych świateł, na szczęście ie nie przegryzły, choć izolację oskubały .

Z dwojga złego wolałbym jednak pod chmurką w pokrowcu trzymać, codziennie na widoku ale szkoda jakiegoś droższego sprzętu tak profanić.

Auto mam warte z 10tys, za szkodę całkowitą motka dostałem więcej i mógłbym dołożyć, szukać czegoś za 20tys do użytku od kwietnia do listopada.. 

Na razie męczy mnie jeszcze chorobowy robak.

Ręka się jeszcze  nie zrosła, od marca mam rozwalony dysk i wciąż czuję tego efekty a od tygodnia zdycham żołądkowo zamiast cieszyć się z wakacyjnego wyjazdu. 

Kostucha mnie chyba zardzewiałym sztychem na początku roku skaleczyła i ciągnie z wielu kierunków na raz.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie ja polecam deauville 700. Za 12-13 tys kupisz z przebiegiem do 50 tys. Mega sprawdzona konstrukcja, kompletnie bezawaryjny, tani w utrzymaniu i serwisowaniu. Pelno części. Poza tym kufry, oplastikowana trochę bardziej, nada się do miasta i na wypad. No i nie zabije, mocy tam w sam raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Devilka nigdy mi się nie podobała ze względu właśnie na te wbudowane kufry. 

Vałka jest fajna no i kardan,  ale wygląd też musi mi się podobieć😀 

Optycznie to podobają mi się klasyczne kształty, jak dawniejsemze xj600, cb750 kawa vulkan, ale czasy się zmieniły i chciałbym, żeby nie paliło wachy jak polonez, abs - też fajna sprawa i oczywiście nowsze konstrukcje dużo lepiej się prowadzą, mają przekonstruowane ramy i jak w autach - nowsze są bezpieczniejsze. 

Celuję kwotowo między 10 a 20 tys ale chciałbym kupić okufrowany motocykl, żeby później nie szukać.

Na codzień tylko kufer centralny na kask i kurtkę a na dalsze też boczne się przydadzą.

Na razie czytam, oglądam w necie i robię przemyślenia. 

Rozrzut mam duży, od cb500x aż po bmw 1100/1200 .. i jedno i drugie ma zalety i wady. 

Jak się zdecyduję i kupię (pewnie za rok) to się pochwalę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie ostatni wyjazd w gory w tym roku

IMG_5509.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze liczę na to, że w tym roku wyjadę na kawasaki. Ale jeszcze na nią czekam.

Będzie miała parę akcesoriów w postaci gmoli, osłony chłodnicy, stelaży pod kufry boczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dojechaly male sakwy z Tailandi. Jakosc naprawde dobra jak na 80 euro

IMG_5534.jpeg

IMG_5536.jpeg

IMG_5535.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi