lewandek 56 #751 Napisano 6 Lutego 2011 Policja podczas kontroli sprawdza homologację kasku?Co ma do tego firma ubezpieczeniowa? Odmówi Ci NNW ? Czytałem kiedyś, że mieli się za to zabrać. W Niemczech robią to regularnie, podobnie jak np homologacje wydechów. Nie myślałem o NNW - to pewnie wypłacą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartan 0 #752 Napisano 7 Lutego 2011 spartan piszesz, że zaczynałeś od sv650, napisz coś o tym moto, przede wszystkim czy jest trudny do ogarnięcia, wygodny, jak z eksploatacją itp. Bardzo milo wspominam ten motocykl. silnik w ukladzie V wiec kapitalnie "bierze" od dolu i czuc moc w calym zakresie obrotów. No i ten przepiekny pomruk Czy wygodny? Owszem, ale wymusza lekkie pochylenie do przodu (w przeciwienstwie do np yamahy fz6 gdzie siedzi sie praktycznie prosto, moze to nie kazdemu odpowiadac). Co do trudnosci ogarniecia, hm, w zasadzie nie sprawia klopotu, warto lekko popuszczac sprzeglo przy pierwszych kilku startach zeby sie przyzwyczaic do V-ki, poniewaz dosc chetnie "idzie na kolo".Moj byl serwisowany przez dealera, moja obsluga konczyla sie na kontroli oleju, smarowaniu lancucha i sprawdzaniu cisnienia w oponach. Fotografia nie jest moja, ale motocykl identyczny, nawet kolor ten sam 0 A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 402 #753 Napisano 12 Lutego 2011 zeby podniesc topic do gory po dzisiejszym wypadzie i myciu. 27 lat a ciagle sprawia radosc... 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kojiro 127 #754 Napisano 12 Lutego 2011 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia 2025 przez Kojiro 0 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartan 0 #755 Napisano 14 Lutego 2011 Pozostajac w temacie klasykow, to moj ulubiony a z tymi plastikami to nie ma mocnych 0 A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 402 #756 Napisano 14 Lutego 2011 switch107, przepiękna! Kocham takie japońskie klasyki! Ta CB400 to taki brazylijski japonczyk Ta jest z 1983 - ostatni rok w ktorym silnik byl importowany z japoni (1984 zastapiono go 450 cc) ale reszta wyprodukowana po srodku Amazonskiego Rainforest Starzeje sie bidulka - postanowilem ze w Maju posiedze nad nia. 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #757 Napisano 14 Lutego 2011 a z tymi plastikami to nie ma mocnych Cudo - jak z Mad Maxa wyjęty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #758 Napisano 15 Lutego 2011 Pozostajac w temacie klasykow, to moj ulubiony a z tymi plastikami to nie ma mocnych Pisałem prośbę - podpisujcie zdjęcia - ja bym chciał wiedzieć co to za motocykl.Nie każdy odróżnia CBR 600F PC 23 od PC 25 a 98% nie wie, ze to Honda, a 99% że to CBR 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #759 Napisano 16 Lutego 2011 Jak juz o motorach to o motorach : wlasnie odebralem wczoraj kawalek silnika do awo425s po ponad pol roku.. i będę zaczynał składać powoli by na wiosne wyjechac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartan 0 #760 Napisano 17 Lutego 2011 Pisałem prośbę - podpisujcie zdjęcia - ja bym chciał wiedzieć co to za motocykl.Nie każdy odróżnia CBR 600F PC 23 od PC 25 a 98% nie wie, ze to Honda, a 99% że to CBR kawasaki kz1000 0 A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #761 Napisano 17 Lutego 2011 kawasaki kz1000 Super, ale piszcie to pod zdjęciem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartan 0 #762 Napisano 18 Lutego 2011 KZ w wersji P produkowany w niemalze niezmienionym stanie w latach 1982-2005 0 A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ded 1 #763 Napisano 19 Lutego 2011 Jak juz o motorach to o motorach : wlasnie odebralem wczoraj kawalek silnika do awo425s po ponad pol roku.. i będę zaczynał składać powoli by na wiosne wyjechac Jak poszedlem do szkoly sredniej to kolega kupil takie avo (w zasadzie to rame i papiery) za 300zl. Dolozyl do calego interesu 7 tys zl i 5 lat pracy. Nie wiem czy ten motocykl przejechal kiedykolwiek dystans 50km bez powaznej awarii. Po tych 5 latach stwierdzil, ze go sprzeda. Juz nie pamietam, ale mowil mi kiedys ze przez jakas czesc ten motocykl nie moze prezentowac poziomu awaryjnosci chocby poczciwej SHL. Moto po dlugotrwalych probach sprzedazy poszedl za 3 tys zl. Jak chcesz namiary do kolegi to pisz na PW. Chlopak jest zakrecony, ale wiedzy o mechanice i samozaparcie nie mozna mu odmowic. Po prostu moze warto zastanowic sie nad innym motocyklem. 0 Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #764 Napisano 19 Lutego 2011 (edytowane) hehehehe Jezeli chodzi o tą cześc to domyslam się ze chdozilo o iskrownik, to samo padalo w junakach, ale wystarczylo przerobic na zaplon bateryjny i motor zawsze ale to zawsze palił na pół kopnięcia i nie było mowy o tym by nie dojechał no poprostu nie realne to jest.. To najbardziej niezawodny stary motor jaki moze byc (oczywiscie na rowni z BMW). Nie ma co nawet porownywac shl do niego, bo jest to dla niego krzywdzace wrecz, to jakbys powiedzial ze Poljot jest lepszy od Rolexa. Awaryjny to był junak, polskie wski, gazele, ruski typu Dniepr, K750.. a ten niemiecki motor byl niezniszczalny). Motor posiadam od chyba 99 roku, tez go skladalem 3 lata i nigdy mnie nie zawiodł. Trasy po 300km na 1 raz to pryszcz. A rozebralem go poprostu dlatego ze postanowilem zrobic remont po 6 latach jazdy, i dac mu tyle ile tylko mozliwe jest nowych częsci bo kiedys to byl moj jedyny srodek transportu i jezdzilem nim nawet zimą, nie zawsze na 100% jak to sie mowi TIP TOP zrobione mial wszystko, ale zawsze jezdzil gdzie chciałem. Innych motocykli poza HD nie ma, by go mogły zastąpic Motto Awoka to : Kto ma AWO, jeździ klawo Edytowane 19 Lutego 2011 przez Frytejro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ded 1 #765 Napisano 20 Lutego 2011 Mialem okazje krotko przejechac sie tym motocyklem. Wibracje byly na prawde nieznosne a hamulec okazal sie spowalniaczem. Ja co prawda zawsze gustowalem w japonii, a jak wiadomo one duszy nie maja. 0 Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2312 #766 Napisano 20 Lutego 2011 (edytowane) z tego co pamiętam to ten Awo był poniekąd kopią BMW r23,czy też 25 (nie jestem pewien) , więc pochodzenie ma niczego sobie.. Edytowane 20 Lutego 2011 przez y60 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
avo 0 #767 Napisano 20 Lutego 2011 Motto Awoka to : Kto ma AWO, jeździ klawo Ja swojego robiłem 2 lata, do dzisiaj żałuję, że go sprzedałem.Teraz jeżdżę maruderem ale jeśli trafiłaby się jakaś okazja to chętnie przygarną bym jakiegoś awoczka.Wklej jakieś zdjęcia swojego, jeśli możesz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #768 Napisano 20 Lutego 2011 ded no z przykrością muszę stwierdzić ze mechanika z twojego kolegi to nie bedzie. Awo jeżeli ma oryginalne okładziny to Jestes w stanie zablokować koło przy każdej prędkości. To junak ma hamulce takie ze jedynie wyglądem je przypominaja. Co do pochodzenia to faktycznie jest to kopia bmw. Co do wibracji zgadza sie występują tak samo jak w HD bo w obu przypadkach silniki są ma sztywno montowane w ramie i nie ma żadnych walkow wywazajacych. Trzeba moto dobrze skręcić by nie zgubić śrub:P Co do japonii niektóre też są spoko i jest kilka które mi sie podoba. avo zdjęcia jakieś stare mam ale teraz pisze z komorki więc wstawie jak będę przy kompie. Tylko uprzedzam ze wcześniej to był militarny awo a później go przerobiłem na coś jakby Drag - sylwetka przypomina 48 kol. diesla z forum. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ded 1 #769 Napisano 21 Lutego 2011 (edytowane) Moto kolegi bylo robione na cukiereczka, co do umiejetnosci to nie wiem czy znal sie czy nie ale dojsc do ladu nie mogl mimo wielu usilnych prob. Pomagali mu chlopaki z klubu wiec raczej nie byla to prosta sprawa Tylko nie piszcie ze z avo to profanacja bo kazda czesc byla pieczolowicie odrestaurowana choc jak widac kolega nie dazyl do oryginalu Edytowane 21 Lutego 2011 przez ded 0 Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #770 Napisano 21 Lutego 2011 (edytowane) Ja tez nie mam orginalu.. aleee noo nie dziwie sie ze to awo nie chcialo jezdzic.. w takiej kolorystyce to pobil wszystkie wynalazki jakie widzialem i poprostu motor musial sie zbuntowac a patrzac na przednie koło to faktycznie nie bylo czym hamowac, az dziw bierze ze wogole zwalniało Rozumiem przerabiac, ale zeby pokolorowac na czerwono..? to nie viper czy jawa.. Awo wstydzilo sie wyjechac za dom stad stawalo tuz za nim :) moj ma zdeczka normalniejszą kolorystyke : wersja 1 military Uploaded with ImageShack.us wersja ostatnia niedokonczona jak widac : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 21 Lutego 2011 przez Frytejro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ded 1 #771 Napisano 22 Lutego 2011 Piekny dragster 0 Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 402 #772 Napisano 22 Lutego 2011 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dommir 3 #773 Napisano 5 Marca 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrek_38 19 #774 Napisano 5 Marca 2011 Wczoraj zrobilem pierwsze 30 km. w tym zezonie. Nie ma zlej pogody, jest tylko nieodpowiednie ubranie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kojiro 127 #775 Napisano 5 Marca 2011 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia 2025 przez Kojiro 0 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach