mario1971 68086 #5351 Posted August 23 W dniu 21.08.2025 o 17:03, zadra napisał(-a): Ciekawy egzemplarz. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
markali 374 #5352 Posted August 23 Na miejscu właściciela zamiast naklejać naklejki na felgi czas bym poświęcił na malowanie amortyzatorów. Jeśli ktoś chce kupić trzeba wziąć pod uwagę że to mały blok silnika a i motocykl nie jest duży. Ja mam 178 i kolan nie ma gdzie wygodnie ułożyć. Wielkościowo zupełnie inny motocykl niż Breva 850/1100/1200. I silnik i gabaryty. 850 też ma duży blok ale jest krótszy skok tłoka. Miałem 5 sezonów. Spalanie fajne i motocykl ciekawy. Ceny modelu Breva są niewygórowane. Nowe MG są piękne. Czekam aż potanieje V100. Może wcześniej Griso? V7? Griso trzymają cenę. Silniki jak w Brevach 850/1100. W swojej brevie (pod zamkiem) miałem tłumik z griso. Jest wybór! 4 Share this post Link to post Share on other sites
nav 9351 #5353 Posted August 23 (edited) 10 godzin temu, zadra napisał(-a): Dzisiaj wystawiłem swoją hondzinę. Ciekawym jaki będzie (czy w ogóle) odzew. Ja swoją Hondę w ciągu trzech tygodni wiosną sprzedałem. Myślałem że pójdzie szybciej, bo pierwszy właściciel, zadbana, bez żadnej szkody itd., ale oczywiście większość "zainteresowanych" chciała za pół ceny, aż w końcu znalazł się człowiek, który naoglądał się "igieł" z internetu, nie chciał składaka z zagranicy, przyjechał z zaprzyjaźnionym mechanikiem i minutę po oglądnięciu pakowali motocykl na przyczepę. Co do Moto Guzzi: To było moje marzenie, V11 Le Mans, piękny motocykl. Edited August 23 by nav 4 Share this post Link to post Share on other sites
sviety 6252 #5354 Posted August 23 Transport na weekendowe wędkowanie... 6 Share this post Link to post Share on other sites
markali 374 #5355 Posted August 23 53 minuty temu, sviety napisał(-a): Transport na weekendowe wędkowanie... Fajny motocykl. Ale jak tu zabrać większą rybę do chaty 😉 Musiałbym dzwonić po szwagra. Również czasami motkiem na ryby wyruszam. Na plecy biorę spinning razem z podbierakiem. Ale jeszcze mam 3 kufry. Do centrala idzie torba. 0 Share this post Link to post Share on other sites
sviety 6252 #5356 Posted August 23 (edited) Da radę, z drugiej strony mam pojemną torbę. Ale "większa" to pojęcie względne u wędkarza 🤣 Edited August 23 by sviety 1 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1818 #5357 Posted August 23 47 minut temu, markali napisał(-a): Fajny motocykl. Ale jak tu zabrać większą rybę do chaty 😉 Wystarczy w plecak załadować małą przenośną maszynkę do mięsa i już temat załatwiony. Mała, duża, patroszona, czy nie, wymiarowa, czy za mała, betka, płotka, ciernik, żaba i rak po maszynce wygłądają i smakują jak sielawa 8 godzin temu, markali napisał(-a): Miałem 5 sezonów. Spalanie fajne i motocykl ciekawy Własnie wczoraj na MG Poland czytałem Twoje wpisy o Breva - coś tam chyba o ładowaniu było.. Można zapytać ile taka(Twoja) Breva 1100 paliła na setkę? Widziałem zdjęcia liczników(średnie spalanie) MG z tym silnikiem i czasami 3,48litra pokazują - nie chce mi się wierzyć.. 0 Share this post Link to post Share on other sites
markali 374 #5358 Posted August 23 Godzinę temu, zadra napisał(-a): Wystarczy w plecak załadować małą przenośną maszynkę do mięsa i już temat załatwiony. Mała, duża, patroszona, czy nie, wymiarowa, czy za mała, betka, płotka, ciernik, żaba i rak po maszynce wygłądają i smakują jak sielawa Własnie wczoraj na MG Poland czytałem Twoje wpisy o Breva - coś tam chyba o ładowaniu było.. Można zapytać ile taka(Twoja) Breva 1100 paliła na setkę? Widziałem zdjęcia liczników(średnie spalanie) MG z tym silnikiem i czasami 3,48litra pokazują - nie chce mi się wierzyć.. Miałem 850. Przy małej prędkości na wysokim biegu i lekkiej górki może... Poniżej 4 l da się zejść. Ale zawsze tak ekonomicznie jechać się nie da więc to nie jest miarodajne. Z tego co pamiętam miałem 4,5 do 6,5 jak się odkręciło trochę. Fajny art. o 850. https://swiatmotocykli.pl/testy/szymon-dziawer/moto-guzzi-breva-850-wieksza-niz-myslisz/ Odnośnie elektroniki i prądu: jest jej trochę w dużych Brevach, te same Moto to Norge tylko z owiewkami. We wszystkich chyba te same zegary i silniki. Drobne różnice. Asystent rozruchu, komputer, gdzieś tam po drodze gubi się prąd. Zrobiliśmy obejście takiego bypassa z przekaźnika bo rozrusznik czasami za mało prądu miał. Przycisk rozrusznika czy zespół przełącznika czyściliśmy i pomogło. Niektóre usterki naprawdę drobne ale trzeba kogoś kto siedzi w MG. Chcieli wymieniać Aku i rozrusznik.... Różne błędy wyskakiwały, np. cewka,.wtrysk. wszystko działało. Gdzieś po drodze coś... Ładowanie pokazywał na wyświetlaczu mniejsze niż było. Włoska elektronika. Styki do poprawy po producencie. Tam jest inny klimat i to trzeba uwzględnić. 0 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 64853 #5359 Posted August 23 3 godziny temu, zadra napisał(-a): Wystarczy w plecak załadować małą przenośną maszynkę do mięsa i już temat załatwiony. Aby na pewno 😁😁😁 0 Share this post Link to post Share on other sites
łowca 343 #5360 Posted August 23 TomcioMiki na to jest polski MSS1 😁 1 Share this post Link to post Share on other sites
TomcioMiki 64853 #5361 Posted August 23 22 minuty temu, łowca napisał(-a): TomcioMiki na to jest polski MSS1 😁 😆😆😆 0 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1818 #5362 Posted August 23 4 godziny temu, markali napisał(-a): Miałem 850 Co zdecydowało o przesiadce "wstecznej" - teraz chyba coś 15/20lat starszego masz 0 Share this post Link to post Share on other sites
markali 374 #5363 Posted August 23 45 minut temu, zadra napisał(-a): Co zdecydowało o przesiadce "wstecznej" - teraz chyba coś 15/20lat starszego masz Właśnie takie różne drobiazgi z elektroniką i prądem. Można mieć awarię lub po prostu tylko brak stylu na diagnostyce. A żebym ja to wiedział z pewnością. Starszego gutka mam na gaźnikach, bez komputera. Jak coś nie tak to widzę, słyszę i czuję 😉 Zawsze chciałem mieć coś do pogrzebania. Lecz dalszych wyjazdów na nim nie wykluczam. Obecnie na dalsze wycieczki jeżdżę DL-em. Ale tu czuję się jak bym wsiadał do golfa np. Wygląd akceptowalny ale bez większej satysfakcji. 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 24618 #5364 Posted August 25 (edited) Szuterki i podmiejskie ścieżki zaliczone dziś:) Edited August 25 by eye_lip 6 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
uminus 290 #5365 Posted August 25 Moja Yamaha i jakaś koparka 6 Share this post Link to post Share on other sites
irekm 1050 #5366 Posted August 27 Ja to się dzisiaj ale wygrzałem 🥵🥵 W dniu 23.08.2025 o 08:18, zadra napisał(-a): Wystarczy w plecak załadować małą przenośną maszynkę do mięsa i już temat załatwiony. Mała, duża, patroszona, czy nie, wymiarowa, czy za mała, betka, płotka, ciernik, żaba i rak po maszynce wygłądają i smakują jak sielawa Własnie wczoraj na MG Poland czytałem Twoje wpisy o Breva - coś tam chyba o ładowaniu było.. Można zapytać ile taka(Twoja) Breva 1100 paliła na setkę? Widziałem zdjęcia liczników(średnie spalanie) MG z tym silnikiem i czasami 3,48litra pokazują - nie chce mi się wierzyć.. Miałem przez kilka lat Griso 1100 które z tego co pamiętam ma krótsze przełożenie od Brevy1100. Dużo nim jeździłem w trasy i chyba nigdy nie zszedł poniżej 6L / 100km 2 Beware the fury of a patient man. Share this post Link to post Share on other sites
jacus 1627 #5367 Posted August 27 W dniu 25.08.2025 o 16:59, eye_lip napisał(-a): Szuterki i podmiejskie ścieżki zaliczone dziś:) Jak to zrobiłeś, że po szuterkach i gruntowych drogach motocykl wygląda jak z salonu? 0 JACEK Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 24618 #5368 Posted August 27 Jak się nie kurzy i nie jest mega mokro to tak wygląda, inna sprawa że nie tak dawno był myty, a te moje jazdy to są zwykle skróty niż jakaś godzinna jazda po takich drogach. 1 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
irekm 1050 #5369 Posted August 28 Jadę na parę dni na kamping do znajomych , miałem jechać na moto, ale już mi przeszło, po wczorajszym... Wrzesień w Kanadzie 🤷. Tak że wiecie rozumiecie, Unas nie tylko śnieg i lód 😂. Tak że motocykl zostanie w garażu, a taka fajna trasa tam jest 😣 0 Beware the fury of a patient man. Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1818 #5370 Posted September 3 Chciałem wymienić wizjer w kasku, bardzo szybko złapał rysy (spolerowałem, ale jest gorzej po polerce niż przed). Kurka, ceny takie jak za cały nowy kask dla córki kupiony na wiosnę.. 0 Share this post Link to post Share on other sites
goral_ 1781 #5371 Posted September 4 Są jakieś chemie do reflektorów. Może tędy droga? 0 Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1818 #5372 Posted September 6 nie jestem pewien o czym piszesz, ale u mnie wygląda jakby wizjer miał jakąś cieniutką powłokę, którą przetarłem przy zdejmowaniu rys i polerowaniu. Od zewnątrz tego specjalnie nie widać, ale od środka jadąc cały czas jest "coś" na lewym oku - generalnie widać przez szybkę, ale po lewej "przeszkadza" w patrzeniu i trudniej się skupić. Może jakieś lakierowanie bezbarwnym by pomogło, ale i tak jest duże ryzyko, że bez powodzenia, więc trzeba kupić tfe, tfe.. nową szybę.. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 828 #5373 Posted September 7 8 godzin temu, zadra napisał(-a): nie jestem pewien o czym piszesz, ale u mnie wygląda jakby wizjer miał jakąś cieniutką powłokę, którą przetarłem przy zdejmowaniu rys i polerowaniu. Od zewnątrz tego specjalnie nie widać, ale od środka jadąc cały czas jest "coś" na lewym oku - generalnie widać przez szybkę, ale po lewej "przeszkadza" w patrzeniu i trudniej się skupić. Może jakieś lakierowanie bezbarwnym by pomogło, ale i tak jest duże ryzyko, że bez powodzenia, więc trzeba kupić tfe, tfe.. nową szybę.. Antifoga starłeś raczej. Są środki do odnowienia tej warstwy. Chociaż mi się nie udało, fizycznie porysowała się szybka i doooopa 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
zadra 1818 #5374 Posted September 7 Antifrogg, to raczej od środka ale możesz mieć rację. Zły jestem, bo kask z wyższej półki a wizjer słabiutki. Poprzednio miałem budżetowca przez ponad 6 lat a wizjer do tej pory w stanie lepszym, niż "ten" po 2 sezonach.. 0 Share this post Link to post Share on other sites
goral_ 1781 #5375 Posted September 7 Prawdopodobnie to lakier bezbarwny. 1 Share this post Link to post Share on other sites