Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Śliczny i nieskazitelnie czysty nabytek :D gratuluję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny, jak nowy a pamięta 60/70 lata. Gratuluje i życzę tylko takich nabytków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, to praktycznie NOS. Czekam jeszcze tylko na zamówiony czarny pasek do niego

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny, jak nowy a pamięta 60/70 lata. Gratuluje i życzę tylko takich nabytków.

Chyba trochę przesadziłeś, IMHO późne lata siedemdziesiąte albo osiemdziesiąte, co nie zmienia faktu, że piękny.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Jak widzę te czarne Originale zawsze zastanawiam się czy to nie malowanki. Farba podchodząca pod indeksy.. Ale to chyba po prostu przetłoczenia na tarczy wywołują taki efekt.

w każdym razie, na podstawie zdjęć czarnego nie umiem ocenić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze, jak to właściwie zauważył w temacie http://zegarkiclub.p...ie/#entry933360 protoplasta warszawskich malowanek - mam nadzieję na wybaczenie tej małej reklamy nowego tematu gdzie z kilkoma zapaleńcami z tematu Delban staramy się zamieść wszystkie śmietki z forum - co rusz pojawiają się zapytania o autentyczność Atlanic'a w nowych tematach, a może by wsunąć to w jeden temat i nie śmiecić na forum i w wątkach przeznaczonych innym celom - to taka sugestia, może się przyjmie

post-53152-0-41351100-1359921043.jpg

post-53152-0-18219500-1359921049.jpg

post-53152-0-11577700-1359921055.jpg

post-53152-0-27937800-1359921066.jpg

Wszystkie trzy bardzo ale to bardzo ładne czasomierze. No i stan do pozazdroszczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam oto jeden z mojich-co myślicie

Pierwszy raz widzę takiego Atlantica, ale może mało widziałem. Świetny te indeksy robią dużo dobrego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widzę te czarne Originale zawsze zastanawiam się czy to nie malowanki. Farba podchodząca pod indeksy.. Ale to chyba po prostu przetłoczenia na tarczy wywołują taki efekt.

w każdym razie, na podstawie zdjęć czarnego nie umiem ocenić ;)

Z tymi czarnymi tarczami jest taki problem, że trudno je precyzyjnie i wyraźnie sfotografować, w każdym świetle są odblaski i zniekształcenia. Mój egzemplarz ma w środku zwykły FHF, a tarcza pochodzi z dawnych zapasów Jubilera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi czarnymi tarczami jest taki problem, że trudno je precyzyjnie i wyraźnie sfotografować, w każdym świetle są odblaski i zniekształcenia. Mój egzemplarz ma w środku zwykły FHF, a tarcza pochodzi z dawnych zapasów Jubilera.

czy dobrze rozumiem? to jest Original "Made by Szlamfajer"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proszę jak ładna Prima i koronka się uchowała a to rzadkość i to spora w ostatnim czasie....gratulacje ładna ;)

Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prima super :). Oglądając Twoje zegarki dochodzę do przekonania, że masz piękną kolekcję szwajcarów z lat pięćdziesiątych i sześćdziesiątych.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję Panowie, jakoś się ich trochę uzbierało, ale jak dotąd ich jeszcze nie prezentowałem - to forum to fajne miejsce ku temu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy dobrze rozumiem? to jest Original "Made by Szlamfajer"?

Original jest original, ma tylko na jakiś czas założoną czarną tarczę zamiast perłowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Original jest original, ma tylko na jakiś czas założoną czarną tarczę zamiast perłowej.

fajnie mieć taką tarczę na zapasie - czy zegarmistrz oddał po dobroci czy konieczna była forma przymusu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji serwisu zegarka, zegarmistrz zaoferował mi czarną tarczę w fabrycznym stanie, którą kilka lat temu kupił wraz z zestawem części i tarcz z "Jubilera". Cena była akceptowalna, więc odkupiłem. Na razie noszę z czarną tarczą, ale cały czas szukam dla niej dawcy werku i koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pamiętasz czy ta tarcza od spodu jest gładka czy też ma widoczne wytłoczenia indeksów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pamiętasz czy ta tarcza od spodu jest gładka czy też ma widoczne wytłoczenia indeksów?

Jest całkowicie gładka.

Natomiast tarcza perłowa ma od spodu napis "DIAL FRANCE" i też jest gładka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dostałem dzisiaj w spadku po dziadku, więc postanowiłem się także pochwalić :)

Dziadek kupił go w czasach młodości, kilka razy założył i od tamtej pory leżał w szafce :)

post-59764-0-48426900-1360863852_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dostałem dzisiaj w spadku po dziadku, więc postanowiłem się także pochwalić :)

Dziadek kupił go w czasach młodości, kilka razy założył i od tamtej pory leżał w szafce :)

toż to słynna firaneczka! - a ciekawe co ma w środku; zrób fotografię jeszcze dekla; proponuję zmienić bransoletę na pasek, bo zniszczysz kopertę

ciekawe na ile trwałe jest to zabrudzenie na tarczy

Edytowane przez John Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi