Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

57 minut temu, PKS napisał(-a):

Jak dla mnie to przede wszystkim design prosto z EZM1. A nie jest to oryginalna konstrukcja, tylko składak: koperta z Autavii, tarcza mocno inspirowana Omegą Polprof i/lub Aquatimerem 2000, wskazówki raczej też skądś wyjęte (jak ktoś wie skąd, to niech da znać). Całość daje genialny efekt, który ja kupuję w 100%. Do tego świetne wyprofilowanie koperty, która klei się do ręki, fajna bransoleta (i trochę gorsze zapięcie), no i gabaryty idealne na mój nadgarstek.  

To oczywiście głównie kwestia gustu - ja jestem w tym projekcie zakochany, ale dla kogoś innego nie będzie w nim nic szczególnego. Jak to już w zegarkach bywa i tylko się z tego cieszyć :) 

Znaczy, że musisz dokupić zapięcie 😀

Już pisałem kilkukrotnie. Ja mam od roku 903, kilka dniu w lipcu miałem u1 który mimo surowości bardzo mi się spodobał i oglądając któryś raz EZM3 postanowiłem sprzedać Citizena seria 8 żeby kupić Sinna i naprawdę dawno żaden zegarek nie zrobił na mnie takiego wrażenia a trochę nurków w ostatnich latach przerobiłem. 

Koperta jest kapitalna, zegarek tak jak piszesz leży jak przyklejony. Fajne szkło, ciekawe technologie. Dodatkowo ta koronka z lewej strony dla mnie też na plus. Może tylko szkoda co koledzy już też zauważyli, że w tym budżecie nie ma sw 300 byłaby rezerwa 56 h nie 38h.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Znaczy, że musisz dokupić zapięcie 😀

Chętnie zamienię za klasyczną blaszkę (nówka sztuka) z moją dopłatą ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

IMG_8191.thumb.jpeg.5edbc39f7bbbd58cf3b3af21718f9050.jpeg

To był dobry wybór :) 

Bardzo dobrze wygląda. Mi się ta data podoba niesamowicie. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

To był dobry wybór :) 

Bardzo dobrze wygląda. Mi się ta data podoba niesamowicie. 

Mnie też - jest inna i zachowuje symetrię tarczy. A sam zegarek rewelacyjny, uwielbiam go. To był dobry zakup 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

I weź nie miej Sinna jak Teddy ma 😉

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mówi też o ryskach na AR z perspektywy 5 lat :D Teddy co jak co ale ogarnia temat zegarków :D 

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minutes ago, kornel91 said:

I weź nie miej Sinna jak Teddy ma 😉

Teddy ma też min BB 58 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 godzin temu, tts napisał(-a):

Teddy ma też min BB 58 ;)

I pewnie jeszcze setkę innych Tomek 😉

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

U pewnie jeszcze setkę innych Tomek 😉

Teddy to własny salon stacjonarny luksusowych zegarkow :D

Screenshot_20250909_224512_Chrome.thumb.jpg.168bdcc1ea34ad41bf23bc8d035c8d89.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, kornel91 said:

U pewnie jeszcze setkę innych Tomek 😉

Otóż to, więc to żaden argument. Ważne, że Ciebie cieszy. Dla mnie to jest argument.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, tts napisał(-a):

Otóż to, więc to żaden argument. Ważne, że Ciebie cieszy. Dla mnie to jest argument.

Za to filmiki robi fajne :) Ja jak chciałem kupić Oris Pointera to oglądałem jego recenzję bo tam było bardzo naturalnie widać jak ten zegarek wygląda. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, przez Sinna zostałem jednozegarkowcem - póki co z konieczności (bo to jedyny zegarek, jaki mam ze sobą) ale i po powrocie nie mam zamiaru go zdejmować. Czyżby to mój exit watch?

IMG_8462.thumb.jpeg.bebc35784c78daefd682eaa650dcefaa.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Kurczę, przez Sinna zostałem jednozegarkowcem - póki co z konieczności (bo to jedyny zegarek, jaki mam ze sobą) ale i po powrocie nie mam zamiaru go zdejmować. Czyżby to mój exit watch?

Mam podobnie ale tak jak i w Twoim Dominik przypadku pewnie za jakiś czas będę dążył do innego graala. Póki co wskakuje w każdej wolnej chwili. Gdzie wiem, że go nie porysuje czy uszkodzę. Fun jest niesamowity. Kupiony bez mierzenia, kalkulowania chociaż dzięki Piotrowi @nav wiedziałem, że nurki od Sinna to dobry wybór 😀

mH5bqv6.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Miesiąc miodowy. Minie a poza tym damasko czeka;)

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a):

Miesiąc miodowy. Minie a poza tym damasko czeka;)

image.gif.58e62eec7d48a6b373b6d1712998cccf.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

https://youtu.be/CZH5ZdxXNls?si=ml-c1ahLBli0OElE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotknął mnie wasz brak wiary 😛

Sinn odpisał, że ten model ma jakąś “hard coating” i że nie powinno dojść tak szybko do takiego uszkodzenia.

Musieliby sprawdzić i w tym celu należy zegarek odesłać do nich, jeśli coś jest faktycznie na rzeczy wymienią szkło.

Umówiłem się, ze podjadę do mojego majstra, który jest autoryzowanym sprzedawcą i serwisantem Sinna i rzuci okiem.

Jeśli wg niego to będzie ubytek na zewnętrznej powłoce AR - zegarek jedzie do serwisu, on organizuje wysyłkę.

I tu pytanie: warto się w to bawić? Naprawią jedno a zostawia paproch albo zepsują coś innego… sam nie wiem.

Co byście na moim miejscu zrobili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi