Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Ja jednak wolę oryginalne teleskopy, które idealnie pasują do dziurek uszów. Jak odpowiednio osciągniesz palcem pasek i narzędziem odprowadzisz teleskop poniżej ucha, żadnej ryski nie popełnisz. 

Zdejmuję pasek na kopercie położonej szkłem do góry, podnosząc ją w ostatniej fazie wypinania teleskopu. 

Mariusz pewnie tak jest ale Sinn ma fajny ale nie sztywny pasek miałem tylko miejsce żeby próbować wycelować w teleskop 😀 

Nie przeżywam aż tak bo jestem mańkut więc i tak ryski pojawią się od desk diving i od używania 😀 niestety mimo dbania o zegarki to nie zdejmuje ich do wszystkiego i te na bransoletach mają rysy np zdobyte przy zmywaniu. 

A co do teleskopów chłopaki używają bardzo dobrych szybkich teleskopow. Noszę Orisa, Longinesa i Hamiltona na paskach hande made i ładnie siedzą w dziurkach nie ma nawet minimalnego luzu. 

@mario1971 a jak Sinn na tym czarnym pasku? 

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, porównywalnie do brąziaka. Ja bym go widział na szarym lub jasno brązowym zamszu. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Marcin, porównywalnie do brąziaka. Ja bym go widział na szarym lub jasno brązowym zamszu. 

Może coś takiego spróbuję. Muszę coś uszyć pod to oryginalne zapięcie do Sinna bo ten zegarek będzie często na nadgarstku. Bardzo mi siadł. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja tez cos innego bo monotematycznie się robi. Nie powiem piękny jest 903 i myślę o nim intensywnie. Nurtują mnie tylko te indeksy i to jedyna rzecz która mnie nie przekonuje. Przez nie oko ucieka bardziej w kierunku wiadomo kogo. Pasek każdy dobrze wyglada. Bardzo paskolubny jest :) 

IMG_0811.thumb.jpeg.6c28f50489c40c77dfc0a94cf55bde3f.jpeg

Co do pasaka ze szybka zmiana. ma jeden mankament dla mnie. Widać to "udogodnienie". Tak jak na zdjęciu mojej Omegi. IMG_0145.thumb.jpeg.fc906f30d4b921756f4056601b66d8cb.jpeg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem kto robił ten pasek, ale żadna przyzwoita firma nie wali takich baboli, aby łepek do szybkiej zmiany był widoczny tak, jak na tym zdjęciu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Picy napisał(-a):

To ja tez cos innego bo monotematycznie się robi. Nie powiem piękny jest 903 i myślę o nim intensywnie. Nurtują mnie tylko te indeksy i to jedyna rzecz która mnie nie przekonuje. Przez nie oko ucieka bardziej w kierunku wiadomo kogo. Pasek każdy dobrze wyglada. Bardzo paskolubny jest :) 

IMG_0811.thumb.jpeg.6c28f50489c40c77dfc0a94cf55bde3f.jpeg

Co do pasimageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1aka ze szybka zmiana. ma jeden mankament dla mnie. Widać to "udogodnienie". Tak jak na zdjęciu mojej Omegi. IMG_0145.thumb.jpeg.fc906f30d4b921756f4056601b66d8cb.jpeg 

Indeksy są świetne nie bój się tego 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Indeksy są świetne nie bój się tego 😀

No ja właśnie im więcej na nie patrzę, tym bardziej się ich boję :D

Bez przymiarki raczej nie zaryzykuję, bo jeśli na zdjęciach coś nie pasuje, to zapala mi się czerwona lampka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Nie wiem kto robił ten pasek, ale żadna przyzwoita firma nie wali takich baboli, aby łepek do szybkiej zmiany był widoczny tak, jak na tym zdjęciu. 

No pasek od zuludiver. Jakość świetna a ten elemenet drażni. Muszę go usunąć i zapomnieć ☺️ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U50 to całkiem udany projekt na mniejsze nadgarstki. Ja swojego szybko puściłem w świat, był dla mnie za mały.

97c63e4ff89071ec5de286656ccc087e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, mario1971 napisał(-a):

U50 to całkiem udany projekt na mniejsze nadgarstki. Ja swojego szybko puściłem w świat, był dla mnie za mały.

No ja mam mniejszy i dlatego uważam go za jednego z najwygodniejszych jaki mam, zwłaszcza jak założę na gumę. 

Swoja drogą właśnie rozmiar nadgarstka może mieć wpływ na pojawienie się tego elementu do zdejmowania paska. Pasek szybko ucieka w dół na nadgarstki i to wychodzi. Nie wiem jak inaczej to zrobić aby nie było go widać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie to złe umiejscowienie elementu zwalniającego pin. W żadnym z moich pasków z funkcją szybkiej zmiany nie widać nawet główki. 

d4bed39b0d3bfa829ee2f00a31722256.jpg23dbb981b4162c1cb8f0dab0af465ade.jpgb59cc68ef3b08c4344330f5f0bd28069.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, PKS napisał(-a):

No ja właśnie im więcej na nie patrzę, tym bardziej się ich boję :D

Bez przymiarki raczej nie zaryzykuję, bo jeśli na zdjęciach coś nie pasuje, to zapala mi się czerwona lampka.

Jasne. Pewnie przy takich jak w Breitlingu byłoby jeszcze lepiej a może nie bo Breitlinga nie miałem w rękach 😀 jakbyś był w okolicach Białej Podlaskiej zapraszam na przymiarkę 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

10 godzin temu, Picy napisał(-a):

No ja mam mniejszy i dlatego uważam go za jednego z najwygodniejszych jaki mam, zwłaszcza jak założę na gumę. 

Swoja drogą właśnie rozmiar nadgarstka może mieć wpływ na pojawienie się tego elementu do zdejmowania paska. Pasek szybko ucieka w dół na nadgarstki i to wychodzi. Nie wiem jak inaczej to zrobić aby nie było go widać. 

Chodzi o wielkość nadgarstka, mam szczupłą rękę i u mnie widać tak samo element szybkiej zmiany, jak koledze z szerokim nadgarstkiem dałem przymierzyć zegarek, to nic nie widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, marsalus95 napisał(-a):

Zmieniając temat, takie pytanie: dlaczego 556, w swoich różnych odmianach, jest dobrym wyborem? 

To zależy. Jeżeli mówimy o nowym zegarku w cenie z metki, to osobiście uważam, że nie jest dobrym wyborem. W tym budżecie lepiej zainteresować się marką Hamilton i ich serią Khaki Field.

A jak jest opcja dołożenia trochę, to Sinn, ale 856. 

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, marsalus95 napisał(-a):

Zmieniając temat, takie pytanie: dlaczego 556, w swoich różnych odmianach, jest dobrym wyborem? 

Solidnie wykonany (ostatnio chyba byly jakies problemy ze spasowaniem end linkow w bransoletach), w miare rozsadnie wyceniony (przez ostatnie 2-3 lata niestety podskoczyl do poziomu, ktory troche boli), dobrze wyregulowany, uniwersalny design, fajny rozmiar.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Jogi napisał(-a):

To zależy. Jeżeli mówimy o nowym zegarku w cenie z metki, to osobiście uważam, że nie jest dobrym wyborem. W tym budżecie lepiej zainteresować się marką Hamilton i ich serią Khaki Field.

A jak jest opcja dołożenia trochę, to Sinn, ale 856. 

Hamilton jednak sporo tańszy, bo około 1,5 K to jednak jest różnica. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, marsalus95 napisał(-a):

Hamilton jednak sporo tańszy, bo około 1,5 K to jednak jest różnica. 

To źle? Zostanie na fajny pasek.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, marsalus95 napisał(-a):

To fajny, prosty 3 wskazówkowiec. Można taniej Hamiltona, można też dołożyć z tysiaka i iść w woskowego Christophera Warda (Sandhurst lub Cranwell)

https://www.christopherward.com/military-watches

Albo można właśnie Sinna 566.

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

To fajny, prosty 3 wskazówkowiec. Można taniej Hamiltona, można też dołożyć z tysiaka  i iść w woskowego Christophera Warda (Sandhurst lub Cranwell)

https://www.christopherward.com/military-watches

Albo można właśnie Sinna 566.

Prosty, ale dosyć charakterystyczny. Ma też tę zaletę, że nie nudzi się. Chociaż to kwestia indywidualna.
Christopher Ward może się podobać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Khaki Field sa fajne ale ... brak antyrefleksu badz wyjatkowo mizerny AR mocno redukuje czytelnosc i to jest ich najwieksza wada. Hami jakby dal porzadny wewnetrzny AR to bylby miod. Aha, na chwile obecna wg mnie wjechal na rynek nowy, bardzo mocny zawodnik: Hanhart Pioneer Preventor HD12. Kosztujacy mniej niz 556 zegarek, w klimatach Khaki Fielda ma hartowana koperte, bransolete (jesli sie na nia zdecydujemy) z utwardzana powloka i regulowany mechanizm. Aha, rozmiar rowniez swietny :)

Hanhart Preventor HD12™ | blue - 39mm | Pioneer collection

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 10/19/2024 at 9:44 PM, mario1971 said:

Ja jednak wolę oryginalne teleskopy, które idealnie pasują do dziurek uszów. Jak odpowiednio osciągniesz palcem pasek i narzędziem odprowadzisz teleskop poniżej ucha, żadnej ryski nie popełnisz. 

Zdejmuję pasek na kopercie położonej szkłem do góry, podnosząc ją w ostatniej fazie wypinania teleskopu. 

Żebym zrozumiał... zamiast podnosić teleskop, wypychasz go w dół czy może w bok, na zewnątrz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Żebym zrozumiał... zamiast podnosić teleskop, wypychasz go w dół czy może w bok, na zewnątrz?
Przyciągam teleskop urządzeniem do paska i wypycham go w dół jednocześnie podnosząc kopertę i odciągam na bok cały czas trzymając napięty widelczyk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Przyciągam teleskop urządzeniem do paska i wypycham go w dół jednocześnie podnosząc kopertę i odciągam na bok cały czas trzymając napięty widelczyk.

Czekaj, czekaj, wcześniej pisałeś, że jeszcze odciągasz pasek...

To ilu rąk używasz? Bo mnie wychodzi, że przynajmniej trzech 🙉

scale_1200.jpg

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Czekaj, czekaj, wcześniej pisałeś, że jeszcze odciągasz pasek...

To ilu rąk używasz? Bo mnie wychodzi, że przynajmniej trzech 🙉

Lewą trzymam kopertę, w trzech palcach prawej trzymam widelczyk (tak jak długopis), a czwartym i piątym przytrzymuję pasek. Czego jeszcze nie rozumiesz?   

*zanim zacznę operować widelczykiem, palcem prawej ręki odchylam (ściskam) pasek na tyle, aby odkryć teleskop... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi