cordi7 9240 #5376 Posted July 12 EZM zbyt podobny do 104, ktorego masz. Kup Niemca ale innego - nowe Laco Frankfurt GMT ma 40 mm i fajny L2L 2 Share this post Link to post Share on other sites
nav 16024 #5377 Posted July 12 Godzinę temu, cordi7 napisał(-a): EZM zbyt podobny do 104, ktorego masz. Kup Niemca ale innego - nowe Laco Frankfurt GMT ma 40 mm i fajny L2L To może być dobry kierunek, w sensie EZM i 104 ta sama koperta, ale i tak poczekałbym na Longinesa. 1 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 95460 #5378 Posted July 12 5 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a): Pytam sam siebie. Czy sinn to powinien być mój powrót do nurków? Czekam na Longinesa. Ale czy warto? Może dołożyć do niemca? Chłopaki Ci napisali. Masz 104 ale EZM jest mistrz. Kapitalny zegarek. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 17490 #5379 Posted July 12 (edited) Longines będzie bardziej uniwersalny, ale z tych dwóch brałbym EZM3 . Btw kolejne info o 556 z SW200-2, wygląda na to że już skończyli ze starą Sellitą 😄 Edited July 13 by gszydlowsky 3 Share this post Link to post Share on other sites
tts 5858 #5380 Posted July 13 On 7/2/2026 at 8:40 PM, kornel91 said: Tak to wygląda. Jeszcze tylko garniturowiec i można gasić światło. 21 hours ago, Funky_Koval said: Pytam sam siebie. Czy sinn to powinien być mój powrót do nurków? Czekam na Longinesa. Ale czy warto? Może dołożyć do niemca? To są problemy "pierwszego świata", albo Kolega ma za dużo czasu wolnego... Poczekaj spokojnie na Longinesa. Jeden Sinn póki co w zupełności wystarczy. 3 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 26093 #5381 Posted July 13 (edited) 3 godziny temu, tts napisał(-a): Jeszcze tylko garniturowiec i można gasić światło. To są problemy "pierwszego świata", albo Kolega ma za dużo czasu wolnego... Poczekaj spokojnie na Longinesa. Jeden Sinn póki co w zupełności wystarczy. Prawda? Bycie zegarkowcem to zestaw problemów i wątpliwości obcych normalnym ludziom. Ale tak zrobię. Ochłonę, wypiję mirosława zero i zaczekam na longinesa. A w międzyczasie będę się cieszyć 104 na pięknym pasku od mistrza Filipa Edited July 13 by Funky_Koval 2 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 17490 #5382 Posted July 13 (edited) Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a): Prawda? Bycie zegarkowcem to zestaw problemów i wątpliwości obcyh normalnym ludziom. Ale tak zrobię. Ochłonę, wypiję mirosława zero i zaczekam na longinesa. A w międzyczasie będę się cieszyć 104 na pięknym pasku od mistrza Filipa Zobaczymy jak długo 😅 / jak lubisz Miłosława to w L była ostatnio niezła zerówka od Nepo / Tak czy inaczej poczekaj na nowy mechanizm w EZM3, może już nawet montują 😉 Edited July 13 by gszydlowsky 3 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 26093 #5383 Posted July 13 28 minut temu, gszydlowsky napisał(-a): Zobaczymy jak długo 😅 / jak lubisz Miłosława to w L była ostatnio niezła zerówka od Nepo / Tak czy inaczej poczekaj na nowy mechanizm w EZM3, może już nawet montują 😉 O, widzę mamy na pokładzie konesera sam lubię piwo a jeszcze fajniej, że rynek zerówek się rozwinął. Nowe mechanizmy? w sensie sellita sw200-2? EZM to zupełnie inny zegarek od hydro. Jednak niewykluczone, że jeżeli Londziń rozczaruje to właśnie niemiec przytuli moją kasę. Ze 104 jestem bardzo zadowolony 1 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 17490 #5384 Posted July 13 Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a): O, widzę mamy na pokładzie konesera sam lubię piwo a jeszcze fajniej, że rynek zerówek się rozwinął. Też się cieszę, wcześniej były wykastrowane ze smaku, teraz jest już nieźle . 1 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 26093 #5385 Posted July 13 No to grzejemy temat 104. Ciekawostka - ta referencja ma już 13 lat. Wprowadzono ją na Baselworld 2013. 8 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
marsalus95 709 #5386 Posted July 13 W dniu 12.07.2026 o 13:01, Funky_Koval napisał(-a): Pytam sam siebie. Czy sinn to powinien być mój powrót do nurków? Czekam na Longinesa. Ale czy warto? Może dołożyć do niemca? Na jakiego Longinesa czekasz? W dniu 12.07.2026 o 13:01, Funky_Koval napisał(-a): Pytam sam siebie. Czy sinn to powinien być mój powrót do nurków? Czekam na Longinesa. Ale czy warto? Może dołożyć do niemca? Na jakiego Longinesa czekasz? W dniu 12.07.2026 o 13:01, Funky_Koval napisał(-a): Pytam sam siebie. Czy sinn to powinien być mój powrót do nurków? Czekam na Longinesa. Ale czy warto? Może dołożyć do niemca? Na jakiego Longinesa czekasz? W dniu 12.07.2026 o 13:01, Funky_Koval napisał(-a): Pytam sam siebie. Czy sinn to powinien być mój powrót do nurków? Czekam na Longinesa. Ale czy warto? Może dołożyć do niemca? Na jakiego Longinesa czekasz? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 26093 #5387 Posted July 13 Godzinę temu, marsalus95 napisał(-a): Na jakiego Longinesa czekasz? Na jakiego Longinesa czekasz? Na jakiego Longinesa czekasz? Na jakiego Longinesa czekasz? 2 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
marsalus95 709 #5389 Posted July 14 (edited) W dniu 13.07.2026 o 21:25, Funky_Koval napisał(-a): Tak, atrakcyjny zegarek, też mi się podoba. Rozmiar 39 to dobry pomysł projektantów. U mnie codzienna satysfakcja z tego zegarka. Edited July 14 by marsalus95 4 Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 17490 #5390 Posted July 15 (edited) W dniu 13.07.2026 o 13:13, Funky_Koval napisał(-a): O, widzę mamy na pokładzie konesera aż tak to nie, ale z zerówkami to różnie bywa więc trzeba testować 😅 btw odstawiłem całkowicie alko dobry rok temu a piwo wypić lubię 🙂 Edited July 15 by gszydlowsky 4 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 26093 #5391 Posted July 18 W dniu 15.07.2026 o 20:25, gszydlowsky napisał(-a): aż tak to nie, ale z zerówkami to różnie bywa więc trzeba testować 😅 btw odstawiłem całkowicie alko dobry rok temu a piwo wypić lubię 🙂 Twój fajny i ten wyżej też. Nie jestem pewny, czy cena x2 jest odpowiednia ale gdybym nie chciał lotnika z bezelem i na skórze celowałbym właśnie w 856. Dopłaca się za sw-300, tegiment, klatkę i gaz w środku 2 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
gszydlowsky 17490 #5392 Posted July 19 (edited) @Funky_Koval u mnie zdecydował rozmiar i kolor, może te 40 mm bym jeszcze udźwignął, ale koloru na codzień bym nie strawił 😉 Edited July 19 by gszydlowsky 1 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 26093 #5393 Posted July 19 Godzinę temu, gszydlowsky napisał(-a): @Funky_Koval u mnie zdecydował rozmiar i kolor, może te 40 mm bym jeszcze udźwignął, ale koloru na codzień bym nie strawił 😉 I to jest to słynne "po co ci dwa takie same zegarki" 1 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
jarek_wroclaw 131 #5394 Posted July 19 Kolor 856 jest wybitnie toolwatchowy - dla mnie to zaleta ale rozumiem, że nie każdemu to będzie pasować. U mnie 856 na łapie przez 99% czasu ale przyznaję, że do teatru, filharmonii czy do garnituru to on nie pasuje. Za to na codzień jest idealny 🤩 2 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 95460 #5395 Posted July 19 Za to 903 pasuje wszędzie 😀 10 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
greenmag 6534 #5396 Posted July 19 (edited) Edited July 19 by greenmag 9 Kartoteka Zegarków - Najlepszy sposób na organizację Twojej kolekcji zegarków - https://greenmag-pl.github.io/kartoteka Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 95460 #5397 Posted July 26 6 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Forfiter 10 #5398 Posted July 26 Chciałem się pochwalić, że kilka lat temu (chyba 3) po lekturze tego wątku przy okazji mojej wizyty we Frankfurcie na lotnisku odwiedziłem siedzibę Sinn i poczyniłem pewne zakupy ;) wątek przeczytałem kilka razy od pierwszej do ostatniej strony, wasze wspaniałe zdjęcia, uwagi i komentarze naprawdę pomogły w wyborze. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. 10 Share this post Link to post Share on other sites