Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Marcin_L

Jest okej

Rekomendowane odpowiedzi

Hurra! Kolejny wróg Narodu ujawniony. Orwell nie śnił o Polsce 2016+.

http://niezalezna.pl/84135-powstaniec-ktory-atakowal-prezydenta-andrzeja-dude-zarejestrowany-jako-wspolpracownik-sb-ujawn

W dniu wybuchu Powstania. Słuszna linia, starzy, doświadczeni doradcy pracują.

Na szczeście i to jest ok mijają czasy, że ''ałotytetami'', ''bochaterami '' są donosiciele, tajni współpracownicy, konfidenci bezpieki.

Iceberg

Jest ok., moje słowa są przytaczane nawet wtedy, gdy są usuwane. Usuwanie postów i blokowanie konta dla ukrycia faktów jest absurdalne.

Starzy doświadczeni doradcy biorący przykład z czerwonego Orwella, który podczas Wojny domowej w Hiszpanii służył w trockistowskiej milicji Partii Robotniczej Zjednoczenia Marksistowskiego . Nieudolnie mataczą co dla myślących samodzielnie jest czytelne. Podobnie jak poniższy dowcip .

Mąż wraca z pracy do domu i zastaje zapłakaną żonę, która w nerwach pakuje swoje rzeczy do walizki.

- Co ty wyprawiasz?! - pyta zaskoczony.

- Odchodzę! Zdradziłeś mnie! - wykrzykuje żona i rzuca w niego plikiem zdjęć, na których widać jak uprawia on seks z kochanką. Mąż spokojnie i z opanowaniem przegląda zdjęcia po czym mówi do żony:

- Kochanie, uspokój się! Wszystko się ułoży! Musimy tylko wyjaśnić, kto te zdjęcia zrobił i dlaczego chce zniszczyć nasze małżeństwo.

Tłumacząc chodzi o to, że:

-Zdradza, ale  jest niewinny. Winni są ci, którzy to ujawnili.

-Współpracował z bezpieką, ale jest niewinny. Winni są ci, którzy to ujawnili.

Dla przypomnienia  AK-kowcy byli torturowani i mordowani w katowniach  niemieckich i sowieckich.

Życie od wieków opiera się na  podstawowych zasadach, jedna z nich dotyczy tępienia zdrajców.  Ktoś kto nie ma zasad, honoru we krwi i nie są to górnolotne frazesy  nie zrozumie, że kapuś, donosiciel, konfident to kapuś, donosiciel, konfident  bez względu na ustrój. 

Ponieważ

Moralnosc nie jest zwiazana z postawa swiatopogladowa. Zasady moralne bez wzgledu na swiatopoglad polityczny czy religijny sa jednolite dla wiekszosci ludzi.

Warto jednak zastanowić się skąd biorą się takie tendencje. Czy nie są zwykłą reakcją obronną przeciwko przesileniu lewicowemu i przeciwko stopniowemu niszczeniu własnych narodów w państwach europejskich.

Oczywiście skrajna prawica i skrajny nacjonalizm nie są dobrym zjawiskiem, jednak nie demonizowałbym tak bardzo. W dzisiejszych czasach te pojęcia zostały wypaczone. Wystarczy, że bardziej cenisz swoich rodaków niż np. muzułmanów i już w niektórych kręgach zostaniesz uznany za faszystę.

Albo  homofoba, gdy nazwie się  geja gejem, albo antysemitę, gdy nazwie się żyda żydem.

c27d8250385b0309med.jpg

Moim skromnym zdaniem największym problemem współczesnego tzw. "cywilizowanego" świata nie jest prawica czy lewica. Poprawność polityczna to rak, który toczy współczesny świat. Ludzie boją się powiedzieć co widzą. Murzyn jest czarny, Cygan jest Cyganem a p...ł pomyłką Matki Natury. Rzeczy należy nazywać po imieniu, bo za chwilę się nie dogadamy.

Oczywiście, punktować absurdy i nazywać sprawy  po imieniu:  złodziej,  donosiciel, gwałciciel, pedofil, żydzi z bezpieki mordowali Polaków, niemieckie obozy koncentracyjne.

c12c87098ef81f5amed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie... Back in black/ blue ;)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dziś na grzybkach ze starszym synem - obfite koszenie ;)

Pięknie! :)

Ja dziś znalazłem w górskim modrzewiowym zagajniczku kilkanaście maślaków królewskich, niektóre bardzo okazałe, ale zostawiłem. Nie mam warunków na ich przygotowanie do konsumpcji, więc szkoda byłoby zrywać. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszła do Ciebie?

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Ładne te..... kolczyki!

Kto to taki? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To facet...

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne te..... kolczyki!

Kto to taki? :)

Pewnie jakaś Indianka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Pewnie jakaś Indianka.

W stroju ludowym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W stroju ludowym?

Dokładnie. :D

Cieszę się, że fotka wywołała takie zainteresowanie i całą palet(k)ę spekulacji. ;)

A ona po prostu tańczy... ;)  :P  :D

Aaaaaaa. Czyli jest ok, bo się nauczyła tańczyć. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wiadomościach tvp1 wypowiadał się jakiś specjalista od grzybów. Mówił, że ludzie popełniają błąd sprawdzając językiem smak grzyba i jeśli nie jest gorzki to jest ok.

Twierdził że to bardzo źle postępowanie.

Może komuś przyda się sprostowanie tego twierdzenia.

Ludzie sprawdzają językiem grzyby rurkowe aby uniknąć zebrania goryczaka źółciowego i to jest jak najbardziej prawidłowe postępowanie. Gatunek ten jest gorzki ale nie można się nim otruc, poprostu nie da się go zjeść, doświadczeni bardziej zbieraczy odróżnią różowawą barwę nogi czy rurek.

W innym przypadku zbierając rodzinę surojadek czy też gołąbków również takie postępowanie jest ok, Piekący smak oznacza niedobry gatunek a jest ich w sumie kilka do kilkunastu z odmianami. Jedne z niewielu grzybów które wraz z pieczarkami można jeść na surowo.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie jakaś 16 latka jest w CZD w śpiączce po grzybach....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codzien ginie kilka osób w wypadkach samochodowych i jak to się ma do jednej czy dwóch ofiar w roku, które akurat miały mega pecha aby wybrać do zjedzenia wyjatkowy naprawdę wyjątkowy grzybek... zasłonaki są tak nieapetyczne, że cieżko to zjeść a tak na marginesie to w rodzinie zasłonaków akurat można wybierać rodzaj śmierci jaką ktoś chce umrzeć...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy było - jeśli tak to proszę o usunięcie, jeśli nie - to warto posłuchać...

Dla mnie ma to jakiś pozytywny przekaz.

Rozmowa Na Co Dzień o wyjątkowym zegarku dla papieża Franciszka

http://radiowarszawa.com.pl/2016/08/rozmowa-na-co-dzien-o-wyjatkowym-zegarku-dla-papieza-franciszka/

Pomijam wszelkie skojarzenia polityczne i światopoglądowe...

Edytowane przez polewoj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po misiacu lektury i rozmyslan kupilem ekspres do kawy :D Pije pierwsza kawke z niego, jest bardzo ok.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj znam to. Mam eksprs ( taki z młynkiem) i mam kawiarkę. Nie tykam kawy rozpuezczalnej ;) Albo ekspres, albo jak mnie najdzie, to kawiarka. :)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tez taki z młynkiem wziąłem. Wczesniej pilem z kawiarki ale ulierdliwe jest jej czyszczecie po kazdej, lub przed kazda kawa A tu ustawiasz rozmiar kawy, moc kawy, pstryk i mozna pic. I sie sam wyczysci jeszcze :)

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.