Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Encanto

Klub Miłośników Zegarków DOXA

Rekomendowane odpowiedzi

;] 

672024175424.png

IMG_20240707_174629-02.jpeg

IMG_20240707_135700-01.jpeg

IMG_20240707_135255_edit_1497400678756928-01.jpeg

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lysolek007 ty Doxie powinieneś zdjęcia do katalogu robić - serio. Ich zdjęcia ze strony przy twoich to bieda z nędzą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

@lysolek007 ty Doxie powinieneś zdjęcia do katalogu robić - serio. Ich zdjęcia ze strony przy twoich to bieda z nędzą :)

Zgadzam się w 100 procentach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Godzinę temu, Pantherapardus napisał(-a):

Zgadzam się w 100 procentach

To fajnie że się zdjęcia podobają, dzięki 🙃👊

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, lysolek007 napisał(-a):

To fajnie że się zdjęcia podobają, dzięki 🙃👊

Chciałem wstawić zdjęcie mojej 35 letniej doxy, ale wypadło by blado przy twoich😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, lysolek007 napisał(-a):

Pospamuje kolejny raz ;]

Oj tam

Oj tam - spam, to jest niefajny.

A u mnie przybyła ostatnio z klubowego bazarku, od bardzo miłej osoby, taka smukła granatowa, bardzo dobrze się nosi i dokładniejsza od np. 4R35. Ale chyba jeszcze jednej brakuje do kompletu 🤔

Pozdrawiam niedzielnie!

IMG_7429.thumb.jpg.e91a2a80514e517719de9e2a3966e413.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, lysolek007 napisał(-a):

Pospamuje kolejny raz ;] 

IMG_20240804_121143-01-01.jpeg

IMG_20240804_122000-01-01.jpg

IMG_20240804_122418-01-01.jpeg

Nie wstydź się 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krathor napisał(-a):

W końcu się stało... Miałem nic nie kupować na razie ale okazja była zbyt duża. Rzadko się zdarza taka promocja jak w Kruku teraz a na 300T miałem ochotę od dawna. I jest. Niestety nie było pomarańczowej na bransolecie więc miałem moment zawahania czy to wziąć Sharkhunter'a lub Caribbean, ale Doxę musiałem mieć w pomarańczu. Klasyk to jednak bransoleta więc to chyba kwestia czasu kiedy kupię BoR. Choć cena jest bolesna...

W każdym razie Professional jest bardzo dobry a guma jest wygodniejsza niż myślałem, a dużo lepsza niż inne które miałem innych marek.

A skoro wakacje jeszcze w toku to Dirk Pitt jest gotowy, zgodnie z moim postanowieniem że Cussler'a będę czytał z Sub'em na ręku.😁 A tak przy okazji - który Dirk Pitt jest najfajnieszy?😉

Gratulację, dobry zakup, pierwsza Doxa powinna być pomarańczowa ;] 

A Kruk faktycznie zaszalał z cenami 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Krathor napisał(-a):

W końcu się stało... Miałem nic nie kupować na razie ale okazja była zbyt duża. Rzadko się zdarza taka promocja jak w Kruku teraz a na 300T miałem ochotę od dawna. I jest. Niestety nie było pomarańczowej na bransolecie więc miałem moment zawahania czy to wziąć Sharkhunter'a lub Caribbean, ale Doxę musiałem mieć w pomarańczu. Klasyk to jednak bransoleta więc to chyba kwestia czasu kiedy kupię BoR. Choć cena jest bolesna...

W każdym razie Professional jest bardzo dobry a guma jest wygodniejsza niż myślałem, a dużo lepsza niż inne które miałem innych marek.

A skoro wakacje jeszcze w toku to Dirk Pitt jest gotowy, zgodnie z moim postanowieniem że Cussler'a będę czytał z Sub'em na ręku.😁 A tak przy okazji - który Dirk Pitt jest najfajnieszy?😉

20240813_300t.jpg

Gratki, ja jeszcze poczekam czy na żywo rozmiar 200T mnie rozczaruje, czy może nie. A co do Dirka Pitta to polecam zacząć od początku czyli Afery śródziemnomorskiej, mimo, że tam jeszcze zdaje się nosi omegę 😉 Odkąd zacząłem to ciężko mi stwierdzić, że któraś z książek serii mnie zawiodła.

W dniu 25.07.2024 o 17:39, lysolek007 napisał(-a):

;] 

IMG_20240725_172653.jpg

IMG_20240725_172108-01.jpg

Boli mnie strasznie że dalej ani Shark ani Carib nie są oferowane z białą wskazówką. Przecież to wygląda cudownie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Kobuz napisał(-a):

Gratki, ja jeszcze poczekam czy na żywo rozmiar 200T mnie rozczaruje, czy może nie. 😉

Zdecydowanie polecam sprawdzić na żywo. 200t jest bardzo mała, zwłaszcza Sharkhunter na gumie, wersja pomarańczowa na bransolecie jest optycznie nieco większa. Moje zdjęcia tego nie oddają, ale różnica w rozmiarze 200t i 300t jest ogromna. Ja mimo chudej ręki wybrałbym 300t.

IMG_20240502_114007.jpg

IMG_20240502_113955.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednej rzeczy tylko nie rozumiem. Wszystkie elementy lumy świecą mocno i dobrze, ale nie punkt na bezelu. To coś z moim zegarkiem czy wszystkie tak mają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krathor napisał(-a):

Jednej rzeczy tylko nie rozumiem. Wszystkie elementy lumy świecą mocno i dobrze, ale nie punkt na bezelu. To coś z moim zegarkiem czy wszystkie tak mają?

Wpisz w Google coś a'la "Doxa 300t lume" i porównaj wyniki grafiki ze swoim, są zdjęcia gdzie kropka na bezelu świeci wyraźnie i są zdjęcia gdzie świeci wyraźnie słabiej niż reszta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, machlo napisał(-a):

Wpadł mi w oko znów searambler - do trzech razy sztuka! 😎
Teraz tylko czekać cierpliwie na dostawę zegarka i gumy.

athens_watch_455010551_2269085573455942_1936211151071042541_n.thumb.jpg.56cfafcc947a78526f74675e17513d68.jpgathens_watch_454793972_1650968209034167_4443190539643498588_n.thumb.jpg.604882cd9fbe6e58202224d7e8bc89b3.jpg
Źródło: https://www.instagram.com/p/C-gAOnPOEbl/

Swoją drogą pasek ma patent jak w gumach rolka.
fk1.1.bs-Cross-Black-DASSARI-FKM-Rubber-Quick-Release-Watch-Band-Strap-1_2048x.jpg?v=1622670070

Ładny zegarek, jak właściwe wszystkie Suby.

Co to za patent z paskiem? (Nie znam, dlatego pytam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Krathor napisał(-a):

U mnie normalnie świeci, I to bez sztucznego naświetlania ;] 

IMG_20240814_203142-01-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, nav napisał(-a):

Ładny zegarek, jak właściwe wszystkie Suby.

Co to za patent z paskiem? (Nie znam, dlatego pytam)

Chodzi o te wypustki od dolnej strony paska - ponoć ma to pomagać, żeby nadgarstek się tak nie pocił.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, machlo napisał(-a):

Chodzi o te wypustki od dolnej strony paska - ponoć ma to pomagać, żeby nadgarstek się tak nie pocił.

Dziękuję za odpowiedź, to może działać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lysolek007 No ładnie świeci. U mnie niestety dużo słabiej punkt widać. Zrobię może zdjęcie dzisiaj...

Wysłane z mojego SM-F731B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi