Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Encanto

Klub Miłośników Zegarków DOXA

Recommended Posts

image.thumb.jpeg.4450b37a6f5f538e50fcb57d0698bc73.jpeg
Kiedyś nie podobał mi się SUB 300T a teraz uwielbiam wszystkie.
IMHO ten ciemny bezel w kolorze tarczy optycznie go powiększył.

Moja pierwsza i na pewno nie ostatnia :wub:

W środku AS 1361

20231130_080846.jpg

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Jutro ma się ukazać nowy model Doxa, ciekawe co tym razem wymyślili ;]  czyżby tarcza ala Seamaster... 

Screenshot_44.jpg

Screenshot_43.jpg

Edited by lysolek007

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

2 godziny temu, lysolek007 napisał(-a):

Kiedyś Doxa Sub była kierowana przez zupełnie innych ludzi niż rdzeń Doxy i powstawały fajne zegarki w dobrym guście. Parę lat temu to się zmieniło i macierz przejęła divery i widać efekty. 🤣 Tandetny dizajn, a młodzież powiedziałaby, że krindżowy. 🤢🤮

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 | Tudor BB58

23 minuty temu, machlo napisał(-a):

Kiedyś Doxa Sub była kierowana przez zupełnie innych ludzi niż rdzeń Doxy i powstawały fajne zegarki w dobrym guście. Parę lat temu to się zmieniło i macierz przejęła divery i widać efekty. 🤣 Tandetny dizajn, a młodzież powiedziałaby, że krindżowy. 🤢🤮

Do mnie też te nowinki nie przemawiają... ale co Doxa robi z kolorami tarcz ... z Sharkhunter zrobili Professional... sami się gubią w tych wydaniach... 

Screenshot_45.jpg

Edited by lysolek007

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

To przestają być toolwatch'e. Pomarańczowy kolor w wersji Profesional miał konkretne uzasadnienie - widoczność pod wodą a teraz...

Powiedziałbym, że to projekt taki.... "Parnisowy"

Fale są

Zdecydowanie mniejsza wskazówka godzinowa jest

Sekundnik z kostką jest.

To porównanie to, wiadomo żart, bo wykonanie, koperta etc. w Doxie będzie o niebo lepsze. Ale takie miałem pierwsze skojarzenie.

shopping.jpeg

Zwracam uwage, że Doxa sub po epoce Rick Marei to nie jest ten sam brand jeśli oceniamy go pod względem jakości…. Po nowościach i nowych wypustkach nie ma fajerwerków i ich nie będzie…

W dniu 3.11.2023 o 17:20, lysolek007 napisał(-a):

Mała dostawa, paski tropic Joseph Bonnie robią robotę, wykonanie Top, mogę zdecydowanie polecić. 

IMG_20231103_135027-01-01.jpg

Świetna kolekcja! I zdjęcia też - to zacytowane przypomina mi słynne ujęcie, jakie swoim Enicarom zrobił kiedyś @primabaleron.

Panowie co sądzisie o niedopasowaniu endlinków - w 300T?
Ktoś ptóbował coś z tym zrobić zachowując oryginalną bransoletę?

Dzień dobry wszystkim.

Dotarła do mnie poszukiwana długo SUB 1200T

Stan idealny, czywiśćie wiedziałem co pewnie mi się nie spodoba - tak też było, BOR braksoletka - z satynowym wykończeniem środkowych ogniw.. hm.... COś z tym rzeba zrobić...
Martwi to , że ogniwa wewnętrzne nie są faktycznie oddzielnymi BOR. trudno.
Pierwsze wrażenie też - zegarej jest mały - z pewnością przez mały cyferblat.
Jakże dobrze, że nie skusiłem się na 300T !
pozdrawiam

Edited by Ziemowit

w ramach świątecznego🎄relaksu nadrabiam czytelnicze zaległości, a tu w numerze 201 Classicauto (co prawda w maju już było "na klubie", ale nie zaszkodzi):

IMG_6494.jpg