Ziemowit 185 #1376 Posted December 28, 2023 Lekka polerka środkowych satynowych ziarenek.. SUB 1200t 1 Share this post Link to post Share on other sites
ravraj 136 #1377 Posted December 30, 2023 Panowie. Chodzi za mną 1500T w każdym bądź razie rozmiar 44mm Zakup ze strony Doxy czy kogoś z jakimiś rabatami polecacie ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ziemowit 185 #1378 Posted January 2, 2024 (edited) fabrycznie nowy 1200, z 2011r. bardzo mnie cieszy - jednak gdybym miał marudzić wolał bym żeby był jednak większy, może trzeba będzie szukać 1500 hehe Lubię wszystko zwłaszcza leciuteńko wypukłe szkło i gruby z boku bezel a nie taką blaszkę jak w 300.... Wszystko oprócz słabej lumy, lubię właściwe spasowanie endlinków z kopertą, nie lubię satynowego wykończenia bransolety i oszukanych ziarenek BOR, chyba bym wolał zapięcie jak z 300. Nosi się świetnie... Edited January 2, 2024 by Ziemowit 7 Share this post Link to post Share on other sites
Ziemowit 185 #1379 Posted January 8, 2024 On 12/30/2023 at 1:46 PM, ravraj said: Panowie. Chodzi za mną 1500T w każdym bądź razie rozmiar 44mm Zakup ze strony Doxy czy kogoś z jakimiś rabatami polecacie ? Też o tym myślałem. Ja kupiłem od sprzedawcy przez chrono - w stanie fabrycznym nowym. 0 Share this post Link to post Share on other sites
PKS 611 #1381 Posted January 11, 2024 W dniu 3.01.2024 o 00:16, Ziemowit napisał(-a): fabrycznie nowy 1200, z 2011r. Udało się wyrwać komplet z tubą i gumą? Ten model w dobrym stanie tu już jest chyba trudny do kupienia, tym bardziej że to oryginalna seria, a nie dodruk Ktoś tu pisał, że jakość w obecnych modelach już nie ta. Myślicie, że będzie widoczna różnica np. między 1200t a 300t? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ziemowit 185 #1382 Posted January 12, 2024 13 hours ago, PKS said: Udało się wyrwać komplet z tubą i gumą? Ten model w dobrym stanie tu już jest chyba trudny do kupienia, tym bardziej że to oryginalna seria, a nie dodruk Ktoś tu pisał, że jakość w obecnych modelach już nie ta. Myślicie, że będzie widoczna różnica np. między 1200t a 300t? Tak - wszystko w komplecie srubokrecik karta gwarancyjna wszystko. dla mnie róznica jest w detalach - w wiekszosci na + w stos do 300t: Grubosc czyli wysokosc zegarka o wiele lepiej wyglada z b grubym bezelem z boku - nie ta cienka blaszka z 300t super delikatnie wystajacy kolulkowy szafir widac to dobiero bardzo z boku - swietnie leciutenko deformuje cyferblat no i chyba najwazniejsze - nie ma tych niedopracowanych niespasowanych endlinkow - to dla mnie w 300t nie do przyjecia chociaz rozwazalem b dlugo. Na minus - nie ma oddzielnych ziarenek w BOR - z kolej bransolta jest grubsza masywniejsza. Minus to satynowe wykonczenie bransy - wiec ypolerowalem srodkowe -przestalo wygladac jak niedorobione - mozna zmatowic jak ktos kiedys zechce. Bardzo trudno upolowac taki egzemplarz. Jakims najmniejszym chyba minusem jest przedluzka nurkowa bransy z blaszki. to mi najmniej przeszkadza ale chetnie bym widzial zapiecie calj bransy jak w 300T. 5 Share this post Link to post Share on other sites
PKS 611 #1383 Posted January 12, 2024 Mam tę sama pomarańczkę, tyle że bez śrubokręcika, i zastanawiam się nad dokupieniem 300 divigstar. Choć w sumie nie wiem, kiedy miałbym ją nosić, skoro 1200t ląduje na nadgarstku może 2-3 razy w roku 0 Share this post Link to post Share on other sites
Andrzej248 708 #1384 Posted January 26, 2024 Nowy nabytek. Zegar rewelacyjny, robi wrażenie. Mam też 300T, która w porównaniu z 1500T wypada średnio. 7 Longines Hydroconquest, Longines Legend Diver, Omega Planet Ocean, Breitling Avenger II Seawolf, Breitling Navitimer, VOSTOK EUROPE LUNOKHOD 2, Casio G-SHOCK G-520D, Casio G-SHOCK GS-1100, Casio G-SHOCK GW-9010 MUDMAN, Casio G-SHOCK GR-8900, Casio G-SHOCK G-9300 MUDMAN, Casio G-SHOCK DW-6900, Casio G-SHOCK GW-9400 RANGEMAN, Casio G-SHOCK GWG-1000 MUDMASTER, Casio G-SHOCK GPR-B1000 RANGEMAN, Rado Capitan Cook, Longines Heritage Military 1938 Limited Edition, PANERAI PAM00914, Casio G-SHOCK GWF-A1000, Casio G-SHOCK GMW-B5000D, Casio G-SHOCK MTG-B1000, DOXA-SUB 300T, TAG Heuer Day Date, Breitling Superocean Heritage II, Casio G-SHOCK MTG-B3000, Casio G-SHOCK GBD-H1000, Casio G-SHOCK GXW-56BB KING, TAG Heuer AUTAVIA, Doxa SUB 1500T, Breitling Avenger Seawolf Yellow Dial, Tudor Black Bay Chrono, Tag Heuer Aquaracer 300 Profesjonal Share this post Link to post Share on other sites
Jasium85 69 #1385 Posted February 1, 2024 No to mój sub 7 Share this post Link to post Share on other sites
traczu 7597 #1386 Posted February 2, 2024 Tu mnie jeszcze nie było, Doxy chodzą parami. 5 Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 45815 #1387 Posted February 5, 2024 (edited) ;] Edited February 5, 2024 by lysolek007 8 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 45815 #1388 Posted February 6, 2024 ;] 8 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 45815 #1389 Posted February 11, 2024 (edited) ;] Edited February 24, 2024 by lysolek007 7 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 45815 #1390 Posted February 24, 2024 (edited) Coś dla miłośników Doxa SUB i nie tylko , dodam kilka zdjęć z internetu, Doxa Sub oczywiście pomarańczowa noszona przez Clive Cussler (RIP) Tutaj Doxa na na nadgarstku operatora z jednostek Seabees (dosłownie: morskie pszczoły) – w Stanach Zjednoczonych powszechnie przyjęte określenie żołnierzy Batalionów Roboczych US Navy (ang. United States Navy Construction Battalions, skr. USNCB). Słowo „Seabee” wywodzi się ze skrótu nazwy batalionów roboczych (ang. Construction Battalion) „CB”[1]. Seabees zajmują się budową i utrzymaniem baz wojskowych, dróg, lotnisk, a także rozlicznymi pracami konstrukcyjnymi, obecni w wielu operacjach militarnych od II wojny światowej poczynając I nie, ten trzeci chyba nie sika 🙃 Oto kolejne ładne zdjęcie (US Navy, projekt SEALAB III) 300T z kompasem na pasku, co było wówczas bardzo powszechną praktyką. Wrzucę kilka zdjęć, w podpisach stron, na których je opublikowano, znajdują się także nazwiska ich noszących (Jacques i Philippe Cousteau, Albert Falco i inni). Albert Falco, najbardziej zaufany przyjaciel Cousteau i najodważniejszy nurek spośród Calyps Robert Redford w filmie '' Trzy dni Kondora'' , Doxa Sharkhunter 300T I na koniec Matthew McConaughey w filmie "Sahara" (zdjęcia opublikowane wyłącznie w celach dyskusyjnych) Edited May 4, 2024 by lysolek007 14 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
alpaczino 41816 #1391 Posted February 24, 2024 Coś dla miłośników Doxa SUB i nie tylko , dodam kilka zdjęć z internetu, Doxa Sub oczywiście pomarańczowa noszona przez Clive Cussler (RIP) Tutaj Doxa na na nadgarstku operatora z jednostek Seabees (dosłownie: morskie pszczoły) – w Stanach Zjednoczonych powszechnie przyjęte określenie żołnierzy Batalionów Roboczych US Navy (ang. United States Navy Construction Battalions, skr. USNCB). Słowo „Seabee” wywodzi się ze skrótu nazwy batalionów roboczych (ang. Construction Battalion) „CB”[1]. Seabees zajmują się budową i utrzymaniem baz wojskowych, dróg, lotnisk, a także rozlicznymi pracami konstrukcyjnymi, obecni w wielu operacjach militarnych od II wojny światowej poczynając I nie, ten trzeci chyba nie sika Oto kolejne ładne zdjęcie (US Navy, projekt SEALAB III) 300T z kompasem na pasku, co było wówczas bardzo powszechną praktyką. Wrzucę kilka zdjęć, w podpisach stron, na których je opublikowano, znajdują się także nazwiska ich noszących (Jacques i Philippe Cousteau, Albert Falco i inni). Albert Falco, najbardziej zaufany przyjaciel Cousteau i najodważniejszy nurek spośród Calyps I na koniec Robert Redford w filmie '' Trzy dni Kondora'' , Doxa Sharkhunter (zdjęcia opublikowane wyłącznie w celach dyskusyjnych) Piękna historia - dziękuję za czas poświęcony na jej przygotowanie. 1 Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 45815 #1392 Posted February 24, 2024 (edited) 1 godzinę temu, alpaczino napisał(-a): Piękna historia - dziękuję za czas poświęcony na jej przygotowanie. Dzięki, zawsze to coś innego niż kolejna fota Suba 🙃, I jak widać niby kultowy kolor Doxa to pomarańczowy, to jednak większość nurków używa Sharkhunter. Edited February 24, 2024 by lysolek007 2 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
geniu_75 1242 #1393 Posted February 24, 2024 4 godziny temu, lysolek007 napisał(-a): Coś dla miłośników Doxa SUB i nie tylko , dodam kilka zdjęć z internetu, Doxa Sub oczywiście pomarańczowa noszona przez Clive Cussler (RIP) Świetna i inspirująca robota 👍, i pomyśleć, że o tym pisarzu przeczytałem dopiero w anonsie o limitowanym zegarku w Classicauto (-> post na dole strony 55, sam siebie nie będę cytował). Szanowny Kolega widzę pełen pasji do Doxa SUB i do głębszego 🏊♂️ pewnie też. Internety piszą, że pan Cussler był także pasjonatem starych samochodów, chyba więc powinienem przeczytać jakąś jego książkę, bo na 3-cią doxę (i pierwszego divera), to chyba jeszcze za wcześnie (ale ta limitowana piaskowa piękniejsza niż pomarańczowa wg mnie). Jeszcze raz dzięki, bo to ciekawe zestawienie ciekawostek i zdjęć, i zachęta do dalszych własnych poszukiwań. Z pozdrowieniami. 1 Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 45815 #1394 Posted February 24, 2024 (edited) Godzinę temu, geniu_75 napisał(-a): Świetna i inspirująca robota 👍, i pomyśleć, że o tym pisarzu przeczytałem dopiero w anonsie o limitowanym zegarku w Classicauto (-> post na dole strony 55, sam siebie nie będę cytował). Szanowny Kolega widzę pełen pasji do Doxa SUB i do głębszego 🏊♂️ pewnie też. Internety piszą, że pan Cussler był także pasjonatem starych samochodów, chyba więc powinienem przeczytać jakąś jego książkę, bo na 3-cią doxę (i pierwszego divera), to chyba jeszcze za wcześnie (ale ta limitowana piaskowa piękniejsza niż pomarańczowa wg mnie). Jeszcze raz dzięki, bo to ciekawe zestawienie ciekawostek i zdjęć, i zachęta do dalszych własnych poszukiwań. Z pozdrowieniami. Dziękuje, miło że się podoba. Polecam Doxe czy to Sub200 czy Sub300, 300T z każdego powinieneś być zadowolony, to naprawdę dobrze wykonane zegarki. Z ciekawostek to na reklamie (plakacie) Aqualung, cena Doxy to 150$, a Blancpain 100$. Edited February 24, 2024 by lysolek007 8 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 45815 #1395 Posted March 8, 2024 (edited) Prawdopodobnie najlepszy pasek do zegarka jaki kiedykolwiek miałem ;] Edited March 8, 2024 by lysolek007 12 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
Scaut 7813 #1396 Posted March 9, 2024 Kiedy homage jest bardziej ceniony niż obecne wypusty subów 😉 4 Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 45815 #1397 Posted March 14, 2024 (edited) ;] Edited March 16, 2024 by lysolek007 11 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites
Kobuz 425 #1398 Posted March 16, 2024 W dniu 24.02.2024 o 13:51, lysolek007 napisał(-a): Coś dla miłośników Doxa SUB i nie tylko , dodam kilka zdjęć z internetu, Doxa Sub oczywiście pomarańczowa noszona przez Clive Cussler (RIP) Tutaj Doxa na na nadgarstku operatora z jednostek Seabees (dosłownie: morskie pszczoły) – w Stanach Zjednoczonych powszechnie przyjęte określenie żołnierzy Batalionów Roboczych US Navy (ang. United States Navy Construction Battalions, skr. USNCB). Słowo „Seabee” wywodzi się ze skrótu nazwy batalionów roboczych (ang. Construction Battalion) „CB”[1]. Seabees zajmują się budową i utrzymaniem baz wojskowych, dróg, lotnisk, a także rozlicznymi pracami konstrukcyjnymi, obecni w wielu operacjach militarnych od II wojny światowej poczynając I nie, ten trzeci chyba nie sika 🙃 Oto kolejne ładne zdjęcie (US Navy, projekt SEALAB III) 300T z kompasem na pasku, co było wówczas bardzo powszechną praktyką. Wrzucę kilka zdjęć, w podpisach stron, na których je opublikowano, znajdują się także nazwiska ich noszących (Jacques i Philippe Cousteau, Albert Falco i inni). Albert Falco, najbardziej zaufany przyjaciel Cousteau i najodważniejszy nurek spośród Calyps Robert Redford w filmie '' Trzy dni Kondora'' , Doxa Sharkhunter 300T I na koniec Matthew McConaughey w filmie "Sahara" (zdjęcia opublikowane wyłącznie w celach dyskusyjnych) Wielu zagorzałych fanów Doxy Sub dowiedziało się o zegarku z książek Cusslera, a ja odwrotnie - przez zainteresowanie Subami dowiedziałem się o serii o Dirku Pitt - i jestem Doxie bardzo wdzięczny bo zaryzykuję, że te książki pozwoliły mi przetrwać pandemię i teraz jestem na 19. książce z cyklu Czyta się to świetnie, taki odmóżdżacz, ale w dobrym tego słowa znaczeniu. Po paru książkach pierwsze kilka stron kolejnej to jak powrót do domu, polecam. A Sub 300 Pro to będzie mój kolejny zegarek. Zbyt długo to odkładam 2 Share this post Link to post Share on other sites
Kobuz 425 #1399 Posted March 26, 2024 W dniu 24.02.2024 o 13:51, lysolek007 napisał(-a): Coś dla miłośników Doxa SUB i nie tylko , dodam kilka zdjęć z internetu, Doxa Sub oczywiście pomarańczowa noszona przez Clive Cussler (RIP) Tutaj Doxa na na nadgarstku operatora z jednostek Seabees (dosłownie: morskie pszczoły) – w Stanach Zjednoczonych powszechnie przyjęte określenie żołnierzy Batalionów Roboczych US Navy (ang. United States Navy Construction Battalions, skr. USNCB). Słowo „Seabee” wywodzi się ze skrótu nazwy batalionów roboczych (ang. Construction Battalion) „CB”[1]. Seabees zajmują się budową i utrzymaniem baz wojskowych, dróg, lotnisk, a także rozlicznymi pracami konstrukcyjnymi, obecni w wielu operacjach militarnych od II wojny światowej poczynając I nie, ten trzeci chyba nie sika 🙃 Oto kolejne ładne zdjęcie (US Navy, projekt SEALAB III) 300T z kompasem na pasku, co było wówczas bardzo powszechną praktyką. Wrzucę kilka zdjęć, w podpisach stron, na których je opublikowano, znajdują się także nazwiska ich noszących (Jacques i Philippe Cousteau, Albert Falco i inni). Albert Falco, najbardziej zaufany przyjaciel Cousteau i najodważniejszy nurek spośród Calyps Robert Redford w filmie '' Trzy dni Kondora'' , Doxa Sharkhunter 300T I na koniec Matthew McConaughey w filmie "Sahara" (zdjęcia opublikowane wyłącznie w celach dyskusyjnych) Swoją drogą, stare Sharkhuntery na tych fotkach oraz Twoja limitka pokazują IMHO, że ta wersja (i Caribbean) najlepiej wyglądają z białymi wskazówkami. Dla mnie to jakoś bardziej spójne. Pomarańczowa minutowa nie przeszkadza mi za to na Searamblerze. 0 Share this post Link to post Share on other sites
lysolek007 45815 #1400 Posted March 26, 2024 (edited) 1 godzinę temu, Kobuz napisał(-a): Swoją drogą, stare Sharkhuntery na tych fotkach oraz Twoja limitka pokazują IMHO, że ta wersja (i Caribbean) najlepiej wyglądają z białymi wskazówkami. Dla mnie to jakoś bardziej spójne. Pomarańczowa minutowa nie przeszkadza mi za to na Searamblerze. Mi się też bardziej podobają białe wskazówki, są bardziej czytelne👍 Edited March 26, 2024 by lysolek007 0 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Share this post Link to post Share on other sites