RTK-WGM 221 #826 Napisano 23 Lutego 2014 2. tarcza Bałtyk kupiona za pięć złotych z mechanizmem i tutaj zależało mi na wiernej kopii o czym poinformowałem a mam: na indeksach kropki z lumą oraz napis made in poland pisany razema prosiłem i pokazałem w książce, która u nich leży. Na szczęście miała zamienić tarczę inną, którą mam w oryginale. I teraz dylemat. 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #827 Napisano 23 Lutego 2014 Jedno jest pewne; nie oddam w Polsce tarczy do renowacji! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aty3 12 #828 Napisano 23 Lutego 2014 W atlanticu nie ma dramatu z tarczą tylko ta plamka...:/ natomiast ułamany sekundnik to jakieś żarty z ich strony... 0 Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #829 Napisano 23 Lutego 2014 W atlanticu jeszcze rozmazana 2 w indeksie godziny 12 widać po powiększeniu - brak przeciwwagi w sekundniku robi różnice - to ten sekundnik dodaje zegarkowi uroku podobnie jak w doxa-ch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #830 Napisano 24 Lutego 2014 Atlantic:Widać, ze jest odnawiany. Bałtyk:Bez komentarza. Sproboj się o niego kłócić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #831 Napisano 24 Lutego 2014 Atlantic: dolne napisy wyjustowane, czy jak to się nazywa. Tzn górny i dolny mają taką samą długość, w oryginale tak nie było. Poza tym tarcza może być, ale nie jestem entuzjastą malowanek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #832 Napisano 24 Lutego 2014 Ale resztkę sekundnika to Pan sprzedawca powinien trzymać w zębach z przeprosinami. To kpina jest! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 221 #833 Napisano 24 Lutego 2014 Sekundnik poszedł na reklamacje do wymiany, tarcza bałtyka również będzie poprawiona. Poczekam co wyjdzie. Wysłane z GT-N7100 (Tapatalk) 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #834 Napisano 24 Lutego 2014 Obie tarcze niezłe w sumie . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #835 Napisano 24 Lutego 2014 Niezłe? Sama jakość powłoki jest mierna...Wyglada jak byle jak tryśnięta aerografem. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolak 24 #836 Napisano 24 Lutego 2014 Na polskie realia najgorsza nie jest... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #837 Napisano 26 Lutego 2014 Renowacja u Głowackich tarczy mojej Omegi.Focie przed i po niej. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #838 Napisano 27 Lutego 2014 Na Twoim miejscu, ja bym jej w ogóle nie ruszal. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #839 Napisano 27 Lutego 2014 ta plama była denerwującamoim zdaniem renowacja tarczy była wskazanamożesz podać zbliżony koszt takiej renowacji? 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #840 Napisano 27 Lutego 2014 300 PLNFakt, iż liczą sobie jak cygan za babkę!Jednakże tarcza przeszła przez Złotą czyli pośrednika, który pewnikiem coś podskubał.Ale to Panie Omega i na sam widok cena podskakuje.Analogicznie tarcza do Atlantyka Beachboy-a oddawana przez innego zegarmajstra,kosztowała 230 PLN.W obydwóch przypadkach cel uświęcał środki. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #841 Napisano 27 Lutego 2014 Czy to tylko złudzenie, czy napis AUTOMATIC jest zwężony w stosunku do OMEGA?W oryginale C wystawało poza A w logo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #842 Napisano 27 Lutego 2014 Jacku,patrz nie zwróciłem uwagi!Zarówno A jak i C wychodzi poza Omega,jednak sam napis jest jak słusznie zwróciłeś uwagęzawężony o parę punktów.Teraz mam problem, czy bić pianę i wojować?Pewnie odbije się to na tarczy, czy też pozostawić ten niuans?Co radzisz? Nie mniej zwrócę uwagę zegarmistrzowi,że jego koleżeństwo puszcza fuchy,Tym bardziej, że w kolejce czeka na zrobieniejeszcze jedna tarcza.W tym jednak przypadku nie mam żadnego odnośnika,bowiem odziedziczyłem tarczę kompletnie bez napisów. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
John Time 14 #843 Napisano 27 Lutego 2014 Podobnie jak Xylog myślałem, że to może złudzenie. A napis " T SWISS MADE T " ma szerokość zgodną z oryginałem? Kto ma marudzić jak nie zleceniodawcy - jeśli przy ewidentnym byku nic nie powiesz, to firma G uzna (choć po ostatnich ich prezentowanych tu pracach sądzę, że to się już stało), że skoro niedociągnięcia są akceptowane to można nadal iść na łatwiznę i oferować efekt "prawie". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #844 Napisano 27 Lutego 2014 Oj tam, oj tam. Trzeba się cieszyć że sekundnik jest cały 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 221 #845 Napisano 27 Lutego 2014 Dostałem SMS-a, że jest do odbioru, więc mam nadzieję, iż jest oryginalna a nie tylko jakaś czerwona 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #846 Napisano 27 Lutego 2014 @lecJak już tak "wytykamy" renowatorom to za indeksami i na 3 powinny chyba być kropki. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #847 Napisano 27 Lutego 2014 Co powiecie o tej tarczy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #848 Napisano 27 Lutego 2014 Szczerze, czy tak, żebyś się cieszył? 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sztymela 0 #849 Napisano 27 Lutego 2014 Podwapiński proponuje zrobić kit z szklanej wody i kredy,ja zrobię próbę z bielą tytanową nie zmienia koloru. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #850 Napisano 27 Lutego 2014 Szczerze, czy tak, żebyś się cieszył?Szczerze Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach