Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
miromat

Renowacje tarcz - przed i po.

Rekomendowane odpowiedzi

No tarcza chronografu ma za duza czcionke ewidentnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tak ma byc-takich ustalen dokonalisny..

Podjalem sie jej ze wzgledu na pewne zamazania i rozmycia indeksow,oraz przez to ze indeksy byly bardzo slabo czytelne.. Na foto jest ok-dobre swiatlo itp..real byl okrutniejszy.

To po co się dopytujesz jak wyszła ?

Albo patrzymy na tarczę z kilometra, lejemy na wszystko i wmawiamy sobie, że jest idealnie, (mówiąc jakoś to będzie)

albo oglądamy ją pod lupą i czepiamy się wszystkiego...

Ty chyba sam nie wiesz, którą drogę wybrać. 

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po co się dopytujesz jak wyszła ?

Albo patrzymy na tarczę z kilometra, lejemy na wszystko i wmawiamy sobie, że jest idealnie, (mówiąc jakoś to będzie)

albo oglądamy ją pod lupą i czepiamy się wszystkiego...

Ty chyba sam nie wiesz, którą drogę wybrać. 

Ustalenia odnośnie podziałki ok-moje indywidualne-nie musze tego zaznaczać w poście-ktoś to zauważył dobrze..

Dopytuje sie jak wyszła ze względu na fachowość porad , oraz konstruktywną ocenę wykonanej usługi.

Każdy widzi inne detale, każdy zauważa coś innego.

Osobiście widzę w niej parę niedociągnięć.

Chciałem zaczerpnąć oceny kogoś doświadczonego.

Więc szanowny kolego czepiajmy się dalej.. Po to właśnie chyba ten wątek jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed myciem

a5azu8ut.jpg

Po myciu ( koperta zmieniona na czas znalezienia prostej - poprzednia ma krzywe uszy)

yqyrusut.jpg

Mycie wykonałem sam, jeśli moderator stwierdzi, iż cvet nie jest zbyt vintage to proszę post usunąć. Efekty tego mycia są też w dziale radzieckim.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mycie wypadło nadspodziewanie dobrze, gratulacje. Jeśli to nie tajemnica to czym i jak?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek wymoczylem tarczę przez kilka godzin w ciepłej wodzie z mydłem, nastęnie opłukałem i ok 20 -30 min. w wodzie z płynem do mycia okien, płukanie. Teraz najważniejsze. Tarcza mokra, biorę patyk do uszu moczę by napęzniał, pocieram kostkę zwykłego mydła do rąk, tak by na patyku była warstwa mydła i posieram tarczę w brudnym miejscu, trzeba uwarzac by pocierac nie bawełną na końcu patyka, a warstwą mydła na tej bawelnie,- trzeba często pocierac mydło i chwilę tarczę. I ciągle obserwować stan lakieru bo bardzo łatwo zmyć napisy. Nie mogę zagwarantować powodzenia, tarczę łatwo zniszczyć.

Po kilku próbach na różnych tarczach mogę powiedzieć iż działa na takich właśnie białych z miękką powłoką lakierniczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda,że każdy typ tarcz inaczej reaguje na zmywanie. Niemniej jednak efekt Twojego mycia jest bardzo dobry, więc jeszcze raz gratulacje.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Enkil na tarczy tej brudnej widać zadrapania przy osi wskazówek i ubytki w kilku miejscach poza tym przetarcia przy godzinie 9-10 dolna tarcza tego niema - czy ty aby nie mydlisz nam oczu tą odnową

Jak tu widze zamienione tarcze a nie umytą - sorki ale takie moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Enkil na tarczy tej brudnej widać zadrapania przy osi wskazówek i ubytki w kilku miejscach poza tym przetarcia przy godzinie 9-10 dolna tarcza tego niema - czy ty aby nie mydlisz nam oczu tą odnową

Jak tu widze zamienione tarcze a nie umytą - sorki ale takie moje zdanie

jasne kreski przy osi to zdrapany brud a nie naruszony lakier, ciemne to tylko brud. Ubytki na krawędzi wypełniane są białym korektorem biurowym i na mokro roztarte palcem, przy bliższym przyjrzeniu jest to widoczne. Drobne zadrapania znikły bo po namoczeniu lakier stał się miękki i dało się to zwyczajnie rozmazać. Te tercze są łatwe do uratowania. Mam taką jeszcze jedną lecz nie mam zdjęcia przed czyszczeniem , jest tam zadrapania 7 i tego już nie naprawilem, choć miałem pokuszenie by to zrobić jednak zaniechałem, chyba dobrze.

Ed.

Ta plama przy 9,10 to brud, bardzo łatwo się umył. Prawdę mówiąc sam byłem w szoku jak łatwo to poszło

Zamienić tercze to nie takie proste, cvetow jestmało mam tylko jeden taki a zapewniam że chciałbym więcej.

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ moja reputacja została podważona, zamieszczam dodatkowe zdjęcie tarczy, na której widać wypełnione ubytki, o których pisałem, oraz zdjęcia jeszcze dwu takich tarcz, również umytych, lecz bez fotek przed. - nie myślałem, że będą mi kiedyś potrzebne. :(

ade8e9et.jpg

u5eqasub.jpg

5apabyhu.jpg

Do tej rakiety nie mam na razie koperty i jest tymczasowo w noworuskiej

nuda3uve.jpg

Mam nadzieję, że rozwialem wątpliwości.

Pozdrawiam

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jak widzisz,

kolegę jeszcze piana z mydła,

ostrości widzenia pozbawiła :D

a to doświadczenie znane jest

nam wszystkim. :angry:

Wyrażając swe wątpliwości

doprowadził, iż nie co szerzej

opisałeś swą przygodę z mydłem. ;)  

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK skoro piszesz że tak było to znaczy że tak było - Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to mój, uważam nienajgorszy debiut :)

przed (zdjęcie poprzedniego właściciela):

post-60883-0-77001100-1403548090_thumb.jpeg

po:

post-60883-0-37900000-1403548089_thumb.jpeg

Edytowane przez Nightdream

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Czy ktoś zna allegrowicza/renowatora mokoki (http://allegro.pl/show_user.php?uid=6136075)? A może poleca kogoś innego z Warszawy, kto podjąłby się zrobienia tarczy od zera (czy też uściślając - od istniejącej tarczy, którą można zużyć pod nową) na wzór? Obiecuję, że żaden vintage przy tym nie ucierpi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie działa link...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skleił się z nawiasem widzę, to jeszcze raz: http://allegro.pl/show_user.php?uid=6136075

robiłem u niego raz tarczę (od doxy)  i trzy razy pozłacałem kopertę tarcza wyszła ok koperty pozłocił naprawdę ładnie ale niestety termin realizacji, za pierwszym razem kopertę i tarczę robił mi 1 miesiąc, z następną kopertą było ok 2 tygodnie no a trzecią kopertę robił 3 miesiące (miał jakieś osobiste problemy), więcej mu nie wysłałem ale muszę uczciwie przyznać że ta tarcza no i pozłacanie były naprawdę ładnie zrobione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Ok, dzięki za informację. Nic bardzo pilnego na szczęście, więc póki jakość jest to się chyba skuszę. Szczególnie, że z Warszawy jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mokkoki robi ładnie ale zupełny brak kontaktu mailowego i terminy nie do przyjęcia bo nawet kilkumiesięczne z brakiem odpowiedzi jak dla mnie gościa dyskwalifikują

Poczytaj komentarze na allegro

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Ostatnio mam na tyle złe przeżycia z pocztą polską i kurierami, że wolę już nawet poczekać nieco dłużej, niż się użerać z tymi bardzo inteligentnymi i znającymi się na swojej pracy ludźmi - on przynajmniej jest w Warszawie, więc najwyżej będzie można go ponachodzić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio mam na tyle złe przeżycia z pocztą polską i kurierami, że wolę już nawet poczekać nieco dłużej, niż się użerać z tymi bardzo inteligentnymi i znającymi się na swojej pracy ludźmi - on przynajmniej jest w Warszawie, więc najwyżej będzie można go ponachodzić ;)

a Głowaccy też u nich parę razy robiłem tarcze bardzo ładnie robią może trochę drożej ale nie ma problemu z terminami i też w W-wie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem koledzy,moze ktos cos doradzi..

Nie wiem w sumie tez w jaki watek to wepchnac..

Mianowicie mam taka koperte:http://static.pokazywarka.pl/i/3124360/368669/dsc-0470.jpg

Chcialem ja pvd lub czernienie nawet w sumie na chrom byd przystal jednak problem polega na tym iz pierscienz podzialka sie nie wyjmuje.

Przepraszam jesli zly watek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi