loituma 286 #1426 Napisano 25 Października 2017 Piękna robota...Garniturowiec jak się patrzy. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #1427 Napisano 25 Października 2017 Może być w tym trochę magii fotografii, ale i tak efekt jest nadspodziewanie dobry. Tarcza wygląda jak nowa i wlasciwie caly zegarek 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #1428 Napisano 25 Października 2017 Tarcza ma skazy widoczne z bliska ale na reku nie ma sie co czepoac jak na nieodnawiany zegarek z lat 60' 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #1429 Napisano 25 Października 2017 Super, świetnie wygląda. Tak akuratnie do swojego wieku. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 26 #1430 Napisano 26 Października 2017 piękny efekt zabiegów, czym czyściłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #1431 Napisano 26 Października 2017 (edytowane) standardowo wrzuciłem do soku z cytryny:)wskazówki też pojaśniały Edytowane 26 Października 2017 przez CIESLUT 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4570 #1432 Napisano 26 Października 2017 (edytowane) Tylko wrzucasz do soku czy też delikatnie czymś czyścisz np. pędzelkiem? Ile mniej więcej czasu tarcza się moczy? Dziękuję za informację Edytowane 26 Października 2017 przez Qba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #1433 Napisano 26 Października 2017 Soku z cytryny nigdy nie stsowalem, ale jak widac czyni cuda silniejsze niz wiara 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leskias 59 #1434 Napisano 26 Października 2017 Może być w tym trochę magii fotografii, ale i tak efekt jest nadspodziewanie dobry. Tarcza wygląda jak nowa i wlasciwie caly zegarek Bardzo dobra praca :-) nic tylko podziwiać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #1435 Napisano 26 Października 2017 (edytowane) Jak slabo jasnieje to pomagam bardzo delikatnym pedzelkiem tylko trzeba uwazac aby napisy nie zeszly.Moczylem okolo 5min. Edytowane 26 Października 2017 przez CIESLUT 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronsky 39 #1436 Napisano 27 Października 2017 Nabyłem kiedyś taką Omegę, cal. 266. Tarcza i wskazówki były na tyle zniszczone, że po dłuższym zastanowieniu poddałem je renowacji (Głowaccy, W-wa).Przed:Po: oczywiście do tego doszedł pełen przegląd mechanizmu i delikatna polerka koperty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jubiler1 22 #1437 Napisano 27 Października 2017 Śliczna. Z ciekawości, za ile można trafić taką omegę do renowacji ?? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronsky 39 #1438 Napisano 27 Października 2017 Dzięki, ja dałem, jeśli dobrze pamiętam, ok. 700 zł. Wydaje mi się że to sporo. Tarcza mocno zniechęcała, ale jak zobaczyłem werk, nie mogłem się już powstrzymać Renowacja, przegląd mechanizmu itp. kosztowało mnie ponad drugie tyle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #1439 Napisano 27 Października 2017 (edytowane) znaczek omegi i napis tragedia ale zegarek wygląda i tak lepiejjaki był koszt renowacji? ile policzyli sobie za malowanie tarczy? Edytowane 27 Października 2017 przez CIESLUT 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronsky 39 #1440 Napisano 27 Października 2017 Znaczka bym się nie czepiał zbytnio, może zdjęcie jest pod złym kątem, natomiast napis jest faktycznie nie tak jeśli się porównuje do starego.Nie pamiętam dokładnie kosztu, wydaje mi się że było to 300-350 zł (komplet: malowanie tarczy, odnowienie nakładanych elementów tarczy + wskazówek). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #1441 Napisano 27 Października 2017 Renowacja omegi cal 265. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #1442 Napisano 27 Października 2017 To tez glowaccy?Jaki koszt malowania? 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #1443 Napisano 27 Października 2017 (edytowane) To tez glowaccy?Jaki koszt malowania? Tylko Głowaccy robią w Polsce renowację ? Nie, to robi Andrzej z Warszawy, trochę go pomęczyłem z tą tarczą, ale wyszło nieźle.Koszt koło 230 zł ze wskazówkami. Edytowane 27 Października 2017 przez Gregory_70 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronsky 39 #1444 Napisano 27 Października 2017 Renowacja omegi cal 265.Ładnie wyszło. Farba na wskazówkach i indeksach świecąca? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #1445 Napisano 27 Października 2017 (edytowane) Tylko Głowaccy robią w Polsce renowację ? .Wiem, że nie ale poprzedni post był o Głowackich stąd moje pytanie.Ta renowacja wygląda poprawnie i miło popatrzeć.Ile postów bym nie czytał to Głowaccy są chyba ostatnim warsztatem, do którego oddałbym tarczę. Edytowane 27 Października 2017 przez CIESLUT 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #1446 Napisano 27 Października 2017 Ładnie wyszło. Farba na wskazówkach i indeksach świecąca?No ba, toż to luma jest , z czasem trochę ściemnieje i będzie prawilnie.Wiem, że nie ale poprzedni post był o Głowackich stąd moje pytanie.Ta renowacja wygląda poprawnie i miło popatrzeć.Ile postów bym nie czytał to Głowaccy są chyba ostatnim warsztatem, do którego oddałbym tarczę.W sumie testowałem dwóch renowatorów zanim wyniki były zadowalające. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miromat 38 #1447 Napisano 27 Października 2017 (edytowane) Nabyłem kiedyś taką Omegę, cal. 266. Tarcza i wskazówki były na tyle zniszczone, że po dłuższym zastanowieniu poddałem je renowacji (Głowaccy, W-wa). Przed: Po: oczywiście do tego doszedł pełen przegląd mechanizmu i delikatna polerka koperty Wydaje mi się i raczej jestem pewien że pierwotnie tarcza była już kiedyś odnawiana, uwagę zwraca napis Omega. Na moje oko napisany nieudolnie czymś w rodzaju rapitografu kreślarskiego. Zegarek jest dość wiekowy i tarcza mogła być robiona kilkadziesiąt lat temu. Także nie ma czego żałować, teraz jest lepiej. Edytowane 27 Października 2017 przez miromat Nie cytujemy zdjęć. 0 Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #1448 Napisano 27 Października 2017 Renowacja omegi cal 265.Bardzo fajnie przeprowadzona renowacja. Jak dla mnie super. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1910 #1449 Napisano 13 Grudnia 2017 Mogę prosić na PW namiary do kogoś kto zrobi ładną renowację czarnej tarczy Atlantica? Będę zobowiązany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1450 Napisano 14 Grudnia 2017 Interesuje Cię pełna renowacja, czy czyszczenie? 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach