kiniol 2281 #1401 Napisano 2 Czerwca 2019 (edytowane) Szkło... białe, matowione... Krosno jeszcze robi... Edytowane 2 Czerwca 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1402 Napisano 2 Czerwca 2019 (edytowane) tu akurat zrobimy renowację starego bo warto .... Edytowane 2 Czerwca 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1403 Napisano 3 Czerwca 2019 (edytowane) No to pokaż gdy skończysz... zawsze warto... Edytowane 3 Czerwca 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1404 Napisano 3 Czerwca 2019 (edytowane) No na pewno nie będzie jak szklana nowa, ale zobaczymy ja wyjdzie . Postaram się nawet jak uda się, wyczyścić krawędzie i posklejać, żeby kurz nie wchodziły szczelinę powtórnie ... coś w tej tarczy jest intrygującego (historia?), że chce ją zachować ... Edytowane 3 Czerwca 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #1405 Napisano 3 Czerwca 2019 No na pewno nie będzie jak szklana nowa, ale zobaczymy ja wyjdzie . Postaram się nawet jak uda się, wyczyścić krawędzie i posklejać, żeby kurz nie wchodziły szczelinę powtórnie ... coś w tej tarczy jest intrygującego (historia?), że chce ją zachować ... Po poskładaniu do kupy warto by położyć szkliwo wtedy nie będzie wchodził kurz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1406 Napisano 3 Czerwca 2019 Zobaczę jak to wygląda . Nie chcę ruszać naklejonego papieru. Powiem że te pęknięcia w sumie mi się podobają.Są ja zmarszczki na twarzy. Tu mi się wydaje dodają powagi. Widziałem b. podobny zegar z nową tarczą i ....wolę tą starą. Tu ukłon w stronę Krzyśka - stare i ze śladami przeszłości i przejść ma swój urok... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1407 Napisano 3 Czerwca 2019 Po poskładaniu do kupy warto by położyć szkliwo wtedy nie będzie wchodził kurzJakie szkliwo? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1408 Napisano 7 Czerwca 2019 Wracamy do Gronemanna , frezowania dorobione, wstawki zrobione , braki uzupełnione. Kleję szeroko pojętą koronę . Zegar przyszedł lekko rozklejony w 2 częściach. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1409 Napisano 7 Czerwca 2019 Ściśnięte , że Hej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom777 11 #1410 Napisano 7 Czerwca 2019 (edytowane) Fajny labirynt Edytowane 7 Czerwca 2019 przez Tom777 0 Pozdrawiam Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1411 Napisano 21 Czerwca 2019 (edytowane) Powoli doczyściłem skrzynkę Gronemanna z "pomaziania" ciemną zabarwioną politurą ... Oczom ukazał się piękny orzech , nie fornir tylko pełne klocki . Skrzynia waży prawie 16 kg ... Teraz umyć w benzynie i terpentynie i pięknie zakonserwować woskiem . Po wyczyszczeniu widać że wosk był na skrzyni pierwotnie . Ps to tylko wyczyszczone drewno ... Edytowane 21 Czerwca 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #1412 Napisano 21 Czerwca 2019 W jaki sposób doprowadziłeś ją do takiego stanu?Specjalnie cofnąłem się kilka stron, żeby porównać jak wyglądała przedtem. Rewelacja. 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1413 Napisano 21 Czerwca 2019 (edytowane) Piękna skrzynia i piękny efekt.Usuwanie starej politury z tych zawijasków i esków-floresków to jakiś tajemny patent? Z płaskich powierzchni to pikuś ale te zdobienia to tortura Edytowane 21 Czerwca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1414 Napisano 21 Czerwca 2019 No jest to tortura ....Przy okazji zrobię zdjęcie przyrządu do tortur i pokażę 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1415 Napisano 23 Czerwca 2019 Skrzynia umyta , przygotowana do woskowania ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #1416 Napisano 23 Czerwca 2019 Wyjątkowo ładna skrzynia,ale też i pracy włożonej masa ! kiedy znajdujesz czas na to wszystko czas?ja pracuję w przydomowym warsztacie ,więc nie dojeżdżam do pracy i tak nie mogę wygospodarować więcej czasu jak na najwyżej na naprawę budzika 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1417 Napisano 23 Czerwca 2019 Skrzynia umyta , przygotowana do woskowania ... Skrzynia marzenie Takie lubię .... ale kiedy na taką natrafię ? Cóż , jeszcze trochę cierpliwości na czekanie , a później , cierpliwość na czyszczenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1418 Napisano 23 Czerwca 2019 Dzięki, czasu mam tyle ile kot napłakał (11 godzin jestem poza domem ) ... ale staram się z godzinę , dwie popracować nad zegarami. Teraz fajne warunki , siadam w ogrodzie i dłubię, dobra muzyka w tle i nic do szczęścia więcej nie chcę ... Żona ma swój ukochany ogród, psy ...Wakacje od 6 lat spędzam w domu, zawsze się znajdzie coś do robienia . Trochę rower, spacer, trochę zegary, nie chce mi się już nigdzie jeździć ... tu jest moje miejsce , tu odpoczywam, po prostu lubimy tu być ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1419 Napisano 26 Czerwca 2019 Skrzynia wypolerowana i gotowa do złożenia i okucia ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1420 Napisano 26 Czerwca 2019 (edytowane) w taki upał woskowałeś ? To wosk chyba w płynny Patrząc na skrzynię przed polerowaniem .... to była cudna , a teraz , to słów brakuje . Edytowane 26 Czerwca 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #1421 Napisano 26 Czerwca 2019 W ciągu dnia dech zapierała temperatura na zewnątrz, a teraz...Dech zapiera widok tej skrzyni. Ciekawy jestem zapachu tej skrzyni, terpentyna, teraz wosk. 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1422 Napisano 26 Czerwca 2019 Nie, woskowałem trzy dni temu , ale i tak robię to na "ciepło " z terpentyną, a potem (po 2h) mocna 2kW suszarka na 70 stopni i wtapiam wosk w drewno... dwa dni przerwy, flanela , wełna i szczotka z włosia lub stylonu i poleruję ... Muszę powiedzieć, że w rzeczywistości nawet lepiej się prezentuje niż na zdjęciu ... powoli przystępuję od jutra do składania zegara . 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1423 Napisano 29 Czerwca 2019 No i wio na ścianę , cudem udało się znaleść kawałek "placa" ... teraz montaż mechanizmu. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1424 Napisano 29 Czerwca 2019 :) :) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luks 51 #1425 Napisano 30 Czerwca 2019 skrzynia przepięknie zrobiona wygląda świetnie tak jak wszystkie na twojej ścianie jest teraz jaśniejsza niż po tej politurze czy po umyciu używałeś wosku w kolorze czy typowo "bezbarwnego'' 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach