Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

TomASH

Omega NEWS 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę zdradzić wszystkich informacji ale niektórymi się podzielę... ;)

W 2011 roku Omega na pewno zmodyfikuje Planet Ocean. Chodzi głównie o mechanizm (seri8XXX)

oraz materiały - wprowadzona zostanie ceramika. Dodatkowo pojawi się nowy chronograf z dwoma

counterami bazowany na nowym kalibrze 9300. Kto więc zastanawia się nad zakupem PO ze starym

werkiem 2500 niech dłużej nie czeka bo cena nowej PO będzie znacznie wyższa :)

Aqua Terra z białą tarczą będzie dostępna ze wskazówkami oraz indeksami z czarnym pvd.

Z damskich nowości pojawi się m.in. Omega Ladymatic z mechanizmem serii 8XXX

Baselworld 2011 przyniesie na pewno wiele ciekawych czasomierzy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pytam nawet skąd masz info - ale ładnie to tak wynosić sekrety ;)

PO z ceramiką i nowym werkiem super, tyle, że zastanawiam się jak będzie z ceną. Piszesz, że będzie znacznie wyższa.

Moim zdaniem, jeśli cena PO zbliży się do Ceny Submarinera na 4-5 tyś, to OMEGA strzeli sobie w kolano.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejsza informacja to jednak wprowadzenie modyfikacji do kalibru 2500.

Prawdopodobnie już od grudnia będzie wypuszczony Cal 2500D ze zmodyfikowanym

systemem Co-Axial, takim jak w 85XX (tzw. three lever zamiast two-lever).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w końcu! Już myślałem że nigdy PO nie zmodyfikują. Ceramika i nowy mechanizm? Świetny pomysł, mam tylko nadzieje że rozmiary zostaną takie same. Pozostaje tylko kwestia ceny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w końcu! Już myślałem że nigdy PO nie zmodyfikują. Ceramika i nowy mechanizm? Świetny pomysł, mam tylko nadzieje że rozmiary zostaną takie same. Pozostaje tylko kwestia ceny...

Ceramike juz wrzucili z malym liftingiem tarczy i cena juz skoczyla o kilka tysi, to jak dorzuca jeszcze lepszy werk, to... na 1000% kupilbym juz Suba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceramike juz wrzucili z malym liftingiem tarczy i cena juz skoczyla o kilka tysi, to jak dorzuca jeszcze lepszy werk, to... na 1000% kupilbym juz Suba ;)

Tak, tak tylko, że ten sub też pewnie podskoczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a poza tym SUB ma tylko 40mmm...co zdecydowanie nie każdemu pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a poza tym SUB ma tylko 40mmm...co zdecydowanie nie każdemu pasuje.

Do 40mm trzeba dojrzec ;) Tak jak dorasta sie do Rolexa, czy materialow innych niz stal...

Z tych dwoch wybralbym zdecydowanie SUBa (choc mam "jeszcze-chwilowo-juz niedlugo" PO 42mm)

[a zeby nie bylo ze lubie wylacznie male - mam i 46,5mm potwora]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 40mm trzeba dojrzec ;) Tak jak dorasta sie do Rolexa, czy materialow innych niz stal...

Święta prawda. Wiem to z autopsji :D

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:D o rany , to ja nigdy nie dorosnę ? ;)

Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204   ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof 

i inne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektórzy już tak mają ;) ale nie przejmuj się, moja żona zawsze z uśmiechem na twarzy do mnie powtarza : Ty to chyba nigdy nie dorośniesz :D

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@carlito: patrzac na liste zegarkow, jakie aktualnie posiadasz, to masz bardzo duzo klockow do zabawy ;) po co w takich warunkach dorastac? :D nic tylko sie bawic :)

@jajacek: nie kazdy dorasta, ale jak juz to przychodzi, to nie wiesz skad i nie mozesz sie oprzec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W 2011 roku Omega na pewno zmodyfikuje Planet Ocean. Chodzi głównie o mechanizm (seri8XXX)

Tego mi brakowało w obecnej PO (in-house'a). Jeszcze trochę i będzie można wzdychać pełną parą :rolleyes:

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotki nowej PO masz w odpowiednim wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę cenę zegarków na obecnych inhausach Omegi, to mi wychodzi, że PO na ichnim chrono powinna kosztować więcej niż Rolek, a to już trochę nie ten tego... Bardzo jestem ciekaw, jak to będzie z cenami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotki nowej PO masz w odpowiednim wątku.

Fotki widziałem, ale wątku, o którym mówisz, nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omega_image.2199368.jpg

omega_image.2199408.jpg

omega_image.2199383.jpg

omega_image.2199388.jpg

omega_image.2199393.jpg

omega_image.2199413.jpg

omega_image.2199463.jpg

omega_image.2199468.jpg

omega_image.2199473.jpg

omega_image.2199488.jpg

omega_image.2199348.jpg

omega_image.2199353.jpg

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezel w 300m majstersztyk ! Kojarzy mi się z grubaśnym merasiem AMG Lub BMW M3 :D Planeta w chrono jak zresztą pisałem już wcześniej MIAZGA ! Natomiast nowy Speeedmaster mi się nie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega nie zawiodła w tym roku. Super, że wprowadzili nowy własny werk z chronografem.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Speedy znakomity- oczywiście nie gold, ale stalowy, na bransolecie. Za to smal second wyszedł taki "żegerowaty"- nawet bezel podobnie za gruby jak w Master Control.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa PO Chrono fajna ale zwykła jakoś mnie nie rusza.Choć z drugiej strony stara PO mi się długo nie podobała więc może i do tego się przekonam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla Omegi wielki plus za werk, ale stylistyka większości modeli do mnie nie przemawia i zdecydowanie wolę dotychczasowe. Oczywiście mówię na podstawie zdjęć. Przy poznaniu na żywo to może się zmienić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.