Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
SIRLUKE1

Klub Miłośników Zegarków Steinhart

Rekomendowane odpowiedzi

Też lubię jak zegarek ma dobrą lumę, a kiepskie "świecenie" uważam za poważną wadę zegarka.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też lubię jak zegarek ma dobrą lumę, a kiepskie "świecenie" uważam za poważną wadę zegarka.

A ja nie, ale tylko w przypadku, w którym wskazówki wyłapują resztki światła i da się odczytać godzinę. Seiko wypadało pod tym względem lepiej niż moja Certina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zadałem takie przewrotne pytanie dlatego, że moje zegarki fajnie świecą jak się je dobrze wcześniej naświetli,ale i to nie trwa długo. Przy normalnym użytkowaniu mojego zegarka (stenek pilot), mając go cały dzień na łapie, wieczorem (będąc w kinie) i tak nic nie świeciło.

Rozumiem, że wasze zegarki mają tak dobrą lumę, że bez dodatkowego naświetlania w nocy świecą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mogę narzekac na swiecenie Stenka OVM. Jak na barwiona lume moze byc. Moim mistrzem jest Helson potem Orient MForce, Citek Attesa, Ocek, potem wg mnie standard i dalej Aevig Huldra, OVM, Zodiac VWolf, ktory swieci bardzo krotko i słabo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to powiem Ci Artut, że Orient Aid Diver to średniak. U mnie DB Pro Aqua łądnie i długo i Citizen AS-4020 jak zakładam wieczorem i naświetlę to do rana spokojnie odczytuję godzinę. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj odebrałem ceramiczny bezel do One, podjąłem się sam wymiany co okazało się w miarę proste gdyż bezel jest wklejany a nie wciskany.

Po 15 min  nowy już był na miejscu :D

gallery_71657_1807_177281.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zadałem takie przewrotne pytanie dlatego, że moje zegarki fajnie świecą jak się je dobrze wcześniej naświetli,ale i to nie trwa długo. Przy normalnym użytkowaniu mojego zegarka (stenek pilot), mając go cały dzień na łapie, wieczorem (będąc w kinie) i tak nic nie świeciło.

Mam to samo czy to w pilocie czy w nurku, świecą ładnie, ale stosunkowo krótko.

Edytowane przez Bronson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zimno się zrobiło, w górach śnieg spadł - znaczy Święta idą.

Jak kto grzeczny był to pomału o prezencie (dla siebie :) ) mógłby pomyśleć.

Czy coś takiego jak zakup grupowy z ciekawym upustem funkcjonuje w sklepie Steinhart ?

No i czy byliby chętni ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakup grupowy??? Chyba kolega nowy tutaj. Napisz do SirLuka czego potrzebujesz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżbym popełnił faux pas swoim pytaniem o zakup grupowy ?

Przeglądając forum widziałem że wcześniej jak i później ta forma funkcjonowała - np. patrz posty: #681027, #681275, #954006, a nie doczytałem, żeby została odwołana. Pomyślałem więc, że można, i że może ktoś jeszcze byłby zainteresowany. 

Potwierdzam też domysły Kolegi - tak, jestem tu nowy. Jakieś 10 dni temu przywitałem się i zadałem inne pytanie , ale SirLuke nie było chyba jeszcze na forum od tego czasu. 

Przy okazji - każdy gdzieś kiedyś pojawia się po raz pierwszy, a powitanie "Chyba kolega nowy tutaj" jest takie sobie :D 

Ale dzięki za radę - jak nie doczekam się SirLuka na forum, to napiszę bezpośrednio, ale chętniej najpierw porozmawiałbym tu, ponieważ zawsze ciekawiej jest jak rozmowa odbywa się w większym gronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z oglądu wirtualnego spodobały mi się Mariny od Steinharta. Gdyby "polska" limitka miała tarczę granatową, tak jak na zdjęciach światło odbija, to by problemu nie było. Ale że jest czarna, to mam zagwostkę w temacie "który zegarek wybrać". Najbardziej podoba mi się "Rzymianka" tylko obawiam się, że 44mm to może być ciut za dużo :unsure:

Więc - czy może weszła w życie koncepcja terenowych agentów i taki we Wrocławiu może taki zegarek dać przymierzyć? Albo może ktoś ma taki (ewentualnie Arabkę) i pokaże zdjęcie nadgarstkowe? Mój nadgarstek to - mnie więcej - 16,5cm.

Edytowane przez matb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 mm przy tym akurat zegarku to duzo przy Twoim nadgarstku.

Uszy sa tak wyprofilowane że mogą juz wystawac za nadgarstek.

Najlepiej przymierzyć przed zakupem.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bank będzie za duży, ja mam wite 19-19.5 i jest w sam raz. Na dole i na górze brakuje po kilka mm do krawędzi nadgarstka.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich fanów zegarków Steinhart.

Planuję zakup mariny, klasycznej, biała tarcza, arabskie indeksy, niebieskie wskazówki, naciąg manualny,słuszny rozmiar.

Po obejrzeniu zdjęć różnych zegarków wybór zmierza w kierunku MARINE CHRONOMETER II ARABSKA.

Ale dla mnie (jak i zapewne dla Was) zegarek, to nie jest zwykły czasomierz, ale coś więcej (a nawet dużo więcej :) ).

Stąd jego zdobycie to nie zakup pietruszki w warzywniaku, ale mała zabawa, która sama w sobie sprawia mi już satysfakcję.

Dlatego przeczytałem całość tego forum (piszę przeczytałem, a nie przebrnąłem, ponieważ miałem dużo przyjemności przy lekturze i cieszy mnie poziom wymienianych opinii) 

Chciałbym pomęczyć Was trochę pytaniami i liczę na odpowiedzi i opinie, które pozwolą mi na podjęcie decyzji.

Na początek mam pytanie dotyczące samej procedury zakupu:

SIRLUKE1 - czy zegarek zamówiony u Ciebie jest wysyłany od Steinharta bezpośrednio do nabywcy, czy też trafia do Ciebie i dopiero Ty wysyłasz go do klienta ?

Pytam, ponieważ, jeśli zamówiony zegarek trafia najpierw do Ciebie, to czy sprawdzasz przed wysyłką do klienta, czy zegarek nie ma jakiś wad (które - jak wynika z postów - czasami się zdarzają) ?

I jeśli (odpukać) zegarek, jaki klient otrzyma, miałby jakąś wadę, to czy należy odesłać go do Ciebie (co byłoby na pewno wygodniejsze), czy też trzeba go wysyłać do Steinharta ?

To pytania na początek, potem będę miał techniczne  :)

Fakt zaganiany jestem ostatnio. Zmieniłem nieco główne zajęcie zawodowe i obecnie choruję na permanentny brak czasu.

Do rzeczy:

Zegarki trafiają do mnie bezpośrednio. Każdy jest oglądany przeze mnie - od razu zaznaczę, oględziny wykonuję gołym okiem, nie używam lupy.

Jeśli trafi się jakaś wada, to serwis jest w Polsce. Realizacja door to door, na mój koszt ;)

Zapraszam

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji garść news'ów

Ocean 1 Chrono planowany jest na połowę przyszłego roku.

Niebawem pojawi się Ocean 1 w wersji blue. Wersja Premium ;)

Uki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bank będzie za duży, ja mam wite 19-19.5 i jest w sam raz. Na dole i na górze brakuje po kilka mm do krawędzi nadgarstka.

Szkoda. Więc albo się idzie zdecydować na Marinę 38, albo szukać czegoś innego w podobnym stylu.

Marina bardzo ładna, ale wsadzona w niej ETA to jednak "tylko ETA", i nie jest chronometrem. Poza tym rzymskie cyfry miały w sobie to "coś".

OK, dzięki za sugestie w sprawie wielkości.

Zmierzyłem nadgarstek i wyszło, że się wcześniej pomyliłem. Powinno być 17,5cm, co zdaje się jednak i tak niewiele zmienia w kwestii dopasowania Rzymianki :unsure:

Edytowane przez matb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matb, to moze cos takiego ??breguet_image.650591.jpg

To oryginalny Breuget? Jeśli tak, to niestety, nie moja kategoria cenowa :-( Więc na razie pozostaje poza moimi zainteresowaniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie obejrzałbym i przymierzył MARINĘ CHRONOMETER II arabską, którą jestem zainteresowany. Kolega matb pytał o agenta we Wrocławiu, a mnie interesuje agent w Poznaniu :).  

Czy agent czasami rusza w Polskę ?    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powracam do klubu z nowym nabytkiem. Dziękuję Łukaszu :)

Fotka robocza, w swoim czasie porobię lepsze.

90349338691350492413.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy  propozycja. Poza tym Steinhart mógłby wprowadzić do sprzedaży pasek gumę 22 mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy  propozycja. Poza tym Steinhart mógłby wprowadzić do sprzedaży pasek gumę 22 mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi