Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
SIRLUKE1

Klub Miłośników Zegarków Steinhart

Recommended Posts

Pożegnalne zdjęcia Mariny. Na plus piękna tarcza, jakość nadruków, fajny Unitas. Wskazówki barwione chemicznie - też pozytyw. Niestety, nowszy model chyba mu ustępuje.

Po zrzuceniu przeze mnie 16 kg wagi, zegarek zrobił się zwyczajnie za duży. I nie chodzi o 44 mm średnicy, lecz o jego grubość - ponad 14 mm.

2.jpg

5.jpg

6.jpg

Generalnie nie lubię odkrytych dekli, bo zwykle nie ma czego oglądać, ale ten jest wyjątkiem.

Nie wiem czy nie nosiłbym co jakiś czas deklem do góry ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Piękny zegarek, miałem przez kilka dni (w naprawie), fajnie leży, ale nie było chemii (mogłem odkupić w dobrej cenie). No i ja to w sumie preferuję brąz...

Trudno się z tym nie zgodzić, kształt i kolor wskazówek jest obłędny, no i Twoja to Rzymianka, IMO fajniejsza wersja.

Witam,

Bardzo przemawiają do mnie dwa modele Steinhart'a. Triton i Ocean 2 premium (pierwszego wyobrażam sobie z dodatkową bransoletą w stylu engineer'a również dostępną na stronie internetowej). Niestety w Austrii w której mieszkam nie ma z tego co widzę żadnego przedstawiciela oferującego te zegarki. I tu pojawia się moje pytanie: czy znalazł by się posiadacz któregoś z tych zegarków w okolicy Graz-u kto byłby tak miły i pozwolił pomacać i przymierzyć takie cudeńko?

Na święta wybieram się odwiedzić rodzinę więc jeżeli jest sklep który posiada na stanie te zegarki to prosił bym również o namiar (Trójmiasto lub Suwałki).

Z góry dziękuję i życzę miłego dnia :)

8 godzin temu, Thomas666 napisał(-a):

Tritona Bronze możesz pomacać u mnie. Zapraszam do 3 City.

To jak się sprawa nie rozwiąże wcześniej to skontaktuję się pod koniec roku, dzieki :)

A ma ktoś obecnie dostępną wersję Marine - 42mm? https://steinhart-zegarki.pl/pl/p/MARINE-CHRONOMETER-42-WHITE-ROMAN/539

Widzę że koperta się zmieniła, wersja 44mm wyjątkowo mi nie leżała - wygląda też jakby koronka była bardziej dopracowana niż w większej wersji... ktoś ma może i podzieli się opinią?

Rozglądam się za czymś z unitasem -

W dniu 1.12.2022 o 09:51, Istvan napisał(-a):

A ja uwielbiam to wzornictwo sprzed, co najmniej, 170 lat. :)

Mam tak samo - lubię "dojrzałe" wzornictwo - może nie aż z przed 170 - ale na pewno starsze ode mnie :D

:)

Cóż, to może ja napiszę pierwszy post od lat ;) Zakochałem się w Nav B-Uhr 44. I teraz tylko krótkie pytanie. Chcę zamówić bezpośrednio ze strony Steinhart. Czy jest jakaś możliwość otrzymania rabatu? Czy jako Klub "mamy" tam kogoś? Zna ktoś patent, czy i jak można zbić cenę? Pozdrawiam!

Jak większość mikrobrandów ceny są liczone z mniejszą marżą i na rabat bym raczej nie liczył. 500€ za Unitasa w fajnym jakościowo wykonaniu to nie jest jakaś nierealistyczna cena wg mnie.

21 godzin temu, Zihuatanejo napisał(-a):

Zakochałem się w Nav B-Uhr 44.

Sugerowałbym zamówić w miejscu który przyjmuje zwroty ;)

DSC03064.jpg

Edited by Daito

Żona mi wczoraj kupiła na Allegro Steinhart military 47 mm. Po świętach już powinien być.
Nie mogę znaleźć informacji o tym modelu, na ile on jest wodoszczelny?
Wszystkim życzę wesołych świąt i pozdrawiam.

19 godzin temu, Zaenczkowski napisał(-a):

Przedwczoraj dostałem paczkę. Niestety zegarek różni się od tego co widziałem na zdjęciu, jest trochę inny kolor.
https://allegrolokalnie.pl/oferta/steinhart-military-47-mm-eta-unitas

Nie sugeruj się zbytnio kolorami na zdjęciach widzianych na monitorze - monitor przekłamuje z reguły w jedną albo drugą stronę...