Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Aktualne błędy w działaniu forum

Rekomendowane odpowiedzi

Był na forum taki wątek "Jaki masz dziś zegarek na ręku". Po ostatnich pracach nad forum nie jestem w stanie go znaleźć, a adres zapisany w Ulubionych przeglądarki przekierowuje teraz na stronę główną forum.

Nie widzę go też w Moja zawartość, a pisałem tam kilka razy.

Czy wątek wyleciał tylko na chwilę z okazji przerabiania zdjęć Imageshack, czy permanentnie został zlikwidowany?

Mam nowy czasomierz i chciałem się nim pochwalić :(

Nie jestem pewien, ale chyba szukasz tego:

http://zegarkiclub.pl/forum/index.php?showtopic=316

" w poszukiwaniu straconego czasu..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką odpowiedź dostałem z działu obsługi klienta WP:

"W celu analizy źródła problemu, należy przysłać następujące dane (wymagane do obsłużenia zgłoszenia):

a) pełne logi transmisji SMTP z serwerem wp.pl

b ) adres e-mail Nadawcy Kopertowego (Envelope-From / Envelope-Sender)

c) przykładowy adres e-mail odbiorcy

d) data wysłania wiadomości"

DawPi czy możesz mi udostępnić takie informacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary adres z ulubionych już powinien działać.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

czy może wiadomo już coś odnośnie nie przychodzących wiadomości i wp.pl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwyraźniej nie.

Chciałby przekazać sprawę WP dalej, ale nie otrzymałem odpowiedzi na zadane powyżej pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komunikat admina serwera w sprawie maili do wp.pl:

Otrzymałem informację, że udało się ustalić przyczynę problemu i ją usunąć. Problem występował tylko dla maili dostarczanych do wp.pl ze względu na stosowane przez nich zabezpieczenia. Problem nie powinien już występować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, powiadomienia przychodzą :)

Widzę, że masz pocztę na wp*pl, zatem dzięki za info! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że masz pocztę na wp*pl, zatem dzięki za info! :)

Tak na wp.pl. Niestety powiadomienia przychodziły przez 1 dzień, teraz znowu cisza :)

Jestem na urlopie i dopiero wychwyciłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety na wp.pl dalej problemy, ja założyłem konto na onecie i wszystko przychodzi już dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z umieszczaniem filmów z youtube'a w swoich postach. Jak tworzę nowy post i wklejam kod [/media]

film jest widoczy. Jednak po zatwierdzeniu postu film znika, zostają tylko znaczniki [media]

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na wp.pl. Niestety powiadomienia przychodziły przez 1 dzień, teraz znowu cisza :lol:

Jestem na urlopie i dopiero wychwyciłem...

WP znowu odpaliła. Powiadomienia przychodzą od wczoraj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowsza Opera.

[media][/media]

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bobwoj, coś nie działa.

Dokładnie to chcę przekazać. Podczas tworzenia nowego postu wklejam kod z youtube pomiędzy znaczniki i pojawia się film, ale po zatwierdzeniu postu film znika zostają tylko widoczne znaczniki.

beztytuupog.jpg

[media][/media]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal nie działa "My content"...czy jest szansa, że kiedykolwiek będzie działać ??

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Zauważyłem, że nie mogę za nic włączyć komunikatora. Rozwijam tabelkę przy loginie ale ona bardzo szybko znika. Nawet jak zdążę najechać i kliknąć "komunikator" to i tak pojawia się "profil użytkowanika"

Może da się go włączyć jakoś inaczej?

Pozdrawiam Roman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest ciekawostka. Temat w koszu a zarazem jeszcze w dziale sprzedam. Po kliknięciu za każdym razem ląduje się w koszu....:

post-6402-0-10972400-1334693592_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka razy już natrafiłem na taki bug, choć mnie po kliknięciu w taki temat (już usunięty, ale jeszcze jakimś cudem widoczny) ukazywał się ekran w stylu "nie można odnaleźć wiadomości" czy coś w tym stylu.

Ciebie (jako MODa) w takim przypadku przenosi do kosza. Zwykli userzy nie mają widocznego tego, że się tak wyrażę "podforum".

Na mój chłopski rozum jest to pewnie w jakiś sposób związane z "odświeżaniem forum".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie działa prawidłowo od pewnego czasu (?) , przynajmniej na podforum zegarowym , licznik wyświetleń tematów. Liczba wyświetleń zmienia się dopiero po napisaniu postu (np z 60 wyświetleń tematu po napisaniu w nim postu wyświetla się nagle 120). Co to jest ?

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarant, to ustawienie jest aktywne odkąd pamiętam. O co chodzi? Już wyjaśniam, ustawienie z panelu admina:

Update Topic Views Immediately

If enabled, the topic views counter will be updated as one loads a topic. If not enabled, the topic views will be written to another table and the topic views updated every 3 hours. This will significantly reduce overhead on the topics table if you have a very busy board as it overcomes the write lock initiated when the topic counter is updated.

Generalnie chodzi o optymalizację działania forum i zapytań do bazy danych. Kiedy to włączę to wyświetlenia tematów będą aktualizowane na bieżąco, ale po prostu szkoda CPU, by to wykonywać każdorazowo, więc dzieje się to automatycznie co jakiś czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby co 3 godziny jak pisze - to za często.Ale to odświeżanie dzieje się rzadziej niż co kilka dni. Niby gadżet, ale jednak...

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.