amroziuk 99 #1001 Napisano 23 Lutego 2016 Czyli u nas za dwa dni będzie słonecznie... A co masz do naprawy jakieś słoneczne zegary? 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1002 Napisano 23 Lutego 2016 Korekta analemmy 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1003 Napisano 23 Lutego 2016 Naslonecznienie nam doskwiera?. Co w obecnych warunkach powinno byc raczej zbawienne . IMO. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1004 Napisano 23 Lutego 2016 Kurcze. Chyba zaraz pójdę po miotłę 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #1005 Napisano 23 Lutego 2016 Te numery "4" i "34" świadczą o tym, że te Wasze obudowy robiła chyba ta sama stolarnia która robiła obudowy dębowe i mahoniowe do roczniaków. Ciekawe czy to była stolarnia zewnętrzna czy własna? 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1006 Napisano 23 Lutego 2016 Sądzę, że przy tak dużej produkcji mieli chyba własną. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1007 Napisano 24 Lutego 2016 Sądzę, że przy tak dużej produkcji mieli chyba własną. Mysle ze tak. Raczej jestem pewien. Porownujac numerki na obudowach zegarow rocznych ktore posiadam oraz te z innych zegarow mozna byc tego pewnym ze skrzynki byly wykonywane w jednej stolarni. Malo tego porownujac kroj pisma stolarza, mozna domniewywac ze wykonywal je ten sam fachman. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #1008 Napisano 28 Lutego 2016 Dziś niedziela więc oprócz naprawy pęknietej rury w ścianie kuchni był czas na skończenie mojego pięknego Beckera rocznik 32 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1009 Napisano 28 Lutego 2016 Śliczny, gdybyś kiedyś wpadł na pomysł by się go pozbyć to pisz na pw. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1010 Napisano 29 Lutego 2016 No No. Teraz to ten zegar wyglada . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 99 #1011 Napisano 29 Lutego 2016 Aaaaa to ten złuszczony co go widziałem na żywo?Jak to ten sam nooo to przeszedł fajną przemianę na lepsze... 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1012 Napisano 29 Lutego 2016 Kurde jak Roman tak go pieknie wyglaskal? . Ten zegar to byl bidulek- juz nie jest. Na fotkach nie widac ale to "gigant" jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #1013 Napisano 29 Lutego 2016 A dziękuję ,faktycznie po szlifowaniu i politurowaniu zegar ma piękną skrzynię a i wielkość słuszną ponad 60cm dł i 30 wys 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caman 1 #1014 Napisano 3 Marca 2016 Pochwalę się swoją najnowszą zdobyczą. Więcej zdjęć: http://pokazywarka.pl/qla8zd/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1015 Napisano 3 Marca 2016 Super pocisk, gratulacje. Pokaż środek, jak będziesz zaglądał. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #1016 Napisano 6 Marca 2016 Dodaję niedawno kupionego GB Moim zdaniem dość ciekawy egzemplarz. Mechanizm bez wybitych sygnatur I ta skrzynia. Pasuje mi bardziej pod Francuski wyrób. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1017 Napisano 6 Marca 2016 Sygnatury były, tylko je usunięto. Zegar wyprodukowano mniej więcej w 1920 roku. Wygląda na produkt eksportowy do Francji. Myślę, że niemieckie oznakowania nie cieszyły się tam wówczas zbytnią popularnością... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #1018 Napisano 6 Marca 2016 (edytowane) Pewnie masz rację Piotr ale ktoś zadał sobie trudu żeby usunąć sygnatury Domowa przeróbka czy już fabryczna ? Tu mam jeszcze jeden dziś znaleziony tym razem jest w Czechach chyba wcześniejszy wyrób Edytowane 6 Marca 2016 przez roberto266 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 99 #1019 Napisano 6 Marca 2016 Fabryczna lub dystrybutor zacierał ślady pochodzenia mechanizmów. 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #1020 Napisano 6 Marca 2016 Bardzo ładną skrzynię ma ten sfrancuziały Becker. Podoba mi się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #1021 Napisano 6 Marca 2016 Podobnie w rocznych zegarach GB spotyka się edycję z identycznie wyfrezowanymi medalami. Było wiele teorii, z tego co wiem- żadna nie została w 100% potwierdzona. Jednak sposób zacierania punc świadczy moim zdaniem o działaniu fabrycznym. Jeżeli dystrybutor, to jakiś wielki, typu BHA? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #1022 Napisano 6 Marca 2016 Dz Bardzo ładną skrzynię ma ten sfrancuziały Becker. Podoba mi się.Dzięki fakt skrzynia bardzo ładna i ch.. ciężka Tylko do renowacji trochę śladów po korniku zwłaszcza w plecach. A tu zdjęcie tego z Czech GB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #1023 Napisano 6 Marca 2016 Podobnie w rocznych zegarach GB spotyka się edycję z identycznie wyfrezowanymi medalami. Było wiele teorii, z tego co wiem- żadna nie została w 100% potwierdzona. Jednak sposób zacierania punc świadczy moim zdaniem o działaniu fabrycznym. Jeżeli dystrybutor, to jakiś wielki, typu BHA?Też tak myślę tym bardziej że już kilka widziałem wcześniej takich mechanizmów ale większości były to sprężynowe. Trochę dziwne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teddy61 49 #1024 Napisano 6 Marca 2016 Mogę się też pochwalić budzikiem GB z usunietą jedną sygnaturą. Był niewątpliwie przeznaczony na rynek francuski, o czym świadczą napisy na deklu: ZDJĘCIA: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teddy61 49 #1025 Napisano 6 Marca 2016 Następne zdjęcia: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach