tarant 2971 #1176 Napisano 26 Sierpnia 2017 Nie pasuje. Te modele miały wyłącznie blaszane, srebrzone tarcze. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1177 Napisano 26 Sierpnia 2017 (edytowane) Popieram Piotra - absolutnie nie pasuje .To tarcza ze "ślązaka" , nie te lata nie ten typ zegara ...Lekko wyczyścić tą co masz (nie zetrzyj napisów - żadnego acetonu, spirytusu !!!) i będzie OK - pięknie pasuje do zegara.Jeśli nie masz ochoty restaurować "witraża" w tej chwili, szklarz zrobi ci kopię. Wiem co mówię bo widziałem zrobioną podobną z fazowaniem szyb za niewielkie pieniądze (120 zł) i wyglądała b. przyzwoicie. Edytowane 26 Sierpnia 2017 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #1178 Napisano 26 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie pasuje. Te modele miały wyłącznie blaszane, srebrzone tarcze.Piotr niech sobie kolega zrobi skladaczka. Czemu nie? . Mozna zamienic tez wahadlo na torsyjne. Bedzie rarytas. Pozwole sobie napisac juz bez ironii. Zegar jest ciekawy wlasnie ze wzgledu na gong i ten ciekawy witrazyk. Mysle ze nie czesto spotykany?. Wiec zostawilbym tak jak jest. Edytowane 26 Sierpnia 2017 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1179 Napisano 26 Sierpnia 2017 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #1180 Napisano 26 Sierpnia 2017 CzÓłem że zaraz będą docinki No ale przecież mój mechanizm to ma bite "Silesia" więc chyba Ślązak ! średnica tarczy 18,5 też się zgadza, chyba że jednak to nie to. Dobra, tak se tylko rozkminiam z tą tarczą bo baba marudzi że słabo widzi z daleka, a ja jej że na ślepotę nic nie poradzę Z tym witrażem to faktycznie coś pomyślę. 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #1181 Napisano 26 Sierpnia 2017 Poślij babę do okulisty a resztę zostaw i nie kombinuj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #1182 Napisano 26 Sierpnia 2017 Wam, to się chyba już nudzi ....., zegarów zabrakło do dyskusji .Pozdro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #1183 Napisano 26 Sierpnia 2017 Wczoraj go wstępnie zawiesiłem, na szkło/witraż troche poczeka. 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #1184 Napisano 26 Sierpnia 2017 Przecież ta tarcza jest super wyraźna/czytelna ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #1185 Napisano 26 Sierpnia 2017 Zegar wygląda tak jak powinien. Dla żony kup kolejny, z emaliowaną tarczą, będzie zadowolona. Potem jakiegoś linkowego, czy dwa, kwadransa, ślązaka, miniaturę uroczą, dalej już pójdzie .A witraże z rozbiórek się czasem trafiają na Allegro, poszukaj. Tylko odmian, kształtów i wymiarów było od cholery... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1186 Napisano 27 Sierpnia 2017 no i elegancki zegar... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1187 Napisano 27 Sierpnia 2017 Popieram zdanie kolegów !!!! Świetnie wygląda , doskonale zachowany !!! No i także mi , wydaje się unikatowy !!!Nigdzie nie widziałem z takim witrażem , a koledzy szybko z dobrymi radami wyszli .Fakt , że rozpisujemy się trochę dużo nad tym zegarem , ale on chyba coś w sobie ma !!!W każdym razie , kolejny zegar uratowany . Miał przecież trafić na wysypisko !!!!Dobrze , że go uratowałeś !!!Choć , to częściowo składak , to jednak ze swojej epoki i wszystko w nim odpowiednie ! Ciężko mu zarzucić nie oryginalność , czy jakąś podróbę !!!A obok , na ścianie .... drugi , z dużą tarczą , cyframi i wskazówkami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1188 Napisano 27 Sierpnia 2017 Trochę pracy, ale nie jest zły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1189 Napisano 27 Sierpnia 2017 OOoooo Ale kolega trafił !!!! A gdzie takie cudo trafić , bo nie z ,, Alledrogo ,, itp ???Jakiś bazar ??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1190 Napisano 27 Sierpnia 2017 Bazarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1191 Napisano 27 Sierpnia 2017 No tak !!! Ja niestety , takiej możliwości nie mam Jedynie komisy i tego typu miejsca I na takie cudo , nooo ,ciężko trafić . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #1192 Napisano 27 Sierpnia 2017 A ja dziś trafiłem na dwa takie GB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #1193 Napisano 27 Sierpnia 2017 No no no.... To się trafiło! Gdybym miał wybierać,to choć ten po lewej jest b. bogaty (jakby odgapiony od Lenzkircha), to wybrałbym tego eleganckiego po prawej. Kwestia gustu. Gratuluję trafienia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #1194 Napisano 27 Sierpnia 2017 No no no.... To się trafiło! Gdybym miał wybierać,to choć ten po lewej jest b. bogaty (jakby odgapiony od Lenzkircha), to wybrałbym tego eleganckiego po prawej. Kwestia gustu. Gratuluję trafienia. Dzięki Masz rację obudowa jak w lenzie tyle że górna ozdoba chyba kombinowana troszkę Zaskoczyła mnie ta kapliczka bo nie oglądałem przy zakupie zbytnio mechanizmu a tu w domu zaskoczenie GB. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1195 Napisano 27 Sierpnia 2017 (edytowane) Nic nie jest kombinowane, to jest chyba najrzadziej spotykana ze wszystkich sygnatur Beckera, zarejestrowana 8.12.1883 (wg .Schmida) Edytowane 27 Sierpnia 2017 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #1196 Napisano 27 Sierpnia 2017 Nic nie jest kombinowane, to jest chyba najrzadziej spotykana ze wszystkich sygnatur Beckera, zarejestrowana 8.12.1883 (wg .Schmida)Piotr jak zawsze skarbnica wiedzy ) dziękiMasz rację Piotr wszystko jest ok z ozdobą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1197 Napisano 29 Sierpnia 2017 A ja dziś trafiłem na dwa takie GB OOooooo Brawo !!!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1198 Napisano 1 Września 2017 Dziś trafiłem !!!Ale czy orzeł patrzy w dobrą stronę ??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #1199 Napisano 1 Września 2017 Noo piękny egzemplarz. skrzynia typowa masówka ale ładna. Gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1200 Napisano 4 Września 2017 No tak , ale jak właściwie z tym orłem ???W dobrą stronę patrzy , czy jednak coś nie tak ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach