fibo 416 #776 Napisano 15 Października 2014 Jakaś choroba zakaźna, bo na UK pojawił się taki: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #777 Napisano 15 Października 2014 Ta choroba chyba się odlewnia nazywa. Nowa odlewnia. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ondra1955 18 #778 Napisano 15 Października 2014 OK. czy mam (y) rozumiec ze tej choroby w katalogach GB nie ma,czy tez nie jest udokumentowana, a powstala wspolczesnie,tz, pandemia zegar cacko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #779 Napisano 15 Października 2014 Do głowy mi nie przyszło, ze to mogą być nowe antyki. Też jestem ciekawy, czy w starych katalogach GB, które mają Koledzy, nie ma takich wzorów? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #780 Napisano 15 Października 2014 Ten drugi moim zdaniem składa się ze skrzyni z zegara linkowego, pozbawionej drewnianych sterczynek, okutej czym popadło, z wetkniętym sprężynowym werkiem z kusym wahadełkiem... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #781 Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Moim zdaniem zegary tego typu to są prawie zawsze radosną twórczością domorosłych hobbistów. Sporo różnych skrzyń upiększa się w Polsce. Te pokazane tu na zdjęciach, są moim zdaniem upiększone fatalnie. Natomiast podobają mi się upiększone zegary "Lenza" wykonywane współcześnie w Polsce, są dość dobrze i ładnie skompletowane, zwłaszcza te z tym dużym ptakiem. Edit. Dodam tylko, że fabryka "Lenza" upiększała w mosiądze sporo swoich modeli, można je spotkać czasem na różnych aukcjach i są to oryginalne fabryczne upiększenia.Jak Kol Franek tu zajrzy, to może coś napisze na ten temat. Edytowane 15 Października 2014 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #782 Napisano 15 Października 2014 Tak gwoli mniej jarmarcznych Beckerów: 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klysek 32 #783 Napisano 16 Października 2014 Większość tych ornamentów lub podobnych widziałem w sklepie z art. do renowacji.Stara skrzynka, trochę roboty i mamy zegar "na bogato" . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
So.Ry 0 #784 Napisano 19 Października 2014 Witam,trochę odbiegam od głównego tematu, ale chciałbym zapytać, czy znajdę gdzieś opis tego mechanizmu - chodzi mi o grzebień, oraz czy jest jakaś strona z opisami patentów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
So.Ry 0 #785 Napisano 19 Października 2014 Druga fotka z numerem patentu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #786 Napisano 19 Października 2014 (edytowane) To taka specjalna konstrukcja, żeby się łatwiej zacinało i było trudniej wykonać... Edytowane 19 Października 2014 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #787 Napisano 19 Października 2014 Bitte sehr:DE000000063049A_all_pages.pdf 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
So.Ry 0 #788 Napisano 19 Października 2014 Witam,Kinol, masz rację, bo ciutkę to za skomplikowane, i tak na pierwszy rzut oka, pomyślałem że to chyba trudno ustawić.Tarant - gdzie Ty masz tę multimedialną bibliotekę, daj link, mac adres i jakieś hasełko, to sobie pogrzebiemy w archiwum Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #789 Napisano 19 Października 2014 (edytowane) Żadna tajemnica :https://depatisnet.dpma.de/DepatisNet/depatisnet?window=1&space=menu&content=index&action=einsteiger Edytowane 19 Października 2014 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #790 Napisano 20 Października 2014 Czy to oryginalny mechanizm, ciekawi mnie, że jest wsuwany na desce. proszę o opinię. z góry dziękuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #791 Napisano 20 Października 2014 Mechanizm jest oryginalny, deska zaś jest nowsza. Takie werki mocowano do mosiężnych sanek. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #792 Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Jaka cisza . Przygarnalem takiego : Edytowane 30 Października 2014 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #793 Napisano 30 Października 2014 NO! Bardzo miły, katalogowy, ja się z tym modelem niestety rozminąłem wiosną... Fajny "daszek". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #794 Napisano 30 Października 2014 Klasycystyczno - biedermeierowski dachluhr powstały w okresie art-deco 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #795 Napisano 30 Października 2014 Kolekcja rośnie Ładny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #796 Napisano 30 Października 2014 Dziekuje wam za mile slowa. Ten jest ladny w swojej prostocie. Mysle ze zostanie ze mna na dlugo . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #797 Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Mam tez kompletny werk, wraz z wahadlem sankami, kluczem i waga od takieego Gb. Brakuje mi skrzynki do kompletu. Mam dwie ktore niestety nie pasuja gdyz rozmiar terczy tego chodzika to 21cm(te ktore posiadam pomieszcza tarcze o rozmiarze 18,5 cm). Mozecie podpowiedziec jakiej skrzynki powinienem szukac?. Numer mechanizmu zaczyna sie od 15xxxxx. Zaden rarytas ale zegary ktore sam odnawiam zaczynaja mnie bardziej cieszyc . Edytowane 30 Października 2014 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #798 Napisano 19 Listopada 2014 Przy okazji skanowania "pieczęci" z Cieszyna odnalazłem (w japońskim starodruku, gdzie to człowiek nie schowa czegoś) miejskie banknoty zastępcze (Notgeld) wydrukowane we Freiburgu. Kiedyś Adam zamieścił jeden z nich. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
docent 1 #799 Napisano 29 Listopada 2014 Licytowalem tego Gustava dzis, jeszcze nie wiem czy jest mój ;-)Poza brakujacym elementem z boku drzwiczek zastanawiaja mnie wskazówki ?Co o nich myslicie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #800 Napisano 29 Listopada 2014 Są w porządku. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach