arek1a2b 127 #1476 Napisano 7 Października 2020 Znalazłem podobny mechanizm. Różni się mocowaniem kotwicy i wahadła. I jest 14 dniowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2279 #1477 Napisano 28 Października 2020 (edytowane) No taki się pojawił na ogłoszeniach ... i wcale nie boleśnie drogo. Wstawiam tu, bo wg mnie to wczesny GB .. Edytowane 28 Października 2020 przez Yahagi 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #1478 Napisano 28 Października 2020 Super temat, nie na polskich aukcjach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2279 #1479 Napisano 28 Października 2020 (edytowane) niestety u sąsiada...:( Wrzuciłem, bo jeszcze jest... może ktoś będzie zainteresowany .. kwota 4ro cyfrowa, ale z 1 z przodu.. to chyba nie tak źle jeszcze...(?) (moje mozliwosci to przekracza niestety) Edytowane 28 Października 2020 przez Yahagi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #1480 Napisano 28 Października 2020 (edytowane) Skrzynkę znam, miałem kiedyś takową, jak dla mnie bez obejrzenia ryzyko . Nie mniej warty posiadania, Pogoda dla bogaczy. Dzięki za info Pzdr no i bezel ma jakiego szukam Edytowane 28 Października 2020 przez kumite dodatek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wafelek 54 #1481 Napisano 28 Października 2020 (edytowane) Aleeee,kolejka się zrobiła ......to dla mnie już nie starczy.Rzut beretem od Franka. Edytowane 28 Października 2020 przez wafelek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #1482 Napisano 28 Października 2020 Taka uwaga. Ludwik Maurycy Lilpop zaczął prowadzić rodzinny zakład zegarmistrzowski w roku 1878. Becker, jeżeli jest oryginalny, w takiej formie nijak do tej daty (lub późniejszej) nie pasuje. Moim co najmniej go podrasowano wychylnikiem. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1483 Napisano 28 Października 2020 (edytowane) Wychylnik jest moim zdaniem wtórny i niestety niczego tu nie "podrasowuje". Nawet w tym czasie (podejrzewam przedział 1857-65) Becker używał innego kształtu wychylnika, niż ten popularny w latach późniejszych ... Edytowane 28 Października 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #1484 Napisano 28 Października 2020 W podróży po internecie natknąłem się na taki model GB o numerze ser. 657 381. Sprzedany na aukcji w 2015r. za 750 funtów. Mało widziałem i czegoś takiego także. W opisie :miesięczny z potrójna wagą, niebieskie cyfry, orzech dł 100cm, tarcza mleczna. Nie widziałem takiego GB Pzdr innych zdjęć nie ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1485 Napisano 28 Października 2020 Skrzynka w stylu wiedeńskim popularnym w okolicach roku 1850 . Myślę, że to zegar pod zamówienie indywidualnelub malutka seria jak już coś , wykonywany (może) w swojego rodzaju "dziale rozwojowym" albo "prototypowym" (moja nazwa) , jeśli to faktycznie jest Gustav Becker. Numer wskazuje na początek roku 1888. Ciekawy, ale trudno coś wyrokować na bazie jednego zdjęcia i samego numeru. Ale ktoś z kolegów miał styczność z tym egzemplarzem. Ja również widzę taki model pierwszy raz na oczy. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 101 #1486 Napisano 28 Października 2020 Wychylnik był inny i cena też. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1487 Napisano 28 Października 2020 ... hmm no tak ... pożyjemy zobaczymy i sprawdzimy co w trawie piszczy 😉 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #1488 Napisano 28 Października 2020 Godzinę temu, LESKOS napisał: ... hmm no tak ... pożyjemy zobaczymy i sprawdzimy co w trawie piszczy 😉 Jak tak piszesz, to coś czuję, że pewno go kupiłeś... Jeśli tak - to moje gratulacje. Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #1489 Napisano 29 Października 2020 Tutaj się czają , chowają pod stół nabytki. Otwarte forum nie jest godne pokazywania. Z wyjątkami oczywiście, co potwierdzają regułę 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #1490 Napisano 29 Października 2020 Ale kto niby się czai, kto chowa pod stół, czemu forum nie jest godne pokazywania... Czyżby Kolega mówił o sobie... Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #1491 Napisano 29 Października 2020 Na pewno nie ja, doświadczenie forumowe, przecież się chwalę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #1492 Napisano 29 Października 2020 (edytowane) Gdybym mial go oceniac to sam wyglad skrzyni wskazuje na wczesnego Beckera IMO,zaryzykowalbym ze jest to GB z numerem do 6000. Wyhylnik dołożony. Edytowane 29 Października 2020 przez janekp 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1493 Napisano 29 Października 2020 Na razie powiedziałbym, że się dogadałem i zapłaciłem. Kolejny zakup w ciemno tak naprawdę bo bez zdjęcia mechanizmu niestety więc nie ma co gdybać na razie 😉 Przyjdzie to będziemy myśleć 😉 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #1494 Napisano 29 Października 2020 Nie mniej trzymam kciuki, bo zegar wart ryzyka. Też bym próbował i do kolekcji w sam raz. oby złoty strzał Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1495 Napisano 29 Października 2020 Dzięki, myślę że w pierwszych 10 tyś numer się zmieści ale zobaczymy 😉 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1496 Napisano 29 Października 2020 Ps . Podoba mi się dyskusja na temat tego zegara na fb ... 😉 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1497 Napisano 29 Października 2020 9 minut temu, LESKOS napisał: Ps . Podoba mi się dyskusja na temat tego zegara na fb ... 😉 Znaleźć nie mogę... Na "Starych...." czy "Czasie..."? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1498 Napisano 29 Października 2020 Zegary z duszą .... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #1499 Napisano 29 Października 2020 Anty fb jestem nie dowiem się..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1500 Napisano 29 Października 2020 Ja też się specjalnie nie udzielam ...😉 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach