Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

i jeszcze jedno Omega ma jedną zasadę że co roku lub  raz na dwa lata robi wyprzedaż zegarków tych jak wy mówicie Leżaków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posłuchajcie

jak nie widziałem jeszcze leżaka 10 letniego co najwyżej 3 letnie więc nie mówcie że po 2-3 latach smar wysycha lub coś jest nie tak z zegarkiem

zlote Rolexy, mniej popularne, potrafia lezec latami u jubilera.

Aczkolwiek, dziekuje za wyjasnienie swojego modelu biznesowego i w zakupie jakich zegarkow posredniczysz.

Nie Omega robi przeceny a jubiler. Dotyka to wszystkich marek i tych mniej popularnych modeli. Na tytanowa PO niebieska znizki widzialem, stalowa PO na bransolecie, czarna,  na wyprzedazy sie nie trafia z ogromna znizka.

Edytowane przez stateless

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli taki 3 letni zegarek gdzie leżał u AD jest po prostu jak najbardziej pełnowartościowy i ok ? Tak to mamy rozumieć że to nowy zupełnie zegarek taki sam jak u producenta ?

To nie producenci samochodów że wyprzedają starsze roczniki po atrakcyjnych cenach ;)

Zegarki 'atrakcyjne' trafiają do...internetu :)

3 letni leżak ?? Ostatnio kupiłem Breitlinga w Aparcie , w starej cenie , po fakcie okazało się że leżał tam w sumie ponad 3 lata , jakoś nikt z tej wiedzy  nie zrobił faktu którym należało się podzielić z kupującym . Dopiero jak zacząłem wnikać dlaczego mój był za 11500 a drugi taki sam za 13600 to się przyznali ze tamten kupiony jeszcze jak Euro stało nisko i mieli już go na wystawie baardzo długo.

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

No tak ale co w przypadku kiedy kolega chciał kupić fabrycznie nowy świeży prosto z linii produkcyjnej? Czy te z 30% rabatem z wystaw sklepowych różnią się czymś od tych prosto od producenta

Edytowane przez raphael1215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest mój żaden model biznesowy jeżeli klient wie że kupuje zegarek z kolekcji poprzedniej za cenę 60% wartości a jeżeli chce nowy z fabryki płaci więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale co w przypadku kiedy kolega chciał kupić fabrycznie nowy świeży prosto z linii produkcyjnej? Czy te z 30% rabatem z wystaw sklepowych różnią się czymś od tych prosto od producenta

To niech nie szuka okazji i tyle , bo potem będzie nas tu zamęczał 10 stronami postów o swoim zakupie tak jak Ty.

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słuchajcie a zapominacie że są zegarki za kilkadziesiąt tysięcy eur i co ma zrobić salon lub producent przerobić na złom dlatego 3 lata jest w gablocie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dowcip jeszcze polega na tym , że w Kruku czy Aparcie np nikt się nie będzie spuszczał nad tym , ze ten zegarek  jest tu 3 lata i trzeba go temu miłemu panu sprzedać w lepszej cenie , nie będzie przecież płacił jak za nówkę z linii produkcyjnej , tylko Ci ją bez słowa zapakują i zapłacisz wg katalogu. A że od 3 lat ją codziennie wstawiają i wystawiają , folii już nie ma od początku i 5 razy na dzień ją ktoś mierzy to już szczegół , ale jasne - bezpieczniej kupować u AD :)

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co innego jeżeli AD nie powie ci że zegarek jest z z przed 2 lub 3 lat i nie da ci na to rabatu

ale to już sprawa ich etyki zawodowej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

mozna sprzedac ze zniżką :) ale czy mozna go traktować jak zegar nowy bo ma folie i metki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem wam jedno myślę że na pewno świeższy zegarek kupisz na allegro od zaufanego sprzedawcy jak u dealera hahahah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co innego jeżeli AD nie powie ci że zegarek jest z z przed 2 lub 3 lat i nie da ci na to rabatu

ale to już sprawa ich etyki zawodowej

no ale mi właśnie nikt nie powiedział w Aparcie jak płaciłem za zegarek , nie mają takiego zwyczaju po prostu.

Dowiedziałem się o tym później i dopiero jak zacząłem wnikać czemu dwa identyczne zegarki mają dwie ceny i dwa różne indeksy towarowe.

Edytowane przez Lexxus

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słuchajcie naprawdę jeżeli będziecie tak podchodzić do sprawy to okaże się że 70% zegarków w polskich salonach nie spełnia waszych oczekiwań co oznaki że jest to nowy zegarek

takiego sprzedawcę trafiłeś że chciał ci sprzedać zegarek nowy ale Leżak :)

powinno być tak jak z samochodami wyprzedaż rocznikowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chciałem napisać, dla niektorych kolegow odpowiednim miejscem zakupu powinnien byc Honk Kong, LA, Vegas, Tokyo, Moskwa itd. :)

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słuchajcie naprawdę jeżeli będziecie tak podchodzić do sprawy to okaże się że 70% zegarków w polskich salonach nie spełnia waszych oczekiwań co oznaki że jest to nowy zegarek

to powiem tobie, ze ja mialem nowke z lini produkcyjnej od posrednika, z rabatem 25%. Wiem, ze to byla nowka bo dzwoniac do Omegi mozna sie dowiedziec daty produkcji. Roznica byla 2 miesiace.

Kupowali uzytkownicy forum zegarki przez kraff i tez byly nowe, a na pewno nie 3 letnie.

Rozumiem twoj model biznesowy, bo gdzies musisz zarobic. Jednakze, powinienes o tym pisac wprost na allegro. Grono kupujacych powinno zostac takie same, przeciez nie ma roznicy :D

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to napiszcie mi jaka jest różnica kupując zegarek nowy na allegro płacąc mniej 25% a kupując u dilera nowy leżak w cenie katalogowej?????

bo to tu jest fenomen sprzedaży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

mówiłem żeby nasmażyć popcornu na zapas :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie ze jedyny powod dlaczego Rolex zmienil system oznaczania zegarkow na "random numbers " był właśnie taki żeby nie bylo sposobu na znalezienie daty produkcji.

Firma uwaza ze zegarek jest nowy do momentu sprzedazy go w salonie, wtedy właśnie zaczyna sie gwarancja producenta, a nie zaczyna sie od daty wyprodukowania go fabryce

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chciałem napisać, dla niektorych kolegow odpowiednim miejscem zakupu powinnien byc Honk Kong, LA, Vegas, Tokyo, Moskwa itd. :)

Dokładnie, też chciałem o tym napisać. Chyba przesadzacie troszkę z tym poddawaniem pod wątpliwość kwestii "nowości" leżącego na ekspozycji od 2 lat zegarka.

W łódzkim salonie Śliwińskiego od dobrych kilku lat obserwuję dokładnie te same egzemplarze TAG-ów, ORIS-ów itp. a ceny ani drgną, ponieważ się dopytywałem.

Edytowane przez KonradR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinien być zegarek modelowy / wystawowy i z nim może dziać się co chce w zależności od tego czyja to własność lub kto ją zasponsorował (producent czy przedstawiciel) i powinny być zegarki przynoszone z magazynu / sejfu po zapłaceniu rachunku w kasie - obojętnie ile w tym magazynie, sejfie leżakowały...

Model pokazowy mógłby być nawet sprzedany z rabatem, ale po jasnym określeniu tego, że był egzemplarzem pokazowym, demonstracyjnym ... z lekkimi ubytkami, stąd jego cena znacząco niższa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze raz powtarzam tylko dilera sumienie przy sprzedaży może ruszyć jak wie że zegarek jest z poprzedniej kolekcji i może dać rabat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

no tak ale jakbyś kolego KonradR nie chciał takiej sztuki i wyraźnie poprosił sprzedawcę o nowy zegarek od producenta a sprzedawca za tydzień zadzwonił z info o odbiorze a w pudelku była odnowiona sztuka z nowymi foliami i byś o tym dowiedział się po fakcie to co w tym przypadku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w salonie jest zazwyczaj jeden zegarek z modelu

tak więc nie da rady iść ta drogą

w salonie nikt nie powinien odnawiać zegarków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w salonie jest zazwyczaj jeden zegarek z modelu

tak więc nie da rady iść ta drogą

rzeczowo,od początku.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź