Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, Teufel26 napisał(-a):

Przecież koniec roku jest jutro emoji23.png

Ale jutro będę zajęty 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Butik napisał(-a):

Równowaga w przyrodzie jest konieczna - Butik odchodzi od Omegi, Mario wchodzi w Omegę ;)

Tak na poważnie to zgadzam się na 100% - trzeba samodzielnie dłużej spróbować (jeśli są ku temu możliwości). Dlatego jestem daleki od wyzywania ludzi od flipperów tylko dlatego, że często zmieniają zegarki. Ja to nazywam poszukiwaniam (nie mówię tu o klasycznym fliperowaniu i kupowaniu z chęcią odsprzedaży z zyskiem natychmiast).

Gratki doa Ciebie. Osobiście żałuję, że nie zamówiłem w Kruku, tylko w butiku. W tym pierwszym jako chyba niezły klient pewnie bym już miał, w tym drugim mam wrażenie, że moje zamówienie było potraktowane z mocznym przymrużeniem oka (a nawet szyderczym śmiechem).

Dzięki za graty! Ty wiesz, co to znaczy poszukiwanie doskonałości. Co niektórzy nazwą to zegarkowym ADHD, jeszcze inni donkiszoterią. 😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, tbn napisał(-a):

Sama "linia" snoopy cieszy się wzięciem z wiadomych względów, a ten ma moim zdaniem kapitalny dekiel. Taki zegarek dla miłośników Moona i całej historii. 

Czyli w sam raz dla mnie. 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 12/28/2022 at 11:25 PM, marr said:

A z pozytywów to bransoleta do speedmastera jest/była od ręki i fajnie ze można wejść wymienić, dopasować i nie martwić się o porysowane ucha🙂

63D0FADB-959F-460E-AD76-2437BFC7E20C.jpeg

za***iscie to wyglada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.12.2022 o 19:46, Butik napisał(-a):

Osobiście żałuję, że nie zamówiłem w Kruku, tylko w butiku. W tym pierwszym jako chyba niezły klient pewnie bym już miał, w tym drugim mam wrażenie, że moje zamówienie było potraktowane z mocznym przymrużeniem oka (a nawet szyderczym śmiechem).

Ja rowniez zamowilem w butiku, gdyz zapewniano mnie, ze snoopy bedzie glownie do nich przychodzic. Zapewnienia zapewnieniami a fakty sa takie, ze ludzie odbieraja w Jubitomie czy Kruku... a ja nadal czekam a na alle z 5 lezy 👍 Coz - jesli taka jest polityka Omegi, to nie wiem czy nie "pobila" juz pod tym katem Rolexa 🤔 - czekam juz ponad 2,5 roku...

Sa tacy, ktorzy odwrocili sie juz od Rolexa i jak Omega pojdzie ta droga i bedzie w nia brnąć, to i od niej "mocniejsi gracze" sie odwoca. Przy dzisiejszych cenach Omegi zostana ci ktorzy beda kupowac damki albo SMP bo najtansze, a ci ktorych stac wydac ponad 50 kafli na zegarek nie beda sie prosic - na szczescie mamy wiele fajnych alternatyw - tym bardziej z 2 reki😎 Pozyjemy - zobaczymy...

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.12.2022 o 09:29, pepepatryk napisał(-a):

Kiedy chodzi mi po głowie, żeby go puścić w świat, wychodzi słońce i ten zegarek wyglada tak emoji7.png

53d2b49e3a733c5d674a57ddf3a51c44.jpg

Pisałem Ci co bym zrobił.  :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Dorian06 napisał(-a):

Pisałem Ci co bym zrobił.  :D

Połowicznie się posłuchałem 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, artme napisał(-a):

Ja rowniez zamowilem w butiku, gdyz zapewniano mnie, ze snoopy bedzie glownie do nich przychodzic. Zapewnienia zapewnieniami a fakty sa takie, ze ludzie odbieraja w Jubitomie czy Kruku... a na alle z 5 lezy 👍 Coz - jesli taka jest polityka Omegi, to nie wiem czy nie "pobila" juz pod tym katem Rolexa 🤔 - ja czekam juz ponad 2,5 roku...

Sa tacy, ktorzy odwrocili sie juz od Rolexa i jak Omega pojdzie ta droga i bedzie w nia brnąć, to i od niej "mocniejsi gracze" sie odwoca. Przy dzisiejszych cenach Omegi zostana ci ktorzy beda kupowac damki albo SMP bo najtansze, a ci ktorych stac wydac ponad 50 kafli na zegarek nie beda sie prosic - na szczescie mamy wiele fajnych alternatyw - tym bardziej z 2 reki😎 Pozyjemy - zobaczymy...

Za 50 kafli to juz po dobrych negocjacjach w niezłe JLC można wejść, albo inne Brege czy Bląpą…

Kiedyś Omegę ceniłem za dostępność i rozsądek. Dostępność (oprócz wyjątków) jeszcze jest, rozsądek pod względem cenowym się skończył.

Poza tym dawanie odczuć wyznawcy marki w głównym sklepie marki jakim to jest niższej katerorii klientem tylko dlatego że wydaje swoje ciężko zarobione pieniądze w sklepie innym niż flagowy może ok i zrozumiałe, ale nie dla mnie,

Dobra, Panie i Panowie, nie ma co narzekać.

Dobrej zabawy sylwestrowej i porządnego roku 2023.

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, Butik napisał(-a):

Za 50 kafli to juz po dobrych negocjacjach w niezłe JLC można wejść, albo inne Brege czy Bląpą…

Kiedyś Omegę ceniłem za dostępność i rozsądek. Dostępność (oprócz wyjątków) jeszcze jest, rozsądek pod względem cenowym się skończył.

Poza tym dawanie odczuć wyznawcy marki w głównym sklepie marki jakim to jest niższej katerorii klientem tylko dlatego że wydaje swoje ciężko zarobione pieniądze w sklepie innym niż flagowy może ok i zrozumiałe, ale nie dla mnie,

Dobra, Panie i Panowie, nie ma co narzekać.

Dobrej zabawy sylwestrowej i porządnego roku 2023.

W innym wątku te marki które wymieniłeś występują jako te będące w odwrocie, w których nic się nie dzieje, brak na nie pomysłu.

Akurat Omega w ostatnich latach sporo się odmieniła.

Edytowane przez sanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.12.2022 o 16:31, mario1971 napisał(-a):

Hehe, od razu zamówiłem bransoletę, bo ten pasek jest do d*py. Dziękuję za graty!

c4ed4a5de1ca95fc1011a1318d2c8302.jpg

Tu również pogratuluje. Niech się nosi. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minutes ago, sanik said:

W innym wątku te marki które wymieniłeś występują jako te będące w odwrocie, w których nic się nie dzieje, brak na nie pomysłu.

Akurat Omega w ostatnich latach sporo się odmieniła.

Może i fajne projekty się pojawiają, jednak z cenami szaleją mocno. Wczoraj na promocji prawie -30% widziałem dajwera 300m u jednego AD, a i tak wychodził drożej niż mój egzemplarz kupiony trochę więcej niż 1.5 roku temu…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, logann napisał(-a):

Może i fajne projekty się pojawiają, jednak z cenami szaleją mocno. Wczoraj na promocji prawie -30% widziałem dajwera 300m u jednego AD, a i tak wychodził drożej niż mój egzemplarz kupiony trochę więcej niż 1.5 roku temu…

Fakt, ceny szaleją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Dorian06 napisał(-a):

Tu również pogratuluje. Niech się nosi. 

Dzięki! Za parę tygodni wrzucę sesję zdjęciową wraz z recenzją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, sanik napisał(-a):

Fakt, ceny szaleją.

Szaleja? Malo powiedziane - polecialy w kosmos jak moonwatch 😁😉 Nowy moon w szafirze 1,5 roku temu byl w kruku z rabatem za niecale 23k. Teraz TEN SAM moon ponad 38k??? a o rabat juz ciezko, wiec po 1,5 roku z takim "wystrzalem", to nawet Rolex nie wymyslil... 😎

12 lat temu submariner ok 20k - teraz  ok 50k. Moon zas ok. 10k - teraz prawie 40k. Kto szaleje i komu na zdrowie wyjdzie czas pokaze 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, artme napisał(-a):

Szaleja? Malo powiedziane - polecialy w kosmos jak moonwatch 😁😉 Nowy moon w szafirze 1,5 roku temu byl w kruku z rabatem za niecale 23k. Teraz TEN SAM moon ponad 38k??? a o rabat juz ciezko, wiec po 1,5 roku z takim "wystrzalem", to nawet Rolex nie wymyslil... 😎

12 lat temu submariner ok 20k - teraz  ok 50k. Moon zas ok. 10k - teraz prawie 40k. Kto szaleje i komu na zdrowie wyjdzie czas pokaze 😊

Frank był po 2 złote (nie dwa lata temu), jest 4,70😉
Zarobki w cywilizowanych krajach też mocno wzrosły.

Edytowane przez Kurzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Kurzy napisał(-a):

Frank był po 2 złote, jest 4,70😉

Zgadzam sie - ale dla obu firm tak samo 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Kurzy napisał(-a):

Frank był po 2 złote, jest 4,70😉

W 2007 za metr mieszkania dałem 3,2k, teraz ponad 12k kosztuje.

25 minut temu, artme napisał(-a):

Masz racię, nie dość, że drogo to do tego ceny z d..py, sztuczna pompa, niby popytowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem taniej, parę lat wcześniej.
Kupiłem też drożej, parę lat później😉

Edytowane przez Kurzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, artme napisał(-a):

Zgadzam sie - ale dla obu firm tak samo 😊

Prawda, Omega chce doszusować😉

Edytowane przez Kurzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snoopy ponad dwa lata temu 43k, obecnie 51,5k - do przyjęcia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Snoopy ponad dwa lata temu 43k, obecnie 51,5k - do przyjęcia. 

Zgadzam się. Tyle, że Snoopy startował już z innego (wyższego) pułapu cenowego.

Myślę, że Koledzy artme, sanik i butik piszą o znacznym wzroście cen bez tzw. wartości dodanej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, Kurzy napisał(-a):

Frank był po 2 złote (nie dwa lata temu), jest 4,70😉
Zarobki w cywilizowanych krajach też mocno wzrosły.

Mnie zarobki spadły. Ale ja nie wiem czy mieszkam w cywilizowanym kraju 🤩.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, beniowski napisał(-a):

Mnie zarobki spadły. Ale ja nie wiem czy mieszkam w cywilizowanym kraju 🤩.

Też, nie wiem😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi