Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Tworzył rynek wtórny na naszym bazarku. 😜

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Tworzył rynek wtórny na naszym bazarku. 😜

To na pewno 😜

Ja jednak widziałem dużo impulsywności, eksperymentów, zabawy, ale raczej brak światełka w tynelu . Do dziś 🤔😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, sanik napisał(-a):

To na pewno 😜

Ja jednak widziałem dużo impulsywności, eksperymentów, zabawy, ale raczej brak światełka w tynelu . Do dziś 🤔😀

Meritum twojej wypowiedzi to? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Butik napisał(-a):

Tak jak kiedyś wspominałem - powoli kończę "karierę" zegarkową, redukuję się do absolutnego minimum, pewnie też będę żegnał się z forum.

Póki co żegnam się z Omegą i wrzucam na bazar PO-GMT, jak ktoś chętny - zapraszam na priv.

Jeśli faktycznie znikniesz, to będzie nam brakować twojego entuzjazmu i eksperymentów paskowych. Mimo wszystko zawsze pobudzały dyskusję w tym dziale :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, tbn napisał(-a):

Nie przesadzajmy. Kolega kupował dużo i impulsywnie, ale nie że rynek tworzył. ;) Ja muszę, dobrać jakiegoś Rolka do Speedmastera i też zakończę karierę. ;)

A co z exem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, szuwi napisał(-a):

A co z exem?

Na razie jest, ale ciągnie mnie do Exa II w czarnej wersji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 hours ago, lysolek007 said:

IMG_20230503_100327-01.jpeg

Śliczne. Pytanie do fanów marki, dlaczego np. ta referencja?

Tzn. czy akurat ta urzekła, czy przypadek (akurat właśnie była taka w sprzedaży w momencie zdecydowania się)? Poprzednie dwie referencje z datą na godz. trzeciej w zaokrąglonej ramce i w kanciastej ramce nie podobały się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocno, ale są to tylko mikroryski które widać jedynie w słońcu pod kątem. Do tego można je usunąć w 10min żadnym kosztem.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to nie jest jak w przypadku zarysowanego szafiru, że masz ciągle widoczną kreskę. Nawet jak je widać pod światło, to nie są jakieś problematyczne. Trzeba to zobaczyć na żywo najlepiej, żeby zrozumieć o co chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Diavolo napisał(-a):

Śliczne. Pytanie do fanów marki, dlaczego np. ta referencja?

Tzn. czy akurat ta urzekła, czy przypadek (akurat właśnie była taka w sprzedaży w momencie zdecydowania się)? Poprzednie dwie referencje z datą na godz. trzeciej w zaokrąglonej ramce i w kanciastej ramce nie podobały się?

zapytaj @Augustynskiego na priv .... i znowu muszę w ustawieniach kogoś blokować, nie masz litości człowieku ;)

Edytowane przez Macmac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat z sąsiedniego wątku...ale ciekaw jestem Waszych opinii...

Ed White? Z jednej strony święty Graal, dla fanów Omegi, i do niedawna jeszcze zegarek wyceniany powyżej 100k PLN (wg Chrono24).

Z drugiej leżą dwa na forum, w cenach retailowych...i nie widać, żeby ktoś się na nie rzucał.

Co się stało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minutes ago, Macmac said:

zapytaj @Augustynskiego na priv .... i znowu muszę w ustawieniach kogoś blokować, nie masz litości człowieku ;)

Po pierwszej nutce :D Do tych samych wniosków doszedłem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, pdb napisał(-a):

Ed White? Z jednej strony święty Graal, dla fanów Omegi, i do niedawna jeszcze zegarek wyceniany powyżej 100k PLN (wg Chrono24).

Z drugiej leżą dwa na forum, w cenach retailowych...i nie widać, żeby ktoś się na nie rzucał.

Co się stało?

Chyba sytuacja wróciła do normy. ;) Wszystko poleciało w dół, Rolki, AP etc. Gorące modele Omegi też, jak Ed czy Snoopy. Tylko się cieszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minutes ago, pdb said:

Co się stało?

Może inflacja uderzyła w fanów Omegi? Zwykłe moonwatche (szafir i hesalit) też trochę na bazarku wisiały z tego co widziałem ostatnio...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, pdb napisał(-a):

Co się stało?

Chrono24 to często ceny życzeniowe, zegarki wycenione z kosmosu wiszą tam miesiącami. Dwa że chyba do niektórych inwestorów dotarło że zarobku może nie być, lub będzie strata i wyskakują rodzynki w foliach xD. Dla chcących kupić dla siebie do użytku same plusy. Święty Graal to może być 321 z 1969 w idealnym stanie, a nie aktualnie produkowana reprodukcja.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, pdb napisał(-a):

Co się stało?

Ed white jest extra, ja sie waham pomiedzy ed hesalit i szafir🙈

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, nicon napisał(-a):

Mocno, ale są to tylko mikroryski które widać jedynie w słońcu pod kątem. Do tego można je usunąć w 10min żadnym kosztem.

Rysuje sie od koszuli/ bluzy tez? Co ile trzeba je usuwac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz to usuwasz. Nie chcesz tez jest dobrze😁

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi