Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.08.2024 o 08:58, codybronco napisał(-a):

Odpuszczam Speedmastery jednak - chcę uderzyć teraz w coś ala Aqua Terra, w kwarcu. Mam Seamastera Peter Blake, mam Tudora Heritage BB 58 - ładniej dopełni kolekcję. Poza tym, choruję też na proste zegary.

Dziękuje za rady, cenne, biorę do serca. Odechciało mi się "tańszego" Moonwatch'a.

Jeżeli interesuje Cie AT w kwarcu to zapraszam, mam jedną na zbyciu ;)

Z innej beczki...

W zeszłym tygodniu dostałem maila z Jubiotm o anulowaniu mojego zamówienia na Snopiego... zamówienie złożone w październiku 2021 i wpłacona zaliczka ponad 13k... zaliczke zwrócą ale co z tego jak zegarka nie otrzymam :( czy ktoś miał podobna sytuację?

Edytowane przez mariusz1986

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, mariusz1986 napisał(-a):

zamówienie złożone w październiku 2021 i wpłacona zaliczka ponad 13k... zaliczke zwrócą ale co z tego jak zegarka nie otrzymam :(

Czyli pożyczyli od Ciebie 13k na prawie 3 lata na 0% - bardzo hojnym pożyczkodawcą jesteś ;) Nie mówiąc już o tym, że te 13k wtedy, a 13k teraz to inna wartość, więc trochę straciłeś. 

Ja bym się mocno wkurzył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minutes ago, meinard said:

Czyli pożyczyli od Ciebie 13k na prawie 3 lata na 0% - bardzo hojnym pożyczkodawcą jesteś ;) Nie mówiąc już o tym, że te 13k wtedy, a 13k teraz to inna wartość, więc trochę straciłeś. 

Ja bym się mocno wkurzył.

A co poza wkurzeniem się można zrobić w takiej sytuacji ¯\_(ツ)_/¯ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, logann napisał(-a):

A co poza wkurzeniem się można zrobić w takiej sytuacji ¯\_(ツ)_/¯ 

Nie chcę mędrkować, nie znając całej sprawy, nie wiem jakie kwity kolega podpisywał przy wpłacaniu zaliczki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mariusz1986 napisał(-a):

Z innej beczki...

W zeszłym tygodniu dostałem maila z Jubiotm o anulowaniu mojego zamówienia na Snopiego... zamówienie złożone w październiku 2021 i wpłacona zaliczka ponad 13k... zaliczke zwrócą ale co z tego jak zegarka nie otrzymam :( czy ktoś miał podobna sytuację?

ja czekam od czerwca 2022, zapisywałem się w butiku na placu trzech krzyży. Póki co cisza. Zapisali bez wpłacania zaliczki. 

Edytowane przez Tosagw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, meinard napisał(-a):

Nie chcę mędrkować, nie znając całej sprawy, nie wiem jakie kwity kolega podpisywał przy wpłacaniu zaliczki. 

To poprostu zaliczka wymagana do złożenia zamówienia, bez niej bym nie złożył zamówienia :/ pozostaje się tylko wk***

21 minut temu, Tosagw napisał(-a):

ja czekam od czerwca 2022, zapisywałem się w butiku na placu trzech krzyży. Póki co cisza. Zapisali bez wpłacania zaliczki. 

Heh a jak ja się chciałem zapisać w butiku to mi powiedzieli że już listy pozamykane i nie przyjmują zamówień na ten model... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mariusz1986 napisał(-a):

Z innej beczki...

A podali chociaż powód anulowania Twojego zamówienia? Czy była tylko informacja w stylu "nie mamy pańskiego płaszcza ...".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, ASTRAL napisał(-a):

A podali chociaż powód anulowania Twojego zamówienia? Czy była tylko informacja w stylu "nie mamy pańskiego płaszcza ...".

W związku z przedłużającym się brakiem dostępności wybranego modelu zegarka u dystrybutora marki Omega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W związku z przedłużającym się brakiem dostępności wybranego modelu zegarka u dystrybutora marki Omega

Prawie trzy lata przy takiej inflacji to jesteś grubo w plecy. Weź im napisz pismo z wnioskiem o rekompensatę (powołaj się na zasady współżycia społecznego, przyjmij jakąś sensowną stopę dyskonta, przelicz przez m-ce) i zobaczysz, co się zadzieje.
Możesz coś wspomnieć o UOKiK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, meinard napisał(-a):

Mesh ma pewnie tyle samo zwolenników, co przeciwników

Jedne są super a drugie są dramatyczne. Dlatego tak jest. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Piękna i dokładna sztuka. 10 dni na + 7,5 sek.

196708601_IMG_20240815_110653071_HDR3.thumb.jpg.794026d8edcb99abe538ea4a81105100.jpg

Śliczna Omega! Coraz bardziej za mną chodzi jako dopełnienie trzy zegarkowej kolekcji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Sajmonm napisał(-a):

Śliczna Omega! Coraz bardziej za mną chodzi jako dopełnienie trzy zegarkowej kolekcji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bardzo polecam. Ja jestem zachwycony i uważam, że jest warta każdej wydanej złotówki. Zegarkowo jestem spełniony 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

A, Panowie, gdzie taką gumę dostać? Jak u kolegi Crimsona? Jakiś fajny zamiennik Omegi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, codybronco napisał(-a):

A, Panowie, gdzie taką gumę dostać? Jak u kolegi Crimsona? Jakiś fajny zamiennik Omegi?

Jeśli wchodzi w grę używana, to zapraszam na PW. 

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny model z bransoletą quick release.

1960186154_Zrzutekranu2024-08-16o13_18_47.thumb.png.bfd7ec534536aa92e8003a0993f2351d.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi