Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Recommended Posts

Godzinę temu, Teufel26 napisał(-a):

To się nie uda! Mariusz, nie ma co się zmuszać. Już Snoopy zrobil miejsce Daytonie. 

Tymczasem 😄

IMG_2194.jpeg

Dlatego właśnie dałem sobie spokój. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Na początku tygodnia zadzwoniłem do Kruka z prośbą  o zwrot zaliczki wpłaconej za białego Moona. Dzisiaj zadzwonili do mnie, że zegarek czeka do odbioru... 

Hahahaha Wystraszyli się

👍 najładniejsza omega 

Longines Hydroconquest, Longines Legend Diver, Omega Planet Ocean, Breitling Avenger II Seawolf, Breitling Navitimer, VOSTOK EUROPE LUNOKHOD 2,  Casio G-SHOCK G-520D, Casio G-SHOCK GS-1100, Casio G-SHOCK GW-9010 MUDMAN, Casio G-SHOCK GR-8900, Casio G-SHOCK G-9300 MUDMAN, Casio G-SHOCK DW-6900, Casio G-SHOCK GW-9400 RANGEMAN, Casio G-SHOCK GWG-1000 MUDMASTER, Casio G-SHOCK GPR-B1000 RANGEMAN, Rado Capitan Cook, Longines Heritage Military 1938 Limited Edition, PANERAI PAM00914, Casio G-SHOCK GWF-A1000, Casio G-SHOCK GMW-B5000D, Casio G-SHOCK MTG-B1000, DOXA-SUB 300T, TAG Heuer Day Date, Breitling Superocean Heritage II, Casio G-SHOCK MTG-B3000, Casio G-SHOCK GBD-H1000, Casio G-SHOCK GXW-56BB KING, TAG Heuer AUTAVIA, Doxa SUB 1500T, Breitling Avenger Seawolf Yellow Dial, Tudor Black Bay Chrono

ADHD ciąg dalszy...

Pasek zastępczy (szukam dodatkowego ogniwa do bransy 1564/975, może zalega komuś w szufladzie?) więc bardzo proszę nie kopać 😉

IMG_0658.jpg

Edited by kokeszka

O qwa. Co oni tam biorą 🤔 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Za mało najebali ma tarczy. Mógłby być jeszcze mniej czytelny. Próbuje sobie przypomnieć kiedy Omega wypuściła ostatniego fajnego Seamastera. W sumie na tle obecnych to SMPc było spoko, czyli kilkanaście lat temu. W sumie patrząc na obecną branże zegarkową co raz bardziej tracę zainteresowanie tym hobby.

1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

@tbn, tym hobby, czy raczej tą marką? 🤔

Omega nie odbiega specjalnie od obecnych trendów w branży. Współczesny Rolex również nie ma nic mi do zaoferowania , poza Exem i OP. Z producentów których lubię najlepiej pod względem nowych modeli chyba wypada Seiko, ale ma problemy innej natury. 

28 minut temu, tbn napisał(-a):

Omega nie odbiega specjalnie od obecnych trendów w branży. Współczesny Rolex również nie ma nic mi do zaoferowania , poza Exem i OP. Z producentów których lubię najlepiej pod względem nowych modeli chyba wypada Seiko, ale ma problemy innej natury. 

Powiedziałbym, że problemem Omegi jest to, że znacznie lepszą ofertą są kilkuletnie Omegi, niż to co mają z "nowości".  Biały Moonwatch to jedyny zegarek, który wzbudza emocje od kilku lat. (No powiedzmy, że są jeszcze te o limitowanej produkcji typu Snoopy czy Ed White).

Natomiast jednocześnie są setki dostępnych kilkuletnich Speedmasterów, Seemasterów itd. które kosztują koło 20k-25k PLN i mają super design. Do Omegi można będzie (może) iść jak wyjdzie jakiś ciekawy Snoopy.

37 minut temu, tbn napisał(-a):

Współczesne Omegi do mnie nie gadają, głównie ze względu na brak wygody w dłuższym użytkowaniu.

6 minut temu, pdb napisał(-a):

Powiedziałbym, że problemem Omegi jest to, że znacznie lepszą ofertą są kilkuletnie Omegi, niż to co mają z "nowości".  Biały Moonwatch to jedyny zegarek, który wzbudza emocje od kilku lat. (No powiedzmy, że są jeszcze te o limitowanej produkcji typu Snoopy czy Ed White).

Natomiast jednocześnie są setki dostępnych kilkuletnich Speedmasterów, Seemasterów itd. które kosztują koło 20k-25k PLN i mają super design. Do Omegi można będzie (może) iść jak wyjdzie jakiś ciekawy Snoopy.

Biały Moon to nowalijka z tego roku. 😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.