Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Z mojego punktu widzenia oraz mojego nadgarstka (17,5 cm) oryginalna bransoleta jest za masywna i przytłacza ten zegarek. Brak zwężania oraz wzór góruje nad zegarkiem. Swoje SMP nosze na bransoletach aftermarketowych (Forstner Oyster, Forstner Flatlink, Forstner Bullet czy US Holzer), które nie znacznie odbiegają od oryginału, a zdecydowanie są dodatkiem do zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa alternatywa, a jak z jakością Forstnera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po 9 dniach rozłąki powrót z nową prostą twarzą, bez nowych rys, rysek, bez niczego złego  
A wszystko tak szybko załatwione bo było się uczciwym podczas rozmów o nabyciu zegarka (KRAFF) + bardzo przyjemny prezent od OMEGI przy okazji.
OMEGA/Marynarska jak na pierwszy serwis gwarancyjny - szok i niedowierzanie po tylu przeczytanych opiniach o problemach.
PXL_20260925_090833649.thumb.jpg.2cc0212489d39f30621461ac5ba477b0.jpg
Jest prosto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Dirty Harry napisał(-a):

Dla mnie to połączenie prezentuje się po prostu spójnie – symetria tarczy bez datownika w zestawieniu z bransoletą wyposażoną w maskownice nadaje zegarkowi bardzo klasyczny wygląd, likwidując jednocześnie "pseudovintydżowy" charakter, który został narzucony przez fabryczny mesz. Zegarek z mechanizmem 8800 (tu w odmianie 8806) jest gruby, a mesz bez maskownic optycznie uwypukla nie tylko kształt koperty, ale i dodatkowo podkreśla jej grubość. Założenie standardowej bransolety z pełnymi maskownicami sprawia, że przejście z koperty w bransoletę jest płynne, dzięki czemu zegarek na nadgarstku wygląda na bardziej płaski i zwarty. Moim zdaniem mesz tu nie pasuje i tyle.

A tu przykłady Bonda 60 (prawdziwego i prawie-Bonda, czyli czarnego bez sześćdziesiątki na lunecie) na normalnych bransoletach. Dla mnie wyglądają nieporównywalnie lepiej po zdjęciu mesza i zastąpieniu go klasyczną bransoletą Seamastera Pro 300M :)

1.jpg

2.jpg

Zrzut ekranu 2025-05-19 161821.jpg

3.jpg

A nie jest lepiej kupić zegarek, który nie będzie taki gruby jak współczesne Omegi. I będzie święty spokój z zamianą bransolet, pasków, itp. Też się tak okłamywałem. To nic nie da. Gruby pozostanie grubym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja uwaga i nie tylko moja, bo telefonu również :D, skupiła się zupełnie na czymś innym, oj grubo było, 911, 2 x Ferrari i najnowsza Corvette w jednym miejscu.

IMG_1227s.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam dalej i trafia na sprzedaż :) jakby ktoś chciał to może się odzywać.

IMG_8930.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;]

IMG_20260928_180701-01.jpeg

👉📸 All Rights Reserved®                                                             Diver's🤿⌚holic                                       

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi