Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

A nikt nie krzyczy, że guma do moonwatcha to jak świni siodło? 😀 

Do tej pory opinie były jednoznaczne. Czyżby ta wersja wymykała się stereotypom?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, sanik napisał(-a):

Do tej pory opinie były jednoznaczne. Czyżby ta wersja wymykała się stereotypom?

Kosmonauci jak wiadomo w czasie wolnym ścigają się łodziami motorowymi odmierzając sobie międzyczasy … ale jak wpadną do wody to lepiej żeby mieli na ręku Daytonę. Też głupio ale przynajmniej WR da radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, desmo napisał(-a):

Kosmonauci jak wiadomo w czasie wolnym ścigają się łodziami motorowymi odmierzając sobie międzyczasy … ale jak wpadną do wody to lepiej żeby mieli na ręku Daytonę. Też głupio ale przynajmniej WR da radę.

Jeżeli będą mieć Daytonę w trybie ochrony przed zalaniem (zakręcone pushery) to żadnego czasu nie zmierzą 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, sanik napisał(-a):

Jeżeli będą mieć Daytonę w trybie ochrony przed zalaniem (zakręcone pushery) to żadnego czasu nie zmierzą 😜

Słuszna uwaga…to „finalnie zamyka” dyskusję nt chrono na wodzie …tfu na gumie…chyba że ta guma ma jakieś „niewodne” uzasadnienie …

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, desmo napisał(-a):

Słuszna uwaga…to „finalnie zamyka” dyskusję nt chrono na wodzie …tfu na gumie…chyba że ta guma ma jakieś „niewodne” uzasadnienie …

Guma ma uzasadnienie, co internety zauważyły. Bo Daytona tak ma 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, sanik napisał(-a):

Guma ma uzasadnienie, co internety zauważyły. Bo Daytona tak ma 😜

Czyli jest trendy …to teraz czekamy w Omedze na gumie na funkcję „ blokada wody”…

chciałbym jednak trochę pochwalić Omegę bo  przeciwieństwie do wielu innych firm powstrzymała się przed wypuszczeniem wersji „seledynowo niebieski jak Tiffany”…no chyba że odpali ją  w czasie

W&W

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, desmo napisał(-a):

Czyli jest trendy …to teraz czekamy w Omedze na gumie na funkcję „ blokada wody”…

chciałbym jednak trochę pochwalić Omegę bo  przeciwieństwie do wielu innych firm powstrzymała się przed wypuszczeniem wersji „seledynowo niebieski jak Tiffany”…no chyba że odpali ją  w czasie

W&W

Jeszcze AT Tiffany nie wydali, ale zobaczymy 😀 

Z jakiegoś powodu parcie na kolory majtkowe jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, sanik napisał(-a):

Ja uważam opinie typu "skóra nie pasuje do divera" "guma nie pasuje do chrono" jako bezsensowne. Oczywiście można wchodzić w filozofię zadań, które teoretycznie dany zegarek ma wykonywać, ale ludzie... Ilu z nas divera wykorzystuje do nurkowania, a chrono do odmierzania czasu, a już szczególnie Moonwatcha do latania na księżyc. To wszystko jest biżuteria z jakąś historią, ale my to nosimy dla zabawy, przyjemności i ozdoby. Nie widzę niz zdrożnego w ubieraniu divera w skórę, a moonwatcha w gumę.

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Butik napisał(-a):

Ja uważam opinie typu "skóra nie pasuje do divera" "guma nie pasuje do chrono" jako bezsensowne. Oczywiście można wchodzić w filozofię zadań, które teoretycznie dany zegarek ma wykonywać, ale ludzie... Ilu z nas divera wykorzystuje do nurkowania, a chrono do odmierzania czasu, a już szczególnie Moonwatcha do latania na księżyc. To wszystko jest biżuteria z jakąś historią, ale my to nosimy dla zabawy, przyjemności i ozdoby. Nie widzę niz zdrożnego w ubieraniu divera w skórę, a moonwatcha w gumę.

Mam podobne zdanie, pod warunkiem odpowiedniego doboru tych pasków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Butik napisał(-a):

Społeczeństwo kretynieje na potęgę biorąc rzeczy za takie na jakie na pierwszy rzut oka wyglądają…byłoby szkoda zalać  taki ładny zegarek bo „przecież był na gumie”… 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A'propos pasków - chyba mam do Moonphase :)

IMG_2508.jpg

IMG_2510.jpg

IMG_2511.jpg

IMG_2516.jpg

Edytowane przez Butik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, swierszczu napisał(-a):

Ależ to kawał zegarka 

Yhy, liczby mogą przerażać, ale na prawdę świetnie się go nosi, szczególnie na pasku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ButikNie wiem jak to robisz, ale co zaprezentujesz jakoś pasek to mnie zniechęcasz do tych ślicznych Omeg które masz w kolekcji 😂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, beniowski napisał(-a):

@ButikNie wiem jak to robisz, ale co zaprezentujesz jakoś pasek to mnie zniechęcasz do tych ślicznych Omeg które masz w kolekcji 😂.

No cóż, każdemu nie dogodzę. Co więcej - w tej kwestii dogadzam tylko sobie i po swojemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A'propos pasków - chyba mam do Moonphase

Ważne żeby właściciel był zadowolony, ale kluczowym słowem jest tu "chyba"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i duży, ale kapitalny ten Moonphase. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U jak nie kochać ksieżycowca 😜 

Fota z netu

FB_IMG_1646929150315.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Butik napisał(-a):

A'propos pasków - chyba mam do Moonphase :)

Mam problem z doborem odpowiednich słów aby skomentować ten pasek :) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, pisar napisał(-a):

Mam problem z doborem odpowiednich słów aby skomentować ten pasek :) 

A, to się chyba nazywa afazja...😉

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Butikowa Omega coraz bardziej do mnie przemawia. A dobierane do niej paski są... mocno galaktyczne. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba za bardzo nie powinniśmy swoich obiekcji wyrażać odnośnie tych Butikowych pasków, bo się jeszcze obrazi i sobie stąd pójdzie. Ale, z drugiej strony, gdzie on by wtedy pokazywał te swoje Omegi, co to nimi rotuje, jak nie przymierzając, Hugh Hefner narzeczonymi😂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, beniowski napisał(-a):

Chyba za bardzo nie powinniśmy swoich obiekcji wyrażać odnośnie tych Butikowych pasków, bo się jeszcze obrazi i sobie stąd pójdzie. Ale, z drugiej strony, gdzie on by wtedy pokazywał te swoje Omegi, co to nimi rotuje, jak nie przymierzając, Hugh Hefner narzeczonymi😂.

ależ ja się absolutnie nie obrażam i mam zamiar prowokować dalej 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Butik, tak w sumie to szacun. Poważnie. Niejeden z nas już podkuliłby ogon po tylu krytycznych komentarzach, a Ty się nie przejmujesz i konsekwentnie eksperymentujesz 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi