Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

23 godziny temu, lysolek007 napisał(-a):

Ten rok był dobrym rokiem dla zegarków, do kolekcji dołączyły trzy modele Ω ... ;] w nowym roku chciałbym się cieszyć z tego co już mam  ;] 

IMG_20251231_155334-01.jpeg

Ten Railmaster chodzi za mną już jakiś czas, ostatnio leży we wrzecionie i muszę się zebrać obejrzeć. W ogóle widzę pewną tendencję podobną do mojej. ;) Omega z lat 90 czy 2000 jest nie do pobicia w stosunku cena/ jakość w sensie tego co się dostaje, marka , historia , mechanizm , wykończenie. Chodzi mi po głowie znòw jakiś 16570 czy 14060m może w końcu, ale nie mogę się złamać. Taki sam czy nawet trochę niższej jakości zegarek za prawie 2.5 raza więcej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, tbn napisał(-a):

Ten Railmaster chodzi za mną już jakiś czas, ostatnio leży we wrzecionie i muszę się zebrać obejrzeć. W ogóle widzę pewną tendencję podobną do mojej. ;) Omega z lat 90 czy 2000 jest nie do pobicia w stosunku cena/ jakość w sensie tego co się dostaje, marka , historia , mechanizm , wykończenie. Chodzi mi po głowie znòw jakiś 16570 czy 14060m może w końcu, ale nie mogę się złamać. Taki sam czy nawet trochę niższej jakości zegarek za prawie 2.5 raza więcej. 

Railmaster jest świetny, polecam, dobrze wykonany, pasuje niemalże do wszystkiego, w nocy świeci jak latarka, jak stare dobre Seiko 😉🙃. Te starsze Ref. Ω nie dość że są dobrze wykonane to są przede wszystkim wygodne w noszeniu. 

Edytowane przez lysolek007

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Mirosuaw napisał(-a):

No to Rolex 🙂

O nie. Dwa divery i trzeci też diver?

Ex1 40mm.

Dla normalnego człowieka to jest nieosiagalne kupic z salonu. Chyba ze cos sie zmienilo😂

Ale to nie ten watek

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, swierszczu napisał(-a):

Dla normalnego człowieka to jest nieosiagalne kupic z salonu. Chyba ze cos sie zmienilo😂

Ale to nie ten watek

Czasy się zmieniły. O Exa 40 jest dużo łatwiej, a na wtórnym można wyrwać nówkę w cenie salonowej. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, swierszczu napisał(-a):

Ale to nie ten watek

Na Ex40 czekałem 6 miesięcy, nie odebrałem bo uważam ze to nieudany model. Można się było zapisać w każdym salonie w Wawie.  Duży jak na prostego trzywskazowkowca, błyszcząca tarcza. Dużo lepszy był 214270 którego miałem kiedyś. Ale jak Ci się podoba to raczej do dostania bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi