Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Będą jeszcze raz sprawdzać rezerwę przez długi weekend. Zobaczę co wyjdzie po 2 teście. Ale to dziwne że z ręcznego robi 60 g a z automatu 53 g no chyba że za krótko był na cyklomacie albo prądu brakło :D Coś mi jescze mówili, że to może być kwestia tego, że końcówka rezerwy wypadła w trakcie zmiany daty i mógł mechanizm juz niedociągniąć. Ale nie wiem czy to może mieć wpływ czy ta teoria jest naciągana.

Chłopie, oni na bank czytają to forum i wyczuli, że trafili "frajera", który uwielbia sam sobie stwarzać problemy,

Mechanizm miał jakąś wadę fabryczną i nadal coś jest z nim nie tak. możemy sobie tylko gdybać, że coś zostało źle wyprodukowane, czy że w jakimś stopniu bębny nie współgrają, czy że z powodów technicznych naciąg automatyczny nie jest wydajny zgodnie ze specyfikacją.

Ich problem to naprawić zegarek lub wymienić mechanizm a twój jedyny problem jaki powinieneś mieć to czekać na należycie naprawiony zegarek zgodnie ze specyfikacją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będą jeszcze raz sprawdzać rezerwę przez długi weekend. Zobaczę co wyjdzie po 2 teście. Ale to dziwne że z ręcznego robi 60 g a z automatu 53 g no chyba że za krótko był na cyklomacie albo prądu brakło :D Coś mi jescze mówili, że to może być kwestia tego, że końcówka rezerwy wypadła w trakcie zmiany daty i mógł mechanizm juz niedociągniąć. Ale nie wiem czy to może mieć wpływ czy ta teoria jest naciągana.

to nie twoj problem kiedy wypadla koncowka rezerwy chodu. Ma byc 60 godzin bez wzgledu na to kiedy sie data zmienia. Niech bedzie na koncowce, ostatnie 4 godziny, to dla ciebie nie ma znaczenia. Ma sie zmienic i zatrzymac o 4 a nie 12. Szacunku dla Ciebie to nie maja za grosz.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FOIS w kolekcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję.

Raczej z innym stylem Cię kojarzę, z bardziej masywnymi kopertami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję.

Raczej z innym stylem Cię kojarzę, z bardziej masywnymi kopertami.

dziękuję, chyba powoli "dziadzieje" to i mniej masywne koperty wolę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz, to rzeczywiście przychodzi z wiekiem , wiem to po sobie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz, to rzeczywiście przychodzi z wiekiem , wiem to po sobie :)

to żeś mnie pocieszył ;)

5f9daaa6497f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego FOIS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego FOIS?

po przymiarkach Moonwatcha utwierdziłem się w przekonaniu, że Fois będzie dla mnie lepszym wyborem, poza tym zawsze bardziej mi się podobał od Moona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam z FOISem jeden poważny problem. Brak bransolety, gdyby nie to to jest to świetny zegarek. Kiedyś miałem jeszcze zastrzeżenia do wskazówki sekundowej ale w sumie fajnie odróżnia część "zwyczajną" od chronografu.

ja uważam, że Omegowy brązowy pasek bardzo pasuje do tego zegarka, wskazówki godzinowa, minutowa i sekundowa idealnie pasują do siebie, wskazówki chrono również, w Moonie za dużo "plastyku" na wskazówkach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno pasuje bransoleta od jakiegoś starszego modelu speedmastera. Coś na wus było o tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję, chyba powoli "dziadzieje" to i mniej masywne koperty wolę ;)

Składam kolejne gratulacje, rozumiem, że MM trafia na bazarek :D ?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Składam kolejne gratulacje, rozumiem, że MM trafia na bazarek :D ?

dzięki, MM już dawno nie ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem, ten pasek bardzo pasuje, tylko problem w tym że paski można sobie kupować w niezliczonych ilościach, co każdy właściciel Speediego praktykuje w tej czy innej wersji. Natomiast gdyby dali do niego seryjną bransoletę, np. lekko stuningowaną z lepszym zapięciem i designem protoplasty to by było miodzio idealnie.

według mnie bransoleta pasuje do Moona a do Foisa już nie tak bardzo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie na starej wygląda ciekawiej.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile FOIS ma w uszach?

Na tej bransolecie wygląda świetnie.

Edytowane przez rip

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 bankowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszej chwili podobnie jak Wy uznałem że na starej bransie lepiej jednakże zmieniłem zdanie i wg mnie na nowszej wygląda lepiej, koperta jest polerowana na wysoki połysk i nowsza bransoleta posiadając ogniwka polerowane lepiej komponuje się z kopertą zegarka, na starej im z większej odległości jest zdjęcie tym lepiej im bliżej tym gorzej, na 1 fotce widać od razu że bransoleta nie pochodzi z tego zegarka i się gryzie wykończeniem z kopertą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nowej trzeba maskownice spiłować, aby weszły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Chłopie, oni na bank czytają to forum i wyczuli, że trafili "frajera", który uwielbia sam sobie stwarzać problemy,

Mechanizm miał jakąś wadę fabryczną i nadal coś jest z nim nie tak. możemy sobie tylko gdybać, że coś zostało źle wyprodukowane, czy że w jakimś stopniu bębny nie współgrają, czy że z powodów technicznych naciąg automatyczny nie jest wydajny zgodnie ze specyfikacją.

Ich problem to naprawić zegarek lub wymienić mechanizm a twój jedyny problem jaki powinieneś mieć to czekać na należycie naprawiony zegarek zgodnie ze specyfikacją.

Zgadzam się w pełni. Tylko że kupiłem zegarek do noszenia/używania a nie po to żeby leżał w serwisie i tuż przed oddaniem wychodziła kolejna wada/usterka. I co kolejny miesiąc będą trzymać zegar? Niektórzy koledzy pisali, że trzymali zegarek 2 lub kilka miesięcy a czy nie powinni w takim wypadku wymienić od razu mechanizm albo zegar a nie testować w nieskończoność każdy element mechanizmu ?

Poza tym skoro kupiłem zegarek fabrycznie nowy to nie po to żeby zaraz po kupienia naprawiać go. To nie mój problem tylko problem Omegi że takie badziewie sprzedają.

Edytowane przez raphael1215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się w pełni. Tylko że kupiłem zegarek do noszenia/używania a nie po to żeby leżał w serwisie i tuż przed oddaniem wychodziła kolejna wada/usterka. I co kolejny miesiąc będą trzymać zegar? Niektórzy koledzy pisali, że trzymali zegarek 2 lub kilka miesięcy a czy nie powinni w takim wypadku wymienić od razu mechanizm albo zegar a nie testować w nieskończoność każdy element mechanizmu ?

a jak sytuacja z tarcza i wskazowkami, wymienia czy nie?

tyle sie bales przez zakupem, tyle dopytywales a skonczylo sie jak skonczylo :)

zagadaj i zapytaj czy wymienia mechanizm. Czas oczekiwania na takie czesci od 6 do 8 tygodni bo musza wyslac stary do Szwajcari, zrobic wierna kopie i nalozyc na nowy numer seryjny. Moj trzymali 2 miesiace, wlasnie przez Szwajcarie.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi