Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie dzisiaj zapóźniony technologicznie strucel, pasek też taki mało wyrafinowany, ale może gustaw mi dobierze coś szykownego, bo ma doświadczenie ;) (no offence).

Idealnie dobrany. Sam bym taki wybrał, ewentualnie bardziej pod kolor swoich własnych butów i pasków spodni.

(...)A jesli chodzi o Rolexa i technologię, to kolegom chyba chodzi o technologię....wykonania bransolety bo to przewodni techniczny wątek w temacie...

Nie rozumiem tych uporczywych przytyków do Roleksa, jeśli tylko interlokutor nosi ww. zegarki/zegarek. Ja porównywałem aspekty techniczne i użytkowe Moonwatcha i innej Omegi.

(...) póki co zacieszam się nową SMPc

Genialny zegarek. Czuję, że jest mi jeszcze kiedyś ponownie pisany. Planujesz zapięcie z mikroregulacja?

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nikt do Ciebie personalnie Piotrek nie pisał ( Twój post był 10 pozycji wcześniej) :) i nie podpuszczaj proszę :)

A ze bransoleta to przewodni watek w temacie to fakt, nie przytyk.

Do Omegi trzeba po prostu dorosnać, nie jak Rolexa kupić....

Ten temat, Omegi, jest profesjonalny, z tego może powodu zwolennicy Rolexa nie potrafią się odnależć i doszukują się nie wiadomo czego?

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... czyli omegi nie trzeba kupować? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... czyli omegi nie trzeba kupować? :)

Trzeba :), tylko Piotrek dziś się 'miga' ;) - 'przytyk do Rolexa', "interlokutor', "ja tylko chciałem..." , "aspekty techniczne"...:)

A ciekawe kto wczoraj pisał o masturbacji nad Moonwatchem? :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja. Ale mając w głowie porównanie do innych za***istych Omeg. A bynajmniej nie do jakiegokolwiek Roleksa. Czy ja muszę znów być w posiadaniu Omegi aby zdjąć z siebie etykietę "Roleksowca"? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nikt do Ciebie personalnie Piotrek nie pisał ( Twój post był 10 pozycji wcześniej) :) i nie podpuszczaj proszę :)

A ze bransoleta to przewodni watek w temacie to fakt, nie przytyk.

Do Omegi trzeba po prostu dorosnać, nie jak Rolexa kupić....

Ten temat, Omegi, jest profesjonalny, z tego może powodu zwolennicy Rolexa nie potrafią się odnależć i doszukują się nie wiadomo czego?

To ciekawa teoria ale niekoniecznie prawdziwa. Cena, dostępność, różnorodność, w przypadku niektórych stereotypy powodują, że w wielu przypadkach jest dokładnie odwrotnie. Decyzja o zakupie Omegi jest prosta i wyprzedza ( czasem o całe lata ) decyzję o posiadaniu Rolexa. Wielu kolegów wręcz przyznaje że to do Rolexa trzeba dorosnąć. Coś Marek od wczoraj mam wrażenie że kroisz swoje złote myśli ( patrz Twoja wolta w temacie replika vs kopia ) tak jak Ci pasuje do dyskusji niekoniecznie zwracając uwagę - jak to było do tej pory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moonwatch to specyficzny zegarek, albo się go kocha, albo szkoda sobie nim głowę zawracać, bo to nie jest wszechstronny zegarek, za to ma to coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja. Ale mając w głowie porównanie do innych za***istych Omeg. A bynajmniej nie do jakiegokolwiek Roleksa. Czy ja muszę znów być w posiadaniu Omegi aby zdjąć z siebie etykietę "Roleksowca"? ;)

To masz taką?, patrzcie ludzie :);)

Mnie się ta Omega najbardziej podoba, "Jedi" :)

post-48316-0-69155100-1488914906.jpg

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śliczna, Marek. I użyteczna- data, automat, stoper. Apropos - licznik minut stopera jest centralny?

Strzyka mnie jak słyszę, że do Roleksa, Omegi czy Panerai trzeba dorosnąć ;)

Zaskakująca gównoburza/obrona Częstochowy/foch w odzewie na moją bądź co bądź żartobliwą uwagę.

Moonwatcha nie trzeba bronić bo Moonwatch broni się sam.

Trochę luzu.

Edytowane przez gustaw6666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ciekawa teoria ale niekoniecznie prawdziwa. Cena, dostępność, różnorodność, w przypadku niektórych stereotypy powodują, że w wielu przypadkach jest dokładnie odwrotnie. Decyzja o zakupie Omegi jest prosta i wyprzedza ( czasem o całe lata ) decyzję o posiadaniu Rolexa. Wielu kolegów wręcz przyznaje że to do Rolexa trzeba dorosnąć. Coś Marek od wczoraj mam wrażenie że kroisz swoje złote myśli ( patrz Twoja wolta w temacie replika vs kopia ) tak jak Ci pasuje do dyskusji niekoniecznie zwracając uwagę - jak to było do tej pory.

Robert, alez to dorastanie to zaczepnąłem z tematu Rolexa wlaśnie :);), dla 'draki" :)

Co do reedycji, juz wczoraj odpisałem kilka razy na Twoje stwierdzenia, ze replika wg mnie jest identyczna z oryginalem, a kopia zewnetrznie go przypomina-wszystko w obrebie zegarków oryginalnych, to coś mi odpisałeś na temat zmiany zdania ze obce są Ci krowie zwyczaje...:)

Edit

Pisalem rownoczesnie z Piotrkiem....'dorastanie" hehe

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genialny zegarek. Czuję, że jest mi jeszcze kiedyś ponownie pisany. Planujesz zapięcie z mikroregulacja?

Idealnie dopasowana bransoleta, chyba nie planuję, no chyba ze okazyjnie coś się pojawi np. na bazarku, a gdybym miał cokolwiek w nim zmienić, to wymieniłbym wskazówkę sekundową na tę: http://www.007museum.com/SE09_high.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek

Nie.

To naciag manualny.

Cal.861

post-48316-0-04313200-1488916144.jpgpost-48316-0-10497000-1488916154.jpg

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pewnością idzie taka zamówić tylko żeby to zrobić w czasie gwarancji musiałbyś to zrobić w SG a tu już może być różnie ... sama wskazówka to zapewne nie problem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh... w temacie burzy cieszę się, że dla mnie przede wszystkim liczy się, czy zegarek mi się podoba. A same zegarki stanowią w moim świcie element przynoszenia tylko dobrych emocji, dlatego nie rozumiem co się tak wściekacie na siebie ;-) Gdyby tylko mnie było stać to miałbym już co najmniej 3 Rolexy (nowy AirKing, Pepsi/Batman, może Hulk) , 4 Omegi (SMPc, Moonwatch z hesalitem i pełnym deklem, niebieski Moonwatch Clooneya z fazami księżyca, PO z pomarańczowymi wstawkami), AP RO, Bretilinga SO HÉRITAGE CHRONOGRAPHE 44, Patka Nautilius, parę Tissotów, parę Certin... no ale póki co zacieszam się nową SMPc

Niech się nosi :) dobry wybór.

A co do Moona - pitolicie Koledzy równo. To genialny zegarek jest i basta! Przecież gdyby było inaczej, nie wzięli by go w kosmos ;)

A tak poważnie - miałem już "kilka" zegarków, ale mało który codziennie robi na mnie takie samo piorunujące wrażenie. Moim zdaniem to genialny zegarek.

I jasne, że mówię tylko o sobie ;)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek

Nie.

To naciag manualny.

Cal.861

A co tam robi na tarczy napis "automatic"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co tam robi na tarczy napis "automatic"?

Oki, pomyliłem z tym modelem Jedi, tu jest cal.861 :)

post-48316-0-30736200-1488917534_thumb.jpg

W pierwszym jest automat cal. 1040

https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi%3F10%26ranfft%26%262uswk%26Omega_1040&ved=0ahUKEwiZzp6kmcXSAhVM1iwKHYXxAr4QFggaMAA&usg=AFQjCNF9d6E00JUtizFsppnV1VcgE76wuw

Przepraszam.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Strzyka mnie jak słyszę, że do Roleksa, Omegi czy Panerai trzeba dorosnąć ;)

Coś w tym jest, używaną Omegę kupisz za 1/3 ceny Rolexa, zupełnie inny wydatek.  Mnie zaczyna kiełkować myśl o wymianie SMPc na suba lub exp II i łatwiej mi będzie dojrzeć finansowo do tej wymiany niż psychicznie być na nią gotowy. ;)

Edytowane przez tbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konrad, jeśli jakiś Rolex miałby komplementarnie uzupełnić Moona i SMP to chyba najlepiej biały Explorer.

Oki, pomyliłem z tym modelem Jedi, tu jest cal.861 :)

Spoko, przynajmniej kolejny fajny zegarek pokazałeś. Nieco podobny do aktualnego Marka. Yedi to też jeden z Marków? Edytowane przez gustaw6666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, przynajmniej kolejny fajny zegarek pokazałeś. Nieco podobny do aktualnego Marka. Yedi to też jeden z Marków?

Nie.

'Jedi" nie 'Yedi' ;)

Nazwy 'Jedi' nadał guru Omegowy, Chuck Maddox, wielki fan "Star Wars'- pozostałe też :)

Choc część fanow za prawdziwe "Jedi' uwaza tylko krotką serie ref 145.024s wyprodukowaną pod koniec 1971, lub początku 1972 roku, oraz ( sic!:) ) limitowaną serię w 1973 roku na jakieś swiatowe dni piłki nożnej w Barcelonie.

Bajzel jak z moonem, który 'prawdziwy' :)

I jeszcze jedna wersja, dla ułatwienia :)- też 'Jedi', też manual cal.861post-48316-0-68261900-1488921535_thumb.jpg

Nazewnictwo Chucka Maddoxa

post-48316-0-60014100-1488921589.jpg

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wy jesteście zboczeni jak was sie czyta!!!

p.s. ale dobrze was sie czyta i zastanawiam sie czy ja jestem jeszcze normalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie są zboczeni ;) tylko są pasjonatami. Dla takich postów i informacji warto tu wchodzić i czegoś w moim przypadku się nauczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś w tym jest, używaną Omegę kupisz za 1/3 ceny Rolexa, zupełnie inny wydatek.  Mnie zaczyna kiełkować myśl o wymianie SMPc na suba lub exp II i łatwiej mi będzie dojrzeć finansowo do tej wymiany niż psychicznie być na nią gotowy. ;)

A co?, nic :), to tylko takie gadanie :)

Ceny....one się zmieniają ciągle, dla przykladu, Submariner( bez daty) i kolejno ExplorerII kosztowały w 1975 roku 355$ i 455$, w tym samym czasie Omega Speedmaster( też bez daty) 340$, a Omega Speedsonic ( kamertonowa), co dziś dość dziwne- 410$.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrójna kanapka

1dc7ee15e36fdf5eee65ef4199942b34.jpg

Edytowane przez Tomaszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna fota Tomaszek. Ten zegarek jest stworzony do paska. Jaki masz nadgarstek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi