Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zdroker

Klub Miłośników Zegarków ORIS

Rekomendowane odpowiedzi

No klasyka...Gdyby ktoś szukał jeszcze Divers Date na kajdanie to w sklepie naszego forumowego orisowca jest, w dziale outlet, czarna tarcza za baardzo przyzwoite pieniążki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sinjar W każdym dziale chcesz tak nabijać 50 postów?

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No klasyka...Gdyby ktoś szukał jeszcze Divers Date na kajdanie to w sklepie naszego forumowego orisowca jest, w dziale outlet, czarna tarcza za baardzo przyzwoite pieniążki:)

Na razie jest powiedzmy "zarezerwowany" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok:)

Czaje się na jednego z tytanowych byków jakie macie, ale przeraża mnie rozmiar. Nie miałem jeszcze okazji mierzyć 47mm więc się wstrzymuję. Pomijam już fakt za jaką monetę są, cena mocno kusząca:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

47mm swój rozmiar ma. O ile w tytanie wagowo jest znośny to wersja w stali jak dla mnie nieużywalna wagowo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nowy klubowicz :-)

Proszę o dodanie mojego Malenstwo do klubu :-)

post-85614-0-93788900-1448746913_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

47mm swój rozmiar ma. O ile w tytanie wagowo jest znośny to wersja w stali jak dla mnie nieużywalna wagowo :D

Mierzyłem w sobotę...Co mam powiedzieć, pod rękaw raczej tego nie schowam:)

Tak poważnie, dla mnie osobiście, zegar (ciężko nazwać to bydle zegarkiem) tylko do koszulki. Szkoda bo naprawdę byłem już zdecydowany, a tu kolejny zonk...albo za mały, albo za duży, ech....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

s3pp wybacz ale absolutnie sie z Toba nie zgodze ze tego "Bydlaka" nie mozna schowac pod rekaw. u mnie pod koszula bardzo ladnie sie komponuje. chyba ze masz nadgarstki jak baletnica ....:) to co innego 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Abaddon - nie wiem jakie masz mankiety (bo to nie jest jak piszesz kwestia wielkości nadgarstka) ale miałem Orisowego grubaska w wersji 44mm

6770773561_c0d1312ee7_b.jpg5608 by Jacenty Esz, on Flickr

i za cholerę pod mankiet nie wchodził :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok , wieczorem postaram sie zrobic jakies fotki, co nie zmienia faktu ze .. jest piekny :D 

Ps. mowisz o 44mm ale ten akurat to chyba 47mm 

Ps2. w sobote tez mierzylem Tissota i to byl bydlak .. wysokosc 18,9 mm ! nigdzie upchnac soe go nie dalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ten ze zdjęcia ma 44mm. Ten model był w dwóch wersjach 47mm i 44mm - ale ten był tylko jeden w PL i miałem go ja, no ale pojechał w świat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

s3pp wybacz ale absolutnie sie z Toba nie zgodze ze tego "Bydlaka" nie mozna schowac pod rekaw. u mnie pod koszula bardzo ladnie sie komponuje. chyba ze masz nadgarstki jak baletnica .... :) to co innego 

Nie wiem jakie nosisz koszule kolego. Akurat na przymiarce byłem w swetrze i nie mogłem organoleptycznie tego sprawdzić. Nie lubie małych zegarków, mierzyłem ostatnio LLD i się mocno zawiodłem bo, pomimo 42mm, jest maleństwem, do tego na żywo sporo traci. Jednak 47mm to już, dla mnie osobiście, lekka przesada. Do pracy, stety niestety, muszę się ubierać "biznesowo" i nie wyobrażam sobie nosić takiej busoli. Wyglądało by to z lekka karykaturalnie:)

Poszukałem starej "małej sekundy". Tam, z tego co kojarzę, 47mm schodziło do 44mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj miałem wreszcie okazję przymierzyć Orisa Divers65:-)

Zrobił na mnie piorunujące wrażenie! Podobał mi się już na zdjęciach. Na żywo jednak, zacytuje kolegę Jash: "URYWA";-)

Jednak porównałem go do bezpośredniej konkurencji na miejscu - Longines'a Legend Diver - i nie wiem który ładniejszy:

post-55434-0-02614700-1449216703_thumb.jpg

W OD65 bardziej podoba mi się: kształt uszu koperty, luma, szkiełko i umiejscowienie daty, ale LLD ma swój magiczny dekielek, dwie koronki i mam sentyment do marki. Dobrze, że oba zegarki są dla mnie w kategorii  "planów na daleką i nieokreśloną przyszłość" i nie muszę wybierać.

Edytowane przez leoric

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak porównałem go do bezpośredniej konkurencji na miejscu - Longines'a Legend Diver - i nie wiem który ładniejszy

Ładniejszy to Oris, ale na tych zdjęciach to wydaje się jeszcze mniejszy niż LLD...... nie wiem, czy nie za duży szok jak dla mnie. Chyba bez realnej przymiarki się nie obejdzie :/

Panerai... so much more than just a watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oris ma mniejszy LugtoLug i zewnętrzny bezel co wizualnie rzeczywiscie go zmniejsza. Poza tym zdjecie zle zrobione, bo ustawilem LLD na pierwszym planie no i 2mm średnicy różnicy:-(

Na ręce nie było tego tak czuć.

A przymierzyć trzeba, choćby dla wyjątkowej miękkości paska typu tropic:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymiarka musowo. LLD jest mocno fotogeniczny. Na sporej części użytkowników, którzy stykali się z tym zegarkiem na żywo, zrobił duzo gorsze wrażenie. Ja również należe do tej grupyz;) Pomijam już wnętrze, za takie pieniążki trochę słabo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Oris wydaje się i jest dużo mniejszy. Mam mniejszą średnicę, krótkie uszy, a do tego czarny bezel, który też optycznie zmniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze zdjęć minimalnie LLD ale ze zdjęć ...OD65 nie widziałem bo kolega Jash nie chciał pokazać kiedy byłem we Wrocławiu :) a w Poznaniu w Jubitomach BRAK :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Poznaniu jest l, widziałem tydzień temu w Jubitomie CH Malta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo muszę przymierzyć jak będę ...byłem nie tak dawno i nie mieli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PiterM, witamy spowrotem ;-)

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PiterM, witamy spowrotem ;-)

Ojca zalozyciela paneristi.pl :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Posiadam Orisy od 8 lat i proszę o przyjęcie do klubu:-)

post-65986-0-90709600-1449342818_thumb.jpg

post-65986-0-38785000-1449342827_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi