Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zdroker

Klub Miłośników Zegarków ORIS

Rekomendowane odpowiedzi

Oris był zawsze bliski memu sercu (co nawet widać po moim avatarze sprzed lat) :) Jak tylko wypuścili swój Cal 400 w Aquisie to od razu dokonałem zakupu, ale po cichu miałem nadzieję na powrót "technicznego" Aquisa, bo z tym właśnie ORIS mi się kojarzył zawsze. Niestety matowe wykończenia zniknęły całkowicie, Aquis został teraz jeszcze bardziej wykastrowany moim zdaniem... Dlatego decyzja o zakupie tytanowego Meistertauchera, a z bólem serca mój niebieski Calibre 400 idzie na sprzedaż :(

aquis_a.thumb.jpg.545e03824e2ffe98c935e65a3cc5f2a8.jpg

DSC_1231.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Barop napisał(-a):

Mam dylemat czy zostawić czy puścić dalej.

20240828_093944.jpg

Jak przestał cieszyć a  wskakuje z przymusu to szkoda trzymać. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Jak przestał cieszyć a  wskakuje z przymusu to szkoda trzymać. 

Z jednej strony to ciekawy zegar I w tej wersji kolorystycznej rzadziej spotykany, raz cieszy a raz mniej. Bardziej kwestia ADHD zegarkowego. Dwa miesiące temu myślałem że się uspokoiłem, ale wpadły dwa nowe i chęć na dołożenie kolejnego przysłania zdrowy rozsądek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_6029.thumb.JPEG.1854dc9258665c0f1bb0fe3ae27d7f16.JPEG

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, ledr napisał(-a):

Dawno go nie pokazywałeś Leszek a warto go wrzucać częściej :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Dawno go nie pokazywałeś Leszek a warto go wrzucać częściej :)

W rotacji nie tak często trafia na nadgarstek, teraz go z kajdana przełożyłem na tę gumę i udaję, że pasuje kolorystycznie😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.08.2024 o 16:34, ledr napisał(-a):

W rotacji nie tak często trafia na nadgarstek, teraz go z kajdana przełożyłem na tę gumę i udaję, że pasuje kolorystycznie😉

Będziemy udawać razem z Tobą 😁

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.08.2024 o 23:36, ledr napisał(-a):

Pamiętam, ze swego czasu byłem mocno zainteresowany zakupem tego właśnie modelu. W tym momencie oprócz 65 deauville blue jest to chyba jedyny Oris,  którego bym rozważał. Szkoda, że tak odjechały cenowo. Chyba pokrętnie próbuje powiedzieć, że świetna fota i dobry wybór 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, wojtek91 napisał(-a):

Pamiętam, ze swego czasu byłem mocno zainteresowany zakupem tego właśnie modelu. W tym momencie oprócz 65 deauville blue jest to chyba jedyny Oris,  którego bym rozważał. Szkoda, że tak odjechały cenowo. Chyba pokrętnie próbuje powiedzieć, że świetna fota i dobry wybór 😂

Dzięki, ja mam sentyment do starszych Aquisów, z grubym kajdanem, ale miałem już z limitek też Great Barrier Reef III, teraz ten mi podszedł, chociaż chyba wolę go na gumie, co wydawało mi się niedorzeczne przy poprzednim Aquisie. Na zdjęciu kolory trochę przekłamane, bo guma jest bardziej stonowana, trochę w kierunku szarości (nie tak intensywnie niebieska). Za to tarcza ma wszystkie odcienie zieleni i jeszcze takiego morskiego - zależy jakie światło i pod jakim kątem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BP6G3zN.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a):

Przepiękny klasyk. John Constantine też nosił Orisa :(

Screenshot_20240902-081152.thumb.png.d94f4abb6b7fdb9169578af0a6f129c9.png

Dzięki. I bardzo fajnie się nosi. Mimo, że wolę duże zegarki ten jest świetny :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Panowie, w tym staruszku, to chrom czy stal?

spacer.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny jest, kiedyś chciałem kupić ten egzemplarz. Tak z foto ciężko ocenić, jak ma napisane z tyłu stainless steel back to koperta chrom.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość codybronco

Tył zegarka. Wygląda w sumie jak stal...

2.thumb.jpeg.c8562c19bb4eedc5738e344189f40e96.jpeg1.thumb.jpeg.7ccc4ac30ed803d1c2102c4535440b0c.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sP3uLDP.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku dni mój Aquis II ma jakieś 10,5 sekundy odchyłki dobowej przy normalnym użytkowaniu. Normalnie robił 1,5-2,5 sekundy na dobę. Od zakupu minęło 5 lat i jeden miesiąc. Myślicie , że to już najwyższy czas na serwis? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Od kilku dni mój Aquis II ma jakieś 10,5 sekundy odchyłki dobowej przy normalnym użytkowaniu. Normalnie robił 1,5-2,5 sekundy na dobę. Od zakupu minęło 5 lat i jeden miesiąc. Myślicie , że to już najwyższy czas na serwis? 

Skoro do tej pory był na idealnym chodzie, a teraz jest taka odchyłka, to faktycznie zastanowił bym się nad serwisem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, gambit17 napisał(-a):

5 lat to taki standardowy interwał serwisowania. Nie wiadomo ile też leżakował wcześniej w sklepie.... Prawdopodobnie już smary przysychają. 

Możesz sprawdzić jego chód na Watch Accuracy Meter i zerknąć na amplitudę - może ona da odpowiedź.

Edytowane przez christ0ff

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, gambit17 napisał(-a):

Nie ma co czekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi