Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cytochrom

Nasze nowe nabytki vintage

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki - postarm się coś jutro napisac

pozdr

R

lec - bardzo chętnie:) :D

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaraj się, Rafał, bo to ciekawy model. Nie interesuję się kwarcowymi, ale ten wygląda interesująco.

Gratuluję zakupu :)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z chłopakami zastrzeliłeś mnie tym modelem .Miałem i widziałem już dziesiątki Omeg ale takiego dziwaka widzę chyba dopiero drugi raz wrzucaj foty z chęcią się przyglądnę bliżej ....Gratulacje Ty to masz farta ......bazarowy ...gdzie te bazary ??? ;)

Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pomyślę o zegarkach z lat 70ych to ten model będę miał przed oczami......

Świetny "futurystyczny"kształt koperty i idealnie spasowany z bransoletą-wzór czasomierza ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cytochrom Twoja omeszka jest kapitalna! Żywcem przypomina mi AP RO - ta koperta kanciasta i śruby :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak taka fajna :)

To akurat jest jeszcze przez 2 dni na sprzedaz http://www.ricardo.ch/kaufen/uhren-und-schmuck/luxusmarkenuhren/omega/omega-seamaster-day-date/v/an718858306/

mnie interesowala do 250 CHF, bo to jednak tylko kwarc ale najwyrazniej sa tacy ktorzy za tego bialego kruka dadza wiecej :)

Swoja droga Cytochrom bedziesz mial okazje skonfrontowac cene ;)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie staram się czekać, aż zakup dojdzie, tym razem ekscytacja każe mi się podzielić z Wami natychmiast.

Połączyłem moją miłość do Omegi, chronografów i kamertonów w jedno i oto efekt:

Omega f300 Hz Speedsonic czyli chronograf (i chronometr) z mechanizmem kamertonowym Omega 1255 czyli ESA 9164 z nakładką chronografu.

I wszystko mechaniczne napędzane bateryjką.

Zdjęcie jeszcze niestety nie moje, ale myślę, że niedługo pochwalę się moimi fotkami.

hhl.JPG

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje już teraz, bo to nie tuzinkowy zegarek. Obowiązkowo zdjęcia po otrzymaniu bo to trochę marnawe :).

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie staram się czekać, aż zakup dojdzie, tym razem ekscytacja każe mi się podzielić z Wami natychmiast.

Połączyłem moją miłość do Omegi, chronografów i kamertonów w jedno i oto efekt:

Omega f300 Hz Speedsonic czyli chronograf (i chronometr) z mechanizmem kamertonowym Omega 1255 czyli ESA 9164 z nakładką chronografu.

I wszystko mechaniczne napędzane bateryjką.

Zdjęcie jeszcze niestety nie moje, ale myślę, że niedługo pochwalę się moimi fotkami.

hhl.JPG

Pozdrawiam,

I na dodatek niebieski...gratuluje!

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno zakupiłem zegarek prawdopodobnie z drugiej połowy XIX w. Nie jestem pewien, ale być może jest to zegarek z manufaktury Charles'a Oudin'a ucznia Abrahama Breguet.

('O' wygląda dość nietypowo - o ile w ogóle to 'O'  - jeśli ktoś może potwierdzić moje przypuszczenie będę wdzięczny :)

uzm6.jpg

3sed.jpg
mm3l.jpg
Edytowane przez adrianperek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też właśnie wrócił z przeglądu i czyszczenia ,tarcza z patyną ale taka zostanie bo boję się spaprać !Roamery bardzo lubię a ten ze swoją wielkością świetnie się nosi!

Nabyty łącznie Nivada i Cupilard automat o których niewiele znalazłem informacji,zwłaszcza Nivada wygląda zacnieCupilard%20prz%C3%B3d.JPGCupilard%20mech.JPGRoamer%20big%20tarcza.JPGRoamer%20big%20mech.JPGnivada%20prz%C3%B3d.JPGNivada%20mech.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pan da ! pan da ! pan da ! :D

xo96.jpg

3acn.jpg

3pjz.jpg

vrl6.jpg

bx61.jpg

Valjoux 7730

Edytowane przez sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pan da ! pan da ! pan da ! :D

Jaki on "nowy nabytek"? ....z tydzień ma..... :D;)

W świetle  wygląda super.

Edytowane przez chronofil

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jego na oczki własne widział. Ładne cacko. Gratuluję! Gdyby nie to, że jakoś mi się namnożyły te zegarki niemożebnie, to pewnie bym Ci mówił, że nie pasuje Ci do karnacji ;)

Pozdrawiam

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny. Gdzie takie cudeńko można wyrwać bo chyba coraz bardziej nabieram ochoty na jakiegos vintage oglądając takie perełki. Gratki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie, ale niestety trzeba wietrzyc dalej zbiory i pewnie vulcain nie utrzyma sie zbyt dlugo bo u mnie miano chronografu nr 1 ma wciąż pre moon '62

vulcain trafil na alle...

Edytowane przez sneer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie, ale niestety trzeba wietrzyc dalej zbiory i pewnie vulcain nie utrzyma sie zbyt dlugo ....

Nie ma problemu, zeby przewietrzyl mi portfel ;)

Swietny jest :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sliczny Vulcain- ogromne gratulacje:)

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie ostatnio zagościł Tissot PR 516 GL Automatic, rocznik 1968. Wymaga odrobinę troski.

Zdjęcia poglądowe, lepsze, jak trochę o niego zadbam.

post-35535-0-31045300-1379190609.jpg

post-35535-0-12630000-1379190620_thumb.jpg

post-35535-0-11245700-1379190697_thumb.jpg

post-35535-0-24318200-1379190787_thumb.jpg

Edytowane przez Walter_87

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak stary jest ten o to egzemplarz leżący w mej skrzyni skarbów? 

Dokładam też na szalę taki odważnik T12 :D

Ciekawe ile wiosen może se liczyć ?

post-63153-0-93915700-1379193170_thumb.jpg

post-63153-0-67974700-1379193196_thumb.jpg

post-63153-0-72376300-1379193317_thumb.jpg

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po numerze z werku można ustalić datę produkcji (rocznik)

post-35535-0-06164400-1379196385_thumb.jpg

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia!

Tylko, że staruszek na werku nie ma numeru a sam cyferblat jest mocowany na śruby do koperty. Zachodzi pytanie czy to nie jest składak, bowiem wydaje mi się, że koperta między uszami traktowana była pilnikiem a własnie w dolnej jej części po lewej stronie nie trzyma linii okręgu. Tak więc tarcza jest Tisota a werk i koperta cudawianki.

Co do brykieta, to tak dokręcony dekiel, iż do numeru się nie dostanę a ze zdjęć poprzedniego właściciela też nic nie zobaczy. Jedno co pewne to siedzi w nim nakręcany "Kałasznikow" czyli automat.

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten drugi Tissot podobny do zodiaka ST HS

Edytowane przez sneer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi