OmegaDeVille 59 #4026 Napisano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Gratulacje Sneer i Artur . Czy to nie dyskretne, kiedy spytam, jak bardzo gotówkożerna była ta śliczna Dosia? Edytowane 19 Grudnia 2013 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wytrych 7 #4027 Napisano 19 Grudnia 2013 Glycine, znaleziona w starym domu na Pomorzu. Wizualnie była strasznie zaniedbana, na szczęście głównie brudna. Najtrudniej było ja rozkrecic, dekiel miał jakiś rodzaj uszczelki który zadziałał jak klej. Koperta stalowa delikatnie przepolerowana, tarcza oryginalna, wskazówki oksydowane - uzupełnił em wypełnienie. Koronka wymieniona. Mechanizm w super stanie, jeszcze nie oczyszczony ale chodzi punktualnie. O ile się zorientowałemm zegarek z 1943 roku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4028 Napisano 19 Grudnia 2013 Fajny zegareczek, gratuluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
centralny 3 #4029 Napisano 19 Grudnia 2013 Kilka fotek Cytryny Blue Ribbon Auto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #4030 Napisano 19 Grudnia 2013 Jakoś tak pomalutku przekonuję się do stylistyki Dynamica... Może jeszcze nie całkiem, ale pomalutku :-)Gratulacje, Piotrek A skoro o doxach była mowa, to i ja swój nowy nabytek pokażę. W sumie to tylko doxa, więc z założenia nic rzadkiego, ale nie co dzień trafia się na dziewicę po 60-tce i to w rozmiarze XXL, czyli pełne 38mm 04hq.jpg jslm.jpg k95e.jpg punf.jpgChy chtoch pomoche mi chkękę pochbiechach ch podłochi?** w tłumaczeniu: "czy ktoś pomoże mi szczękę pozbierać z podłogi?" Odpadłem.Gratuluję 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #4031 Napisano 19 Grudnia 2013 I znów zachodzi pytanie, czy tarcza Doxy ze spójnym napisem ANTIMAGNETIC jest "bardziej" OK a z rozdzielnym "mniej" OK. jedno i drugie jest ok...bo jak się dobrze przyjrzysz, to na tarczy widnieje napis Antimagnetique....znaczy to samo ale w jakimś języku bardziej obcańskim niż angielski ...stosuje się Anti-magnetic, Antimagnetic i Antimagnetique... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4032 Napisano 19 Grudnia 2013 Bardzo dziękuję Koleżeństwu za miłe słowa Co do ceny - cóż, jak na doxę to może tanio nie było, ale stan kompensuje wydatek.Teraz jeszcze z moją dziewicą do gine... znaczy zegarmistrza muszę podskoczyć, bo narząd nieużywany zanika, więc trzeba jej narządy przesmarować 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4033 Napisano 19 Grudnia 2013 Niech się umyje na początek ,przed smarowaniem...Gratuluję ,rzeczywiście, choć w latach "posunięta"-świetnie wygląda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #4034 Napisano 19 Grudnia 2013 Kilka fotek Cytryny Blue Ribbon Auto Czy ta Cyma ma załamanie tarczy na wysokości indeksu na godz. 9 i okienka daty? I czy koperta jest chromowana? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4035 Napisano 19 Grudnia 2013 .... W sumie to tylko doxa, więc z założenia nic rzadkiego, ale nie co dzień trafia się na dziewicę po 60-tce i to w rozmiarze XXL, czyli pełne 38mm Nigdy bym nie pomyslal, ze 60 letnia dziewica moze wzbudzic pozadanie Na to, to Ty jeszcze roczna gwarancje producenta powinienes dostac. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4036 Napisano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Niesamowite, zawsze jestem pod olbrzymim wrażeniem zegarka, który w stanie NOS przetrwał do dzisiejszych czasów, bez względu na półkę. Arturze, gratuluję Edytowane 20 Grudnia 2013 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4037 Napisano 20 Grudnia 2013 Artur, myśle z powinieneś nim zaszczycić dział "Nasze NOS-y":) Jestem pod ogromnym wrażeniem! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4038 Napisano 20 Grudnia 2013 Artur, swoją drogą, chyba ją kupiłeś od cyganki wraz z tobołkiem. Miałeś i masz,NOS-a. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
centralny 3 #4039 Napisano 20 Grudnia 2013 Czy ta Cyma ma załamanie tarczy na wysokości indeksu na godz. 9 i okienka daty? I czy koperta jest chromowana? Czesc Chodzi o certinę ? :-) Tarcza jest w oryginale i ma oryginalnie przełamanie poziome pomiędzy 3 a 9.Koperta z racji przetarć została poddana chromowaniu. pozdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #4040 Napisano 20 Grudnia 2013 Przepraszam, Certinę Bardzo fajnie tarcza z tym załamaniem wygląda. Dodaje charakteru. I pach świetnie dobrany. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #4041 Napisano 21 Grudnia 2013 A u mnie Biforka z końcówki lat 60-tych zachowała sie w całkiem dobrym stanie , bezel co prawda stracił cyferki,które pewnie trzeba by od nowa namalować ale i tak wygląda nieziemsko. Diver pełna gębą ,do tego te wskazówki jak w Omedze 300 i oryginalne ich wypełnienie dopełniają całości.Tutaj już po Spa ,polerka szkła, nowa koronka, odświeżona lekko koperta, nowy pasek DILOY z przeszyciem i mandarynki w kuchni 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4042 Napisano 21 Grudnia 2013 fajne wskazówki jak w pre moonie omegi 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4043 Napisano 21 Grudnia 2013 Bifora z Alle? Zdaje się że tą albo podobną sztukę jakiś czas temu obserwowałem U mnie dwie sztuki wróciły do domu. Nie są nowe, bo enerdowiec jest "rodzinny", zaś Seiko kupiłem na bazarku parę miechów temu. Ale do użytko dopiero teraz się nadają, to wrzucam: Jakość zdjęć kiepawa, ale mam fatalne światło w domu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wojciech1500 #4044 Napisano 21 Grudnia 2013 @ZasadasCzy to ta z bazarku? Jak tak, wściekły jestem ze ją odpuscilem:)Gratuluje, bardzo fajna. No i tarcza w idealnym stanie:)No i to na bazarku była jeszcze chyba kilka dni za małe pieniądze... mam możliwość załatwienie drugiej takiej, tylko w trochę gorszym stanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #4045 Napisano 21 Grudnia 2013 (edytowane) fajne wskazówki jak w pre moonie omegi Takie wskazówki były bardzo popularne na przełomie lat '60 i '70. To dopiero teraz są określane jako "omegowe".Zegarek zdaje się z Alle, chyba go widziałem. Ładna rzecz, stare divery mają sporo uroku, chociaż zbyt często wstawiali do nich gówniane mechanizmy - chociaż to zdaje się nie ten przypadek. Poza tym: przy Doksie NOS wymiękłem. Że też nadal można dorwać takie rzeczy... Serdeczne wyrazy głębokiej zazdrości. Ja się ostatnio obkupiłem, ale jakoś nie mam czasu na robienie fotek, więc będzie tylko jeden nabytek. Traf chciał, że to też Bifora i też z Allegro."Pie-pan", chyba lata '60. Pośrodku tarczy słoneczko, na brzegu koliste giloszowanie, wskazówki niebieszczone (na focie nie bardzo wyszło, ale co tam). W środku coś opisanego jako Bifora 107.Nie znam się na tych germańskich wynalazkach, na Ranffcie tego nie ma, więc nawet nie wiem czy to in-house Bifory, czy gdzieś to podkupili.Na focie nieźle wyszedł ten biforowy antiszok (Biforashock, Bishock, czy jakoś tak). pozdrawiamNarfas Edytowane 21 Grudnia 2013 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4046 Napisano 21 Grudnia 2013 Gratuluje Narfas! Ładny zegarek w świetnym stanie! A ja podzielę sie z Wami moim nowym nabytkiem - Walthamem z 1913 roku. Jest idealnym stanie, można powiedzieć NOS (jezeli w odniesieniu do kieszonek to pojęcie tez funkcjonuje). Tarcza, koperta, szklane szkło, wszystko jakby wczoraj wyszło z fabryki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4047 Napisano 21 Grudnia 2013 I ciąg dalszy:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #4048 Napisano 21 Grudnia 2013 (edytowane) @NarfasTo jest jakieś Durowe, coś mi się zdaje. Ranfft by powiadał, że 7410. @ODVPoka wnętrzności, Amerykany mają wszak piękne! Edit: ubiegłeś mnie. Ładne. Edytowane 21 Grudnia 2013 przez hrabia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4049 Napisano 21 Grudnia 2013 @NarfasBifora w środku świetnie utrzymana. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6350 #4050 Napisano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Tissot PR 516GL Automatic "Rocket Watch" rocznik - mimo że nie wygląda - 1968.Po wizycie u zegarmistrza niestety nieco ucierpiały wskazówki... Bez komentarza. Filmik reklamowy: Edytowane 22 Grudnia 2013 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach