Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cytochrom

Nasze nowe nabytki vintage

Rekomendowane odpowiedzi

Gigandet właśnie wrócił z przeglądu i w sumie cieszy, ale chyba za bardzo wsiąkłem w stylistykę lat 70. Pewnie się narażę, ale memovox moim zdaniem jest fajniejszy...

WP_20150120_0021_zps24163918.jpg

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie narzekaj ;) fajny stan. A memovox to inne komplikacje, może i fajniejszy.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek to sa dwa kompletnie rozne zegarki ..nie mozna ich porównać :)

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Snoopy jak w sam raz na plaże! ;) Sam próbuje zaszczepić bakcyla u moich dziewczynek ale jak narazie słyszę po co ci tyle zegarkow wyrzuc je :D

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, Snoopy raczej nie wytrzymałby kontaktu z wodą ;). Na razie będzie leżakował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki krabik od Marvina:

WdVuomX.jpg

Zgrabny ;) Pokaż werk :)

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigandet właśnie wrócił z przeglądu i w sumie cieszy, ale chyba za bardzo wsiąkłem w stylistykę lat 70. Pewnie się narażę, ale memovox moim zdaniem jest fajniejszy...

WP_20150120_0021_zps24163918.jpg

Pozdrawiam,

Wasyl, mi te lata 70-te też leżą. Memovax świetny, idealny do mojej kolekcji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Wasyl - coś mi się nie zgadza. Miałeś dwa telewizory LC - z niebieską tarczą (chyba, że się mylę?) oraz z szarą tarczą z pomarańczowym minutnikiem i datą na 3. Czy ten obok Gigandeta to nowy zakup?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ładniejszy ten Gigandet! Jest piekny! Gratulacje zegarka. Tak z ciekawości ile kosztowało smarowanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szalejesz, kolejny bardzo fajny Atlantic. Gratulacje.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wasyl - coś mi się nie zgadza. Miałeś dwa telewizory LC - z niebieską tarczą (chyba, że się mylę?) oraz z szarą tarczą z pomarańczowym minutnikiem i datą na 3. Czy ten obok Gigandeta to nowy zakup?

nie, to ten niebieski, tak światło padało, to był wybór zegarkowy na wczoraj więc skonfrontowałem go od razu z Gigandetem

@ wojdeo - tanio nie było, tam dużo złomu we środku jest do smarowania :)

Pozdrawiam

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szalejesz, kolejny bardzo fajny Atlantic. Gratulacje.

Dzięki.

"W tym szaleństwie jest metoda"

Chyba :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, to ten niebieski, tak światło padało, to był wybór zegarkowy na wczoraj więc skonfrontowałem go od razu z Gigandetem

@ wojdeo - tanio nie było, tam dużo złomu we środku jest do smarowania :)

Pozdrawiam

Ja ostatnio poszedłem ze swoim zegarkiem (angelus chronodato) do "renomowanego" zegarmistrza w luksusuwym salonie i okazało się, że po jego otwarciu pokręcił głową i stwierdził, że to nie dla niego, a dodam, ze na szyldzie widnieje napis o kilkudziesięcioletnim doswiadczeniu w serwisowaniu zegarków. Poszedłem więc do pasjonata i za 200,00 zł zrobił mi kompletny serwis i zegarek śmiga jak ta lala. Dodam, że na biurku obok mojego leżał piękny Patek, a warsztat wyglądał na wczesny PRL. Chyba zapłaciłem niedrogo??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

"W tym szaleństwie jest metoda"

Chyba :-)

Jacek, metody juz dawno nie ma a została tylko choroba :D

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio poszedłem ze swoim zegarkiem (angelus chronodato) do "renomowanego" zegarmistrza w luksusuwym salonie i okazało się, że po jego otwarciu pokręcił głową i stwierdził, że to nie dla niego, a dodam, ze na szyldzie widnieje napis o kilkudziesięcioletnim doswiadczeniu w serwisowaniu zegarków. Poszedłem więc do pasjonata i za 200,00 zł zrobił mi kompletny serwis i zegarek śmiga jak ta lala. Dodam, że na biurku obok mojego leżał piękny Patek, a warsztat wyglądał na wczesny PRL. Chyba zapłaciłem niedrogo??

bardzo niedrogo :)))

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten pasjonat z jakiego jest miasta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny nabytek :)

Enicar cal. 1292 ok 1955r. Ładnie zachowana czarna tarcza. W tarczy dołeczki podobnie jak w piłce golfowej, ładnie to wygląda - bardzo nietypowo. 

Enicar cal. 1292

Enicar cal. 1292

Enicar cal. 1292

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak leżał obok Patka to niedrogo  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mi się zdobyło...

post-27317-0-65998100-1421955437.jpg

post-27317-0-20248600-1421955451_thumb.jpg

kto był producentem mechanizmu?

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I taki jeszcze mi wpadł był:

post-27317-0-48575800-1421956226_thumb.jpg

post-27317-0-12220000-1421956242_thumb.jpg

Tu ciekawy sposób kompensacji długości czynnej włosa pod wpływem zmian temperatury.

Ciekawe, który to ten Le Roy... było ich chyba wielu

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mi się zdobyło...

kto był producentem mechanizmu?

Bardzo ładny nabytek!

Czy to tylko taka tarcza? Czy cos w stylu gmt?!

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza posiada "podtarczę" ze skalą 1-12. O 12.00 przełącza się na 13-24. Fajne...

Kurcze je trochę niedouczony jestem... co to jest gmt?

Edytowane przez kiniol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi