sneer 147 #7676 Napisano 23 Marca 2015 Kolego @sneer - jak będziesz chciał się pozbyć Compressora daj znać Nie ma sprawy odezwij sie na Priv jak bedziesz zainteresowany 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7677 Napisano 23 Marca 2015 Mój nowy nabytek trochę niekompletny kupiłem z zamiarem przeznaczenia na części.Ale zegarek jest mechanicznie w doskonałym stanie ,wszystko działa ,a nawet dokładność -30s/dzień to doskonały wynik dla 60 letniego zegarka z niższej półki.Dodatkowo jest to drugi egzemplarz z VJ 92 w moim zbiorze,Teraz mam jeden bez zabezpieczenia a drugi z incablockiem wystarczy tylko znaleźć jeszcze Valjoux 92 z KIFem i będzie komplet. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evocati 3 #7678 Napisano 23 Marca 2015 cudny jakoś wcześniej chrono Elgin jakoś mnie nie przekonywały ale ten ma w sobie to "coś" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziggistardust 3 #7679 Napisano 23 Marca 2015 cudny jakoś wcześniej chrono Elgin jakoś mnie nie przekonywały ale ten ma w sobie to "coś" Zdecydowanie ma to coś, gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7680 Napisano 23 Marca 2015 W tym wypadku to "cos" to mocno powiększona średnica sub-tarcz .,Dzięki temu zegarek wygląda o wiele bogatszy niż jest w rzeczywistości. Na ostatnim zdjęciu obydwa zegarki Britix i Elgin maja dokładnie taki sam rozmiar,a mimo to Elgin wydaje się większy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evocati 3 #7681 Napisano 24 Marca 2015 Sub-tarcze, minimalizm tarczy i wielkość wskazówek. Mam dziś akurat na nadgarstku Striełkę na mechanizmie 3017 (Venus 150), zegarek wielkościowo zdaję się niemal identyczny, i właśnie różnice w wielkości wskazówek rzucają się pierwsze w oczy. Tak czy inaczej, chyba nie wyjdę daleko przed szereg mówiąc, że czekamy na więcej zdjęć po przywróceniu do pełnej krasy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #7682 Napisano 24 Marca 2015 Przywrócenie do pełnej krasy trochę potrwa.O ile zapasowe przyciski mam uporządkowane ,to wskazówki są wrzucone bezładnie do kontenerka i na samo dobranie wskazówek potrzeba pól dnia., W zamian pokażę Venusowe .Na gorze,Kalendarz Venus 222,Regulator V 170 Dolny rząd Venus 150,.ST-19 i 3017.Co ciekawe jeden z pokazanych mechanizmów ma podobną konstrukcje do Valjuoxa 92, a w zasadzie był bezpośrednią inspiracją dla inżynierów z VJ Ebauches przy tworzeniu cal..VJ 77 i VJ 92 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #7683 Napisano 24 Marca 2015 Fajny zestawik-gratuluję no i dam coś swojego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #7684 Napisano 25 Marca 2015 Nowy nabytek i pierwsze vintage Strasznie marzy mi się czarny pasek z białym przeszyciem do tego, ale te uszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #7685 Napisano 25 Marca 2015 Pierwsze i pewnie nie ostanie vintage! Fajny zegarek i w dobrym stanie! Gratuluje! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #7686 Napisano 25 Marca 2015 Pytałeś o pasek, ale takie zegarki aż się proszą by pozostać na bransolecie. Gratuluję, ta Omega jest piękna. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #7687 Napisano 25 Marca 2015 ladna...zasadas ma racje niech zostanie na bransie... pasuje jej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmisiekwatch 3 #7688 Napisano 26 Marca 2015 Zegar Omega z polskim akcentem dla A.Modro Warszawa 8-dniowa ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #7689 Napisano 26 Marca 2015 Ten z alle? 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #7690 Napisano 26 Marca 2015 Moje nowe nabytki to pudełko po monetach za 2 dychy zakupione od moneciarzy i dwie dewizki z ludzkich włosów okute w patriotyczne motywy No i jescze dwie koperty nowe nieużywane do starych zegarków mołnia i kultowego K-43 kirowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #7691 Napisano 26 Marca 2015 Ta z tym zdjęciem też jest z ludzkich włosów? Kurcze jak pomyślę to aż mnie ciarki przechodzą ale pięknie to wygląda. A zegarki patriotyczne są naprawdę niezłym kawałkiem naszej historii. Gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #7692 Napisano 26 Marca 2015 (edytowane) Tak też - była oglądana pod mikroskopem i 100% ludzkie kłaki - ona powinna mieć jeszcze jeden splot i mocniej skręcony ale pewnie przez lata sie wykruszył i jest jak jest - pewnie była tez dłuższa - lata ma za sobą a jak wiadomo nie było wtedy szamponów używanych przez Kszysztofa Ibisza Dodam że splot jest ciasny i wbrew pozorom nie są wcale takie delikatne - ta dłuższa ma w srodku tzw rdzeń z czegoś mocniejszego a ta na krótsza jest w środku pusta - są czyste nie śmierdzą , zapach neutralny , lekko czuć starością ale nie brudnymi włosami , wszy tez nie ma Te zegarki i dewizki to numer jeden moich zbiorów Edytowane 26 Marca 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #7693 Napisano 26 Marca 2015 Niezła robota i jaka precyzja wykonania! Chciałbym kiedyś mieć coś tak pięknego! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kchrapek 4716 #7694 Napisano 26 Marca 2015 Widziałem takie dewizki na aukcjach ale mnie się z Auschwitz kojarzą... 0 Kilka moich zegarków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #7695 Napisano 26 Marca 2015 Widziałem takie dewizki na aukcjach ale mnie się z Auschwitz kojarzą... Czas ich powstania i okoliczności to zupełnie inna historia - one wiążą się z tęsknotą za wolnością i wolnym krajem bez zaborów - mordowania ludzi tylko za to jakiej są narodowości i jakim językiem mówią stąd motywy patriotyczne na okuciach i ogólne nazewnictwo takich przedmitów jako "Biżuteria żałobna" żałoba za utraconą ojczyzną.Góry włosów w obozach mogą się z nimi kojarzyć ale to coś zupełnie innego nie mniej jednak wiem o czym mówisz i nie tylko ty masz takie skojarzenia więc chyba wszystko z Tobą w porządku Krzychu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7696 Napisano 26 Marca 2015 Omega od Modro jest epicka, ale i tak ruszyły mnie nabytki Pawła...Dewizki z włosów rzadko pojawiają się na Allegro, piękny zakup. W dodatku w takim stanie i z takimi okuciami...Nieużywana koperta od Mołni mocno mnie ruszyła, ale taka nowa koperta do Kirowki... Przecież takie rzeczy nie istnieją...A wal się w błocko za ten Twój ryneczek i te zakupy... pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #7697 Napisano 26 Marca 2015 Podziękował za słowa uznania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reelax 179 #7698 Napisano 27 Marca 2015 Moja nowa "parka" IWC udało się przywrócić do życia i poprawić nieco "spaprane" elementy - teraz chodzi jak ta lala ale, żeby IWC nie było nudno w pudle wśród mechanicznych, zafundowałem mu w przegródce obok Eterne Quartz cal. 1556 (ESA 9181) - jak się nie mylę chyba od Rekiniastego. I ot, tak w kolekcji vintage pojawiły się dwa elektroniczne zegarki z lat '71 - '73. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #7699 Napisano 27 Marca 2015 Brawo!pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #7700 Napisano 27 Marca 2015 witam mój nowy nabytek dopiero dotarł ale cieszy orfina porsche desing automatic na oryginalnej bransolecie nsa arabski kalendarz na dokładnym chodzie trzeba jeszcze popracować nad jej wizualną stroną fota na szybko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach