mayor 225 #8651 Napisano 4 Sierpnia 2015 Wczoraj zadzwonił do mnie mój znajomy Japończyk z wiadomością odnośnie napisu "呉" ,którego wcześniej nie dał rady przetłumaczyć.To oznaczenie to skrót od" 呉鎮守府"( Kure chinjufu )., bazy Drugiego Dystryktu Imperialnej Marynarki Wojennej ,w Kure na wyspie Honshu niedaleko Hiroshimy,. Na drugim zdjęciu porównanie chronografów nawigacyjnych używanych przez pilotów lotnictwa morskiego obydwu zwaśnionych stron ., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8652 Napisano 4 Sierpnia 2015 Coś niesamowitego móc rozszyfrować te napisy. Ich treść wyzwala niesamowite ilości żółci wśród innych kolekcjonerów. Jeszcze raz Gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #8653 Napisano 4 Sierpnia 2015 mayor wymiata ostatnio - same perełki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #8654 Napisano 5 Sierpnia 2015 Mayor...............gratuluję, ale okazy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 287 #8655 Napisano 5 Sierpnia 2015 @mayor Dla takich egzemplarzy i historii śledzę ten wątek. Gratulacje 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #8656 Napisano 5 Sierpnia 2015 Zegarki z historią , znajome "Japończyki - maniana" .Gratulacje , no i już wiem gdzie pisać o tłumaczenie z japońskiego .pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8657 Napisano 5 Sierpnia 2015 Dzięki koledzy za dobre słowo.Te zegarki ciężko jest znaleźć w oryginalnym stanie.Niestety wiele egzemplarzy zostało bezmyślnie zniszczonych przez wandali 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #8658 Napisano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Na ebay-u widzę, że ceny zaczynają się od 2000$ za oryginał i trochę tego jest. Fajne są takie zegarki z historią... Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8659 Napisano 6 Sierpnia 2015 Większość tych zegarków ,które wiszą na eBay jest cywilna.Wojskowe są rzadkie,. Podobnie jest na przykład z Omegami 30 T2 .Prawie zawsze na eBay można znaleźć około setki takich Omeg ,ale do policzenia autentycznie wojskowych (6B/ i /w.w.w/) wystarczy palców jednej ręki ., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cofer 184 #8660 Napisano 6 Sierpnia 2015 @mayor, normalnie w y m i a t a s z brachu!!! teraz już tylko czekam na Twój wpis, że właśnie w 'jebaju' nabyłeś okazyjnie Mitsubishi A6M Rei-Sen (do kompletu z pokazanym chronometrem) i lecisz na stare śmieci po syrenkę, aby wreszcie móc się swobodnie czymś przemieszczać po NY 0 koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #8661 Napisano 7 Sierpnia 2015 a u mnie taki świeżutki klasyk, przed chwilką rozpakowany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #8662 Napisano 7 Sierpnia 2015 Aj, ślicznychoruję na takiego 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 80995 #8663 Napisano 7 Sierpnia 2015 I odrazu szlachetny pasek założony:) Piękny zakup. Gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8664 Napisano 7 Sierpnia 2015 Milano fajny, ale koperta chyba po renowacji? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #8665 Napisano 7 Sierpnia 2015 Paweł - ładna tarcza a koperta...jeszcze ładniejsza ;-) tylko czemu na kroko?Aaa i pokaż koronkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8666 Napisano 7 Sierpnia 2015 Pewnie po chromie..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #8667 Napisano 7 Sierpnia 2015 Koperta na 100% robiona ale wygląda fajnie jako całość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8668 Napisano 7 Sierpnia 2015 Zdjęcia słabe do oceny......Makro tarczy i zobaczymy czy fajny.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8669 Napisano 7 Sierpnia 2015 koperta straciła oryginalny kształt, szczególnie na uchach. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #8670 Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Zdjęcia słabe do oceny......Makro tarczy i zobaczymy czy fajny.... Zdjęcie słabe ale koperta jak wyżej napisałem - nie mam wątpliwości nawet 1% co nie zmienia faktu że zegarek jest fajny - tarcza to oryginał na pewno - szkło i koronka zostały wymienione.Brutalnie trochę ale szczerze zegarek naprawdę fajny bardziej kuje mnie w zegarku jak jest robiona tarcza - koperta mi tak nie przeszkadza Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8671 Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) A mnie peany bez widoku...przeszkadzają Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #8672 Napisano 7 Sierpnia 2015 Kupowałem trochę w ciemno, ale o kopercie wiedziałem że po chromie, akurat dla mnie to zaleta, bo i tak bym oddał ją do renowacji, nie cierpię wżerów,najważniejsza była dla mnie tarcza, koronka oczywiście nie oryginalna, ale to da się poprawić, nie wiem jak z wskazówkami ale wydają sie być ok,a tu kilka fotek: [/url 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8673 Napisano 7 Sierpnia 2015 Trochę się 'gryzą' wskazowki z resztą.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk 25 #8674 Napisano 8 Sierpnia 2015 a u mnie taki świeżutki klasyk, przed chwilką rozpakowany Zegarek fajny ale koperta , sam kiedyś popełniłem ten błąd i oddałem kopertę do renowacji i do tej pory tego żałuje poniżej można porównać http://zegarkiclub.pl/forum/gallery/image/4810-atlantic-po-renowacji-koperty/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8675 Napisano 8 Sierpnia 2015 Mam wyrzuty sumienia, bo naskoczyłem na zegarek Pawła, a to przecież bardzo fajny model Atlantica, a stan tarczy, wskazówek i mechanizmu, który choć niesygnowany, to ładnie się prezentuje. Renowacja koperty też jest przecież przeze mnie w pełni akceptowalna, a pisząc o zmianach kształtu po renowacji nie krytykowałem przywrócenia funkcji użytkowej zegarkowi, a wskazywałem na prawie zawsze nieuchronne straty przy renowacji koperty. Paweł sorry, mea culpa. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach