Owczar 280 #9401 Napisano 9 Stycznia 2016 To dla przykładu jeszcze jedno zdjęcie o tej marce Pozycja 11 jest jeszcze podobna, datowana na lata 30.Na początku też miałem wątpliwości, ale im dalej w las... 0 Wszystko z czasem się zmieniaTomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #9402 Napisano 9 Stycznia 2016 Ciekawe, czy Fortis posiada jakąś wiarygodną bazę danych - to rozwiało by wszelkie wątpliwości, prawda?Przy okazji będzie można usystematyzować swoją wiedzę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9403 Napisano 9 Stycznia 2016 Ciekawe, czy Fortis posiada jakąś wiarygodną bazę danych - to rozwiało by wszelkie wątpliwości, prawda?Przy okazji będzie można usystematyzować swoją wiedzę Wystarczy napisać maila z zapytaniem na [email protected]. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Owczar 280 #9404 Napisano 9 Stycznia 2016 Mayor, właśnie taki mam zamiar bo w sieci troche pustki 0 Wszystko z czasem się zmieniaTomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9405 Napisano 9 Stycznia 2016 Dla mnie archiwum producenta to najbardziej wiarygodne źródło.,Na przeszukiwanie internetu szkoda czasu i oczu.,Właśnie dostałem informacje od Ulysse Nardin,odnośnie kieszonkowego chronografu. Zdziwiłem się,gdyż nie pytałem ich o wycenę zegarka,ale chyba mają taki szablonowy tekst., Quote- Our vintage expert has performed an archival search on your behalf and we are pleased to provide you with the following information:Movement #: 203177Cal: 19" 5.3Production date: 1924This is all the information our archives had listed for this particular movement number.As far as valuation on this timepiece, you may wish to cotact either Sotheby's or Antiquorum (both hold major watch auctions throughout the year). They have horologists (watch experts) on staff that probably could assist you.I trust this information has been of assistance to you. Best regards,___________________________Becky RomeoAdministrative Assistant Phone (561) 988-8600 Fax (561) 988-0123Email: [email protected]<script data-cfhash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script> 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał_87 1 #9406 Napisano 9 Stycznia 2016 Świerzy nabytek prosto z zachodnich Niemiec , zegarek marynarki wojennej Kriegsmarine - Festa 720 w bardzo ładnym stanie zachowania, tarcza w wyśmienitej kondycji. Luminy jeszcze świecą. Więcej zdjęć: https://niemieckiemilitaria.wordpress.com/2016/01/09/festa-720-kriegsmarine/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Owczar 280 #9407 Napisano 9 Stycznia 2016 Piękna sztuka, to już chyba kolejny nabytek wojenny? 0 Wszystko z czasem się zmieniaTomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał_87 1 #9408 Napisano 9 Stycznia 2016 Piękna sztuka, to już chyba kolejny nabytek wojenny? Dokładnie Mam już wojska lądowe, obsługę wojsk przeciwlotniczych, marynarkę wojenną, brakuje mi jeszcze lotniczego. Na lotniczy muszę szykować minimum 8-9tyś zł choć przyznam że w tej cenie nie będzie łatwo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #9409 Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) ... a potem pozostaje rozpoczęcie zbioru kieszonkowych - warto Ja mam coś takiego - jakie to wojska? Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #9410 Napisano 9 Stycznia 2016 Wehrmacht. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Owczar 280 #9411 Napisano 9 Stycznia 2016 Dokładnie Mam już wojska lądowe, obsługę wojsk przeciwlotniczych, marynarkę wojenną, brakuje mi jeszcze lotniczego. Na lotniczy muszę szykować minimum 8-9tyś zł choć przyznam że w tej cenie nie będzie łatwo. Fajną kolekcję szykujesz, widziałem poprzednie w galerii to robią wrażenie, szczególnie stan zachowania, gratulacje 0 Wszystko z czasem się zmieniaTomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1910 #9412 Napisano 10 Stycznia 2016 Piękne wojaki Panowie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wintergreen 8 #9413 Napisano 10 Stycznia 2016 ... a potem pozostaje rozpoczęcie zbioru kieszonkowych - warto Ja mam coś takiego - jakie to wojska? Trochę dziwne pytanie... http://www.ebay.pl/itm/Original-Dienstuhr-GLYCINE-DH-German-WW2-wristwatch-with-original-strap-/291653589263?hash=item43e7e8990fDo tego wskazówki raczej nie z tego modelu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9414 Napisano 11 Stycznia 2016 Nowy nabytek.Cyma Diving Star.,Rzadki model produkowany w latach 1957-1960 z doskonałym mechanizmem Cyma 485.2.,CYMA 485 jest to mechanizm klasy chronometr. Ma kilka naprawdę ciekawych rozwiązań, w tym szalenie złożony system automatycznego naciągu i zabezpieczenie przeciwwstrząsowe Cymaflex . Zegarek jak na staruszka z lat 50 tych ma dosyć "przyzwoity" rozmiar 38mm średnicy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #9415 Napisano 11 Stycznia 2016 Fajna ta Twa Cyma! Zapinka wahnika przypomina mi korbkę do zamykania szyby w mej dawnej "Cytrynie". Bowiem mialo się taką...... Teraz ma się takiego uratowanego przed nicością. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #9416 Napisano 11 Stycznia 2016 Leszku skąd ty masz te "cacka" jestem pełen podziwu. Rozhulałeś się. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6283 #9417 Napisano 11 Stycznia 2016 Bardzo ciekawa Cyma - stylistyką wyprzedziła swoje czasy o jakieś 10-15 lat! Leszku, kiedyś wspominałeś o swojej "Cytrynie", ale nie mówiłeś, że był to Traction Avant! Masz może jakieś zdjęcia? 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoxx2006 39 #9418 Napisano 12 Stycznia 2016 Witam,ja dziś odebrałem takiego Roamera, chciałbym prosić o pomoc w określeniu wieku zegarka. Sprzedający twierdził, że to lata 40-te.Przepraszam za jakość zdjęć .Pod mostkiem balansowym znalazłem logo z literami ISW, czy to właściwe dla tego mechanizmu? 0 Kupię: ---. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #9419 Napisano 12 Stycznia 2016 Ładny zegarek z dobrze zachowaną tarczą - gratulacje Wg mnie jest to model z lat 40-tych, a może nawet ciut wcześniejszych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoxx2006 39 #9420 Napisano 12 Stycznia 2016 Ładny zegarek z dobrze zachowaną tarczą - gratulacje Wg mnie jest to model z lat 40-tych, a może nawet ciut wcześniejszych.Dziękuję Strasznie spodobał mi się styl militarny tego zegarka. Tarcza na żywo ma pewne przebarwienia, ale tak zostawię. Zastanawia mnie jedynie ISW na dolnej płycie pod mostkiem balansowym. 0 Kupię: ---. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtbar 62 #9421 Napisano 12 Stycznia 2016 Może jednak MST ... bardzo ładny.Poszukaj ... znajdziesz wszystkie odpowiedzi.http://roamer-watches.info/MST351.shtml 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoxx2006 39 #9422 Napisano 12 Stycznia 2016 Może jednak MST ... bardzo ładny.Poszukaj ... znajdziesz wszystkie odpowiedzi.http://roamer-watches.info/MST351.shtmlWielkie dzięki!!! Rzeczywiście MST . Na swoją obronę dodaję, że jest do góry nogami i ledwie widoczne . 0 Kupię: ---. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtbar 62 #9423 Napisano 12 Stycznia 2016 To jeszcze coś mam dla Ciebie ...Podobny? Niestety, nie wiem z którego roku jest ta reklama ... Twój ma także nowe logo, czyli od 1938r. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybak1979GSL 201 #9424 Napisano 13 Stycznia 2016 Witam,ja dziś odebrałem takiego Roamera, chciałbym prosić o pomoc w określeniu wieku zegarka. Sprzedający twierdził, że to lata 40-te.R1.JPGR2.JPGR3.JPGPrzepraszam za jakość zdjęć .Pod mostkiem balansowym znalazłem logo z literami ISW, czy to właściwe dla tego mechanizmu?Świetny Roamer Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoxx2006 39 #9425 Napisano 13 Stycznia 2016 To jeszcze coś mam dla Ciebie ...Roamer rek.jpgPodobny? Niestety, nie wiem z którego roku jest ta reklama ... Twój ma także nowe logo, czyli od 1938r.O widzisz, a ja już się bałem że koperta podebrana z innego zegarka. Świetny Roamer Gratulacje Dzięki Tomku 0 Kupię: ---. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach