ph7 103 #9426 Napisano 13 Stycznia 2016 Szybkie zdjęcie porównawcze przed wysłaniem nowego na przegląd. Na szczęście nie jest w tak złym stanie jak się obawiałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #9427 Napisano 13 Stycznia 2016 Zestaw marzenie! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ph7 103 #9428 Napisano 13 Stycznia 2016 Zestaw marzenie! Żona uważa, że bawię się w dziada. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #9429 Napisano 13 Stycznia 2016 A u mnie taki Brajtek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #9430 Napisano 13 Stycznia 2016 No czerwony pasek nadaje mu uroku. Niech sie nosi. Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Owczar 280 #9431 Napisano 13 Stycznia 2016 Szybkie zdjęcie porównawcze przed wysłaniem nowego na przegląd. Na szczęście nie jest w tak złym stanie jak się obawiałem.Piękna parka, duża jest różnica wieku między nimi? 0 Wszystko z czasem się zmieniaTomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #9432 Napisano 13 Stycznia 2016 Enicar automatic 340 jeszcze muszę nad nim trochę popracować ale jak dla mnie fajna maszyna na deklu jeszcze folia ochronna :)fota na szybko ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ph7 103 #9433 Napisano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Piękna parka, duża jest różnica wieku między nimi? Nie jestem pewien ale różnica wieku jest minimalna i oba pochodzą z końca lat 40-tych. Ten z centralną sekundą jest odrobinę młodszy, w rewelacyjnym stanie i chyba noszony od święta. Drugi natomiast widać, że używał życia. Edytowane 13 Stycznia 2016 przez ph7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4574 #9434 Napisano 13 Stycznia 2016 Enicar automatic 340 jeszcze muszę nad nim trochę popracować ale jak dla mnie fajna maszyna na deklu jeszcze folia ochronna :)fota na szybko ...IMG_0677.JPGO kurcze ale ładny! Gratuluję! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #9435 Napisano 13 Stycznia 2016 Gratuluję, pokaż ten dekielek. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 287 #9436 Napisano 14 Stycznia 2016 @ph7 Piękny zestaw. Też chciałbym tak podziadować 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #9437 Napisano 14 Stycznia 2016 Gratuluję, pokaż ten dekielek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom1303 7 #9438 Napisano 14 Stycznia 2016 DSC_3052.JPGa co pod tym pieknym deklem sie ukrywa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1uk4sz 11 #9439 Napisano 15 Stycznia 2016 Trafił mi się ostatnio taki oto egzemplarz "DeRe". Tarcza wyjątkowa, faktura śliczna i luma bez ubytków. Mechanizm sprawny, i tylko jeden napis dot. kamyków. Wyszukiwarki milczą. Ktoś pomoże? Zakładam, że jest to niemiecka myśl techniczna. Na tarczy widnieje napis "stossgesichert antimagnetic". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #9440 Napisano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Nie koniecznie Niemcy i ich myśl, bowiem w Szwajcarii są trzy kantony w tym jeden niemiecko języczny. http://www.mikrolisk.de/show.php?site=280#sucheMarker Wpisując DeRe otrzymasz to co poniżej: Wortmarke Bildmarke Hersteller Firmensitz und Details Der Völker Reichtum ruht im Ackerbau (auf Münze mit Wanderer)Bloch & Draga, Draga WatchLa Chaux-de-Fonds, Schweiz; Manufaktur und Handel; registriert am 3.7.1903 La Commerciale / AV (im Oval mit Ruderboot, Ruderern)Aurele VoumardUhren, Uhrenteile; Tramelan-Dessus, Schweiz; registriert am 16.2.1899 DeRe może pochodzić od słowa "Ruderen" lub "Wanderer"i jak zobaczysz w linku to zostały zarejestrowane dwie firmy używające nazwy DeRe i to dość dawno. Skłaniał bym się do pierwszej raczej "turystycznej" niźli drugiej powiązanej z wioślarstwem, choć i ona ponoć zajmowała się zegarkami. Sam zegarek podobny do Delban i z rocznikowoadekwatnego im, czyli lat 50.Rzeczywiście w pięknym stanie,zachowany w pięknym stanie! Z czego należało by się tylko cieszyć. Edytowane 15 Stycznia 2016 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1uk4sz 11 #9441 Napisano 15 Stycznia 2016 ... Bardzo dziękuję za podpowiedź! Zapytam wujka googla co wie o Der Völker Reichtum ruht im Ackerbau i La Commerciale / AV w nadziei, że dowiem się czegoś ciekawego.Przyznam, że zegarek jest w faktycznie dobrym stanie, złocenie nie jest nigdzie przetarte, mechanizm pracuje znakomicie i nakręca się leciutko. Cyka jak marzenie. Wymieniłem w nim koronkę (pasuje idealnie w wyżłobienia/korytko w kopercie; oczywiście - nowa szwajcarska, jeszcze z rzadko używanych zasobów mojego zegarmistrza) i oczywiście szkiełko. Tarcza nie jest w ogóle zniszczona. No i ta faktura...Poszukam jeszcze o nim info i będę zastanawiał się co z nim dalej począć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #9442 Napisano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Się szykuje nowy projekt. Lubię wyzwania . Lubię Omegi Pozdrawiam, Edytowane 15 Stycznia 2016 przez Wasyl 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ph7 103 #9443 Napisano 15 Stycznia 2016 Świeży nabytek po przeglądzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Owczar 280 #9444 Napisano 15 Stycznia 2016 Piękny pokażesz fotkę ze środka? 0 Wszystko z czasem się zmieniaTomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ph7 103 #9445 Napisano 15 Stycznia 2016 Piękny pokażesz fotkę ze środka? Mam sprzed przeglądu ale widać mechanizm kalibru 10.68N na rynek amerykański z 1944r. Cywil ale i tak jest fajny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
don-venditore 18 #9446 Napisano 15 Stycznia 2016 Świeży nabytek po przeglądzie. cudo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #9447 Napisano 15 Stycznia 2016 Się szykuje nowy projekt. Lubię wyzwania . Lubię Omegi Pozdrawiam,Jak zwykle ciekawy i jak zwykle, znając Twoją dokładność, zostanie przywrócony do stanu pierwotnego. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #9448 Napisano 15 Stycznia 2016 Nowy nabytek.Cyma Diving Star.,Rzadki model produkowany w latach 1957-1960 z doskonałym mechanizmem Cyma 485.2.,CYMA 485 jest to mechanizm klasy chronometr. Ma kilka naprawdę ciekawych rozwiązań, w tym szalenie złożony system automatycznego naciągu i zabezpieczenie przeciwwstrząsowe Cymaflex . Zegarek jak na staruszka z lat 50 tych ma dosyć "przyzwoity" rozmiar 38mm średnicy Bardzo fajna. Fajnie by było zobaczyć lepsze foty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81283 #9449 Napisano 15 Stycznia 2016 Żona uważa, że bawię się w dziada.Grzeszy kobieta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9450 Napisano 15 Stycznia 2016 Żona uważa, że bawię się w dziada.Czyli z tego wynika , że Pan Henryk Niewiadomski RIP nosił zegarki marki Жеже ЛеКультр 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach