Winter_Solider 12 #14076 Napisano 14 Stycznia W dniu 28.03.2015 o 19:36, Paweł Bury. napisał(-a): Dzięki za uznanie - dzisaj przybyły dwie nowe kieszonki - tradycyjnie jeden Buraczek i kieszonkowy Gustav Becker Dzień dobry Mam pytanie. Co oznacza napis "Anker" na deklu pod logo GB? Czy to nazwa modelu? Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wagro56 108 #14077 Napisano 14 Stycznia "Anker" to po niemiecku "kotwica". To znaczy, że zegarek ma wychwyt kotwicowy, a nie cylindrowy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63766 #14078 Napisano 14 Stycznia Łapie się 🤔🤔🤔 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Winter_Solider 12 #14079 Napisano 14 Stycznia 6 godzin temu, Wagro56 napisał(-a): "Anker" to po niemiecku "kotwica". To znaczy, że zegarek ma wychwyt kotwicowy, a nie cylindrowy. Dziękuję za wyjaśnienie. Pozdrawiam 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6343 #14080 Napisano 14 Stycznia Dzisiejszy, niespodziewany zakup 9 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63766 #14081 Napisano 14 Stycznia 51 minut temu, Walter_87 napisał(-a): Dzisiejszy, niespodziewany zakup Śliczna 👍👍👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6343 #14082 Napisano 16 Stycznia W dniu 14.01.2025 o 20:05, TomcioMiki napisał(-a): Śliczna 👍👍👍 Dziękuję. Rocznik '75, więc ma dopiero 50 lat 1 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
void 176 #14083 Napisano 28 Stycznia Solidne 35mm 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25601 #14084 Napisano 28 Stycznia 6 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #14085 Napisano 31 Stycznia A taki sympatyczny "bumperek" się trafił. Nawet ładnie trzyma czas. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 69938 #14086 Napisano 31 Stycznia 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8370 #14087 Napisano 31 Stycznia 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25601 #14088 Napisano 4 Lutego Powiew taniości, czyli popularna kukułka. Ale super zachowana. Zdjęcie wyolbrzymia ryski. Imo raczej ten zegarek nie był noszony, tylko przewalał się po jakiejś szufladzie 2 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #14089 Napisano 6 Lutego Może nie taki nowy ale w końcu uruchomiony. 11 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergius 1408 #14090 Napisano 7 Lutego Prawie Rolex. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsalus95 586 #14091 Napisano 7 Lutego W dniu 28.01.2025 o 14:43, void napisał(-a): Solidne 35mm Ma na deklu statek? Koronka z „t”? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
void 176 #14092 Napisano 7 Lutego 6 godzin temu, marsalus95 napisał(-a): Ma na deklu statek? Koronka z „t”? Koronkę ma sygnowaną. Mnie się ta stylizacja T kojarzy z odwróconą kotwicą. Cieszy mnie ta koronka, ale nie jest to dla mnie bardzo istotne. Dekiei jest nudny, bez statku, ani innych zdobień. Tylko takie widziałem w modelach PR516. Statek chyba wszedł z serią T12. Swoją drogą - najładniejszy wzór na dekiel, jaki kiedykolwiek widziałem to słońce od Tissota. Jestem pod wrażeniem projektu, który ma 12mm, a z sukcesem udaje 8mm, rezygnując z bezela, a rotor wystawiając poniżej dolnej linii koperty. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9057 #14093 Napisano 7 Lutego (edytowane) Ostatnio nie kupuje, bo tanie zegarki już mam, a na drogie nie mam aktualnie kasy. Ale... To było wystawione już któryś raz i się nie sprzedawało, a cena wcale nie była zła... Ładna koperta, złocenia przytarte, ale zachowane, wytarcia i spolerowania tylko umiarkowane... Ubytek tarczy i uszkodzenie szkiełka. Luneta lekko odstaje, ale już poprawiłem (źle zamontowany werk) Cylinder... ... 4 kamieniowy. Mechanizm ładnie zachowany i ładnie pracuje. Ma pewne uszkodzenia, ale widać, że bardzo ciężkiego życia nie miał. Edytowane 7 Lutego przez pmwas 7 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12730 #14094 Napisano 8 Lutego Rolex ref. 5513 z tarczą szeryfową z okolic 1972 roku 😍 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25601 #14095 Napisano 11 Lutego Takie dwa dziś przyjechały, jeden zakup, zrobiony z myślą o tej Bentimie (w pakiecie był jeszcze wesołek, którego pokazałem w "najtańszych wyrobach" na forum). A Bentima to produkt Orisa, na jednym z tych ich zabawnych tanich werków. 5 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 16819 #14096 Napisano 15 Lutego Jest na nadgarstku po ponad roku poza domem 8 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7769 #14097 Napisano 16 Lutego Mam taki oto nabytek ( dzięki Grzesiu), i w sumie to nawet nie wiem co to za marka. Globus dołożyłem ponieważ był otwór w którym na pewno coś było - może uchwyt na pióro?. Ktoś może zna ten symbol i może coś więcej o nim powiedzieć. 3 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #14098 Napisano 2 Marca Pozdrawiam Jacek 5 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7769 #14099 Napisano 3 Marca Oto mój nowy nabytek. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś napisał co to za mechanizm, jeśli rozpoznaje. Również logo na wieczku nie umiałem wyszukać w google. 5 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 25601 #14100 Napisano 4 Marca Nówka sztuka, nawet pasek ori. 5 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach